دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تهیه کننده برنامه صبحگاهی شبکه سحر:

می‌خواهیم پیوند عمیقی بین مردم بوسنی و فرهنگ ایران برقرار کنیم/ کارمان را با قدرت ادامه می‌دهیم

میثم فرزامی، تهیه‌کننده برنامه صبحگاهی «روز از نو» شبکه سحر گفت: تبادل فرهنگی با نمایش فرهنگ اجتماعی و خانوادگی مردم ایران و همچنین مردم بوسنی در راستای پیوند هرچه بیشتر دو ملت با یکدیگر است.
کد خبر : 475075
ایران و بوسنی.png

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، انتقال فرهنگ در جوامع انسانی تا ابتدای قرن نوزدهم از طریق خانواده و به صورت آموزش بین نسلی و سپس در مدارس و کالج‌ها صورت می‌گرفت ولی با ظهور رسانه‌های مکتوب مانند روزنامه‌ها و نیز تلویزیون، عالم رسانه اصلی‌ترین رویکردش فرهنگ‌سازی تعریف شد.


امروزه شبکه‌های تلویزیونی، پیوندی عمیق با خانواده‌ها به واسطه حضور مستقیم‌شان پیدا کرده‌اند تا جایی که عصر پسامدرن را عصر تبلیغات نامیده‌اند. پس از فروپاشی شوروی سابق و به تبع آن کشور یوگسلاوی، کشورهایی در قلب اروپا به منصه ظهور آمدند که در نزد مردم جهان مشهور به حوزه بالکان شدند. شبکه جهانی سحر با پخش برنامه صبحگاهی «روز از نو» سعی داشته تا از این فرصت بی‌نظیر در راستای معرفی آداب و رسوم مردم ایران برای مردم بوسنی و هرزگوین، علاوه بر این که لحظات مفرحی را فراهم می‌سازد، تصویری واقعی از فرهنگ ایران زمین برخلاف رسانه‌های‌ هالیوودی ایالات متحده هم ارائه دهد.


به همین منظور با میثم فرزامی به عنوان یکی از دو تهیه کننده این برنامه به گفتگو نشسته‌ایم تا با چند و چون این برنامه آشنا شویم؛ در ادامه مشروح این گفتگو را می‌خوانید.


آنا: با «روز از نو» چه اهدافی را دنبال می‌کنید؟


فرزامی: اصلی‌ترین هدف شبکه جهانی سحر و به تبع آن کانال بالکان پیوند زدن ریشه‌های عمیق اشتراکات فرهنگی با مردم و خانواده‌های بوسنی و هرزگوین است. همانطور که مستحضرید اکثریت مردم بوسنی را مسلمانان تشکیل می‌دهند. بنابراین بسیاری از آداب و رسوم مردم بوسنی مانند روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان، افطاری‌های خانوادگی، نمازهای جمعه و... با آنچه که در میان مردم ما رایج است، تقریباً مشترک به حساب می‌آید. هدف بعدی اما جذب کردن مردم بوسنی و هرزگوین مخصوصاً خانواده‌ها و بینندگان برنامه‌های صبحگاهی تلویزیون نسبت به آداب و رسوم مردم ایران مانند نوع آشپزی، آشنایی با مهارت‌های مربوط به امور خانه‌داری و هنرهای صنایع دستی است که می‌تواند در شناخت هر چه بیشتر مردم حوزه بالکان به‌ویژه بوسنیایی‌ها از مردم ایران، فراتر از نگاه تخریبی و دشمنانه تلویزیون‌های غربی و آمریکایی کمک شایانی کند.


آنا: خصوصیات و وجوه تمایز برنامه صبحگاهی «روز از نو» را در چه مواردی می‌دانید؟


فرزامی: قبل از هر توضیحی باید عرض کنم که مجموعه برنامه زنده صبحگاهی «روز از نو» از روز دوشنبه 4 آذر 98 همزمان با روز بوسنی به روی آنتن شبکه جهانی سحر رفت. منطقه هدف این برنامه شبه جزیره بالکان است و هر روز هفته به جز یکشنبه‌ها به وقت تهران از ساعت 11:30 و به وقت اروپا ساعت 9 صبح پخش می‌شود.


برنامه «روز از نو» از دو بخش استودیو و پلی بک‌های متنوع و متناسب با موضوعات روز متشکل می‌شود و همچنین زمان برنامه 50 دقیقه است. بخش عمده‌ای از زمان برنامه به صورت روتین مربوط به گفتگوهای دو مجری اخبار و تازه‌های روز است علاوه بر گفتگوی دو مجری، آیتم‌های مختلف متناسب با موضوع روز که به صورت تأمینی تدارک می‌شود در خلال برنامه به صورت شناور پخش می‌شود و نیز مجریان این برنامه آقایان مرصاد آشچریچ و آدین یاشارویچ هستند.


ضمن آن که سعی کرده‌ایم با زیرنویس راه‌های ارتباطی مخاطبان با برنامه از طریق شبکه‌های اجتماعی امکان مشارکت آنها را در مباحث میان مجری‌ها ایجاد کنیم تا هرچه بیشتر امکان مشارکت و تعامل دو جانبه مخاطبان را که عمدتاً خانم‌های خانه‌دار در کشور بوسنی هستند، فراهم کنیم.


آنا: منظور از طرح مباحث روز میان مجری‌ها به چه نحو است؟


فرزامی: اتفاقات و رویدادهای خبری که در ایران و بوسنی و سایر کشورهای حوزه بالکان رسانه‌ای می‌شوند، از نظر ما مباحث روز نام می‌گیرند، ولی بنا به اهمیت آن اتفاقات و نحوه پردازش رسانه‌ها طبقه بندی می‌شوند. مثلاً ترور شهید سلیمانی، ایام‌الله دهه فجر، راهپیمایی روز 22 بهمن، خبرهای مربوط به فیلم‌های حاضر در جشنواره جهانی فیلم فجر و... که در ایران از اهمیت بسیار بالای خبری برخوردارند، سوژه اصلی گپ زدن‌های دو مجری برنامه می‌شوند و در اروپا نیز خروج انگلستان از اتحادیه اروپا به واسطه برگزیت، روز ملی بوسنی، مسابقات ورزشی و امثالهم را شامل می‌شود.


آنا: بینندگان هم در مباحث مجریان برنامه مشارکت دارند؟


فرزامی: بله. همانطور که عرض کردم نظرات‌شان که از طریق واتس‌آپ، تلگرام یا اینستاگرام به دست‌مان رسیده، توسط آدین یاشارویچ در موافقت یا مخالفت‌شان با نظرات دو مجری مطرح می‌شود و فضای تعاملی بسیار خوبی را ایجاد کرده است.


آنا: ظاهراً به جز شما خانم خالدی هم تهیه‌کننده برنامه صبحگاهی «روز از نو» هستند؟


فرزامی: بله. این برنامه به صورت یک هفته درمیان توسط بنده و خانم خالدی تهیه می‌شود.


آنا: گزارش‌های ارسالی از بوسنی به ایران هم دارید؟ و اگر هست به چه نحوی این بخش سامان می‌گیرد؟


فرزامی: خبرنگار برنامه در منطقه بالکان و کشور بوسنی مستقر است و به صورت روزانه گزارش‌هایی از رویدادهای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی آنجا را تهیه کرده و برای ما ارسال می‌کند که به فراخور مباحث طرح شده توسط مجریان پخش می‌شوند.


همچنین پخش تصاویر مهیج ورزشی و بخش آشپزی‌های سریع و آسان، آموزش مهارت‌های خلاقیت در زمینه‌های خانه داری، تزیین و دکوراسیون منزل نیز بخش‌های تولیدی برنامه «روز از نو» را شامل می‌شوند.


در مجموع تمام سعی ما از پخش برنامه صبحگاهی «روز از نو» تبادل فرهنگی با نمایش فرهنگ اجتماعی و خانوادگی مردم ایران و همچنین مردم بوسنی در راستای پیوند هرچه بیشتر دو ملت با یکدیگر است. ضمن آنکه نظرات مخاطبان‌مان در خصوص آیتم‌های پخش شده فوق نیز از اهمیت بسیار بالایی برای ارتقا و یا جایگزینی‌شان با آیتم‌های دیگر، برخوردار است. همین امر باعث شده که برنامه صبحگاهی «روز از نو» با این که از قدمت چندانی در میان برنامه‌های مشابه در معاونت برون مرزی صداوسیما برخوردار نیست، ولی از جایگاه ویژه‌ای نزد مردم حوزه بالکان و کشور بوسنی برخوردار شود که سعی خواهیم داشت همین رویه را با قدرت هرچه تمام‌تر جلو ببریم.


انتهای پیام/4028/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب