استانی شدن انتخابات به منافع ملی و ثبات سیاسی کشور آسیب میزند
کیانوش بدنکی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه طرح استانی شدن انتخابات مدتی است در دستور کار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است، اظهار کرد: تلاش برای تغییر قانون انتخابات موضوع جدیدی نیست و در دورههای گذشته مانند مجلس هشتم و نهم نیز مطرح شده، اما اقبال و اهتمام ویژهای برای آن به وجود نیامده است که اکنون شاهد آن هستیم.
وی افزود: درحالیکه رهبر معظم انقلاب سال ۹۵ سیاستهای کلی انتخابات را ابلاغ کردند و انتظار داشتیم کمیسیون شوراها در مجلس و وزارت کشور در دولت بهعنوان متولیان امر انتخابات در کشور، پوستاندازی سیستم فرسوده انتخابات را زودتر و جدیتر آغاز میکردند.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه طرح استانی شدن انتخابات اگرچه نقاط مثبت اندکی دارد، اما اشکالات متعددی در آن دیده میشود که به منافع ملی و ثبات سیاسی و اجتماعی کشور آسیب میزند، گفت: ممکن است که برخی از اقلیتها در استانهای مختلف نتوانند در مجلس عرضاندام کنند و این موضع گسلهای قومی و مذهبی را فعال میکند و ضمن سرخوردگی برای اقلیتها، مشارکت آنها را کاهش میدهد. تحمیل شدن نظر مردم استان به شهرستان در برخی نقاط بهشدت موجب ناراحتی مردم خواهد شد و گسلهای مذهبی، قومی و امنیتی تحریک خواهد شد.
بدنکی خاطرنشان کرد: این طرح به افزایش اثر پول و لابیگریهای سیاسی کمک میکند. وقتیکه مناسبات را در سطح استان آوردیم، مسلماً مسئله و تأثیرگذاری پول در این حوزه افزایش پیدا میکند و لابیگریهای سیاسی نیز قوت خواهد گرفت و فضای انتخابات ناسالمتر از گذشته خواهد شد. عملاً ورود به مجلس به لابیگری با شخصیتهای سیاسی و گروهها پیوند خواهد خورد و در این صورت نقش پول و امکانات پررنگتر از گذشته خواهد بود. تصویب طرح فوق، از طرفی فضای سیاسی و اجتماعی را بهشدت رادیکال و دوقطبی کرده و باعث میشود که شکافهای اجتماعی تقویت شوند.
انتهای پیام/4107/4118/ن
انتهای پیام/