«ماه من» کمی آن سوتر از «سمت خدا»
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، امسال ویژهبرنامه سحر ماه رمضان شبکه سه سیما با عنوان «ماه من» با اجرای نجمالدین شریعتی پخش میشود. با توجه به غیبت برنامه ماه عسل به عنوان ویژهبرنامه شناختهشده افطار این شبکه در یک دهه گذشته، به نظر میرسید شاید تغییراتی در ساختار و محتوای برنامه سحر شبکه سه سیما نسبت به سالهای قبل رخ دهد. این گمانهزنی با آغاز پخش «ماه من» اشتباه از آب درآمد، چرا که این برنامه هم به سبک و سیاق همه ویژهبرنامههای سحر سالهای گذشته این شبکه و البته سایر شبکههای تلویزیون بود.
نجمالدین شریعتی که سالها است برای مخاطبان تلویزیون با اجرای برنامه «سمت خدا» شناخته میشود، در «ماه من» نیز سبک و سیاق اجرای همان برنامه را با اندکی تغییر دنبال کرده است.البته او میکوشد چه در لحن و چه در محتوای صحبتهای خود ویژگی بهجتافزای شبهای رمضان را برجسته کند و به اصطلاح به کلامش ملاحت و پویایی بیشتری ببخشد، اما این تلاشها در محدوده ساختار برنامه باقی مانده و ره به جایی نمیبرد.
پیش از این، میثم فکری مدیر گروه معارف اسلامی شبکه سه سیما در گفتگویی که با یکی از رسانهها داشت از تلاش برای متفاوت بودن از حیث انتخاب دکور و مجری برای این برنامه خبر داده بود. اگرچه دکور «ماه من» به نسبت سایر برنامههای سحر تلویزیون جذابتر است، اما در مجموع ادعای فکری برای متفاوت بودن این برنامه چندان پذیرفتنی نیست. با وجود تلاش شریعتی، «ماه من» در شکل اجرا چیزی فراتر از سمت خدا نیست. تفاوت فقط در بخشی از مباحثی است که بین مجری و کارشناسان ثابت برنامه رد و بدل میشود.
موضوع محوری این برنامه بررسی مناقب حضرت علی (ع) است که البته مباحث مرتبط اعتقادی دیگر را نیز در بر میگیرد. لحن آرام و مهربان و میمیک آرامش بخش شریعتی ویژگی مهم اجراهای اوست که اتفاقاً در تعریف یک ویژهبرنامه سحر کاملاً همخوانی دارد. با این حال همانطور که اشاره شد، تلاش قابل تقدیری داشته است تا با حفظ چارچوب همیشگی اجرای خود، به اقتضای مناسبت ماه رمضان دو عنصر نشاط و امید را نیز در محتوای صحبتها و شیوه بیان عبارات داشته باشد.
در کنار این موضوع باید به میان برنامههای «ماه من» هم اشاره کرد که در قالبی استاندارد و قابل قبول تهیه شدهاند. ضمن این که طرح سوژههای اجتماعی نیز بر قوت بخشهای کارشناسی این برنامه افزوده است.
در مجموع با توجه به این که «ماه من» جز برخی عناصر شکلی، تفاوت چندانی با سایر برنامههای معارفی سیما ندارد، نمیتوان ارزیابی مفصل و دقیقی از آن داشت، مگر این که به شکلی موشکافانه مباحث مطرح شده در آن را بررسی کرد. شبکه سه سیما پس از پخش نکردن ماه عسل، ریسک نکرده و برنامه سحر خود را هم با کمترین حاشیه و با اجرای یک چهره شناخته شده و امتحان پس داده روی آنتن برده است. «ماه من» را میتوان نسخه سحرگاهی سمت خدا با اندکی چاشنی لبخند و البته آزادی عمل بیشتر مجری آن دانست.
انتهای پیام/4072/4104/
انتهای پیام/