تصویب استانی شدن انتخابات به مصلحت کشور نیست
مجتبی سمیعی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره طرح استانی شدن انتخابات اظهار کرد: این طرح موافقان و مخالفانی دارد که باید بهصورت دقیق نظرات دو گروه را شنید و تحلیل کرد.
وی افزود: یکی از محاسن این طرح، ارتقای سطح اهتمام کاری نمایندگان از مصالح شهری و شهرستانی به سطح ملی است که رویکرد مجلس به سمت مباحث کلانتر و اساسیتر خواهد رفت.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز با بیان اینکه در طرح استانی شدن انتخابات احتمال انتخاب افراد باتجربهتر، بانفوذتر و شناختهشدهتر بیشتر است، خاطرنشان کرد: تمرکز جمعیت در مرکز استان منجر به توجه بیشتر نماینده انتخابشده به مناطق پرجمعیت استان شده و زمینه توجه به مناطق کمجمعیت و محروم کاهش مییابد.
سمیعی تصریح کرد: همچنین ضریب اثر و رأی شهرستانهای پرجمعیت بیشتر از مناطق کمجمعیت خواهد بود؛ بنابراین اجرای چنین طرحی انگیزه مردم مناطق محرومتر را برای حضور و مشارکت در انتخابات پایین میآورد.
وی عنوان کرد: با توجه به لزوم تبلیغات کاندیداها در سطح استان برای کسب حداکثر آرا، احتمال کسب آرا توسط افراد مستقل از جریانات سیاسی و اقلیتها کاهش خواهد یافت و کرسیهای مجلس با تصویب این طرح عمدتاً بین جریانهای سیاسی که پشتوانه حزبی و مالی قویتری دارند، تقسیم خواهد شد.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز در پایان خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم بهصورت جامع این طرح را مورد بررسی قرار دهیم میتوان گفت که این طرح علیرغم داشتن محاسن، اشکالات متعددی دارد و نیاز به بررسی، اصلاح و رفع نواقص موجود در آن با تعریف و تعیین سازوکار و تدابیر لازم دارد و بهخصوص در مقطع کنونی تصویب و تأیید آن به مصلحت کشور نیست.
انتهای پیام/4107/4118/ن
انتهای پیام/