دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در دانشگاه آزاد تهران شمال؛

هم‌اندیشی مدیران گروه‌های آموزشی در دستور کار قرار گرفت

نشست مدیران گروه‌های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با هیئت رئیسه این واحد دانشگاهی برگزار شد.
کد خبر : 380329
1557559260-555555.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، نشست مدیران گروه‌های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با هیئت رئیسه این واحد دانشگاهی برگزار شد.


در این نشست که با حضور ریاست، هیئت رئیسه و مدیران گروه‌های آموزشی واحد برگزار شد، ابتدا رئیس واحد تهران شمال ضمن تبریک روز معلم و گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و فرارسیدن ایام ماه مبارک رمضان، از خدمات و مساعی رؤسای دانشکده و مدیران گروه‌های آموزشی تشکر و قدردانی نمود.


حمیدرضا خالدی در ابتدای این نشست گفت: تبادل نظر و هم‌اندیشی در ارتباط با فعالیت‌های حوزه‌های مختلف دانشگاه را باید در متن کار قرار دهیم و در این خصوص نقش مدیران گروه‌های آموزشی ویژه بوده باید جایگاه و نقش مؤثر آنها در کلیه فعالیت‌های علمی، پژوهشی، فرهنگی و تربیتی بازتعریف شود و مورد اهتمام جدی قرار گیرد.


وی با اشاره به رویکرد و رفتار و منش شهید بزرگوار مرتضی مطهری به عنوان استاد علم و اخلاق گفت: استادان و مدرسان باید در جهت تعالی انسان‌ها حرکت کنند، تدریس را نه به‌عنوان یک شغل بلکه به‌عنوان یک امر عبادی بدانند. توجه به اینکه تعلیم و تربیت عبادت است موضوع بسیار عمیقی است. دانشجو را در مسیر رشد عقلانیت قرار دهیم به طوریکه دانشجو سره را از ناسره تشخیص دهد و قوه تحلیل او افزایش یابد. شخصیت استاد در شاگرد باید تأثیرگذار باشد و برای دستیابی به این مقام دو ابزار مهم تسلط و پختگی علمی و تقوا و وارستگی اخلاقی نیاز می‌باشد و با انجام عمیق و دقیق قواعد فطری در حوزه علوم ، انقلابی در تعلیم و تربیت اتفاق می‌افتد. امید آن داریم بتوانیم این رسالت و این وظیفه خطیر و نقش بسیار سنگین را به نحو شایسته ایفا کنیم.


رئیس واحد تهران شمال ادامه داد: در دانشگاه چالش‌هایی داریم که زائده بینش و نگاه ما است. پیشران دانشگاه، کلاس‌های درس است نه حوزه ریاست و مهم‌ترین رویداد دانشگاه در کلاس‌های درس اتفاق می‌افتد و رسالت اصلی دانشگاه در کلاس درس است. در این میان مدیران گروه‌های آموزشی رکن اصلی پیشبرد اهداف عالی دانشگاه هستند و نقش آنها بسیار حائز اهمیت است. تعامل همه جانبه و دقیق مدیران گروه‌های آموزشی را می‌طلبیم و متقابل حامی آنها هستیم.


اجرای برنامه‌های توسعه‌ای در حوزه‌های مختلف آموزشی توسط مدیران گروه


معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی واحد تهران شمال به تبیین وظایف و اختیارات مدیران گروه‌های آموزشی پرداخت و ضمن تأکید بر نقش مدیران گروه‌ها در اداره دانشگاه گفت: در حوزه آموزش، نظارت بر کلیه فعالیت‌های آموزشی از جمله نحوه ارائه دروس، تلاش در جهت حفظ و ارتقای جایگاه برتر دانشگاه در حوزه آموزش و تلاش مضاعف در جهت ارتقای کیفیت آموزشی و نیز همکاری جدی با دانشکده در زمینه اجرای برنامه‌های توسعه‌ای در حوزه‌های مختلف آموزشی از جمله وظایف مدیران گروه‌ها در این بخش است.


افتخاری بر لزوم به‌کارگیری مشارکت اعضای گروه در پیشبرد اهداف مورد نظر تاکید کرد و گفت: لازم است کارگاهی به منظور آشنایی و به‌روزرسانی مدیران گروه‌ها با اصول مدیریت آموزشی برگزار شود. از مدیران گروه‌ها انتظار می‌رود بر روند فعالیت اعضای گروه خود نظارت نمایند. تأیید و تکذیب شما باید منطق درستی داشته باشد.


وی با تاکید بر رعایت اصول اخلاقی در تعامل با گروه‌ها، دانشکده‌ها، محیط داخل و خارج از دانشگاه گفت: رفتار و اخلاق حرفه‌ای بحث جدی است و ما آمده‌ایم تا افراد بهتر از خود را تربیت کنیم، اگر دانشجویی بهتر از ما نباشد عمر خود را باخته‌ایم ماهیت و ضرورت کار معلمی این است که افرادی بهتر از خود را پرورش دهیم. از نظر ما همه گروه‌ها ویژه هستند و اعضای هیئت علمی فعال و برجسته‌ای دارند که این از نقاط قوت دانشگاه است. به این منظور در نظر داریم حمایت‌های بیشتری از گروه‌ها صورت گیرد.


ارتقای کیفی محصولات پژوهشی/ پرورش سفیران پژوهشی در دانشکده‌ها


در ادامه معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، «ارتقای کیفی محصولات پژوهشی»، «هدفمندسازی پژوهش»، «حرکت به خارج از دانشگاه و ارتباط با صنعت»، «هدایت رساله های دکتری و پایان نامه های کارشناسی ارشد در جهت حل مسائل دغدغه‌‌‌ها و معضلات کشور با توجه به ظرفیت، زیرساخت ها و توانمندی های واحد تهران شمال»، «ارائه ایده و طرح عملیاتی بمنظور فعال سازی طرح استاد صنعت با همکاری مدیران گروههای» و « پرورش سفیران پژوهشی در دانشکده‌ها» را به‌عنوان رئوس برنامه‌های معاونت پژوهشی عنوان کرد.


ارتقای رفاه دانشجویان به‌منظور ایجاد محیطی آرام و پویا


معاون دانشجویی و فرهنگی واحد تهران شمال، «ارتقای رفاه دانشجویان به‌منظور ایجاد محیطی آرام و پویا» و «ایجاد فضای شاداب و فعال دانشجویی»، «همکاری در گسترش تعهد و رفتار حرفه‌ای بر اساس مبانی علمی ملی و دینی»، «انجام پژوهش‌های فرهنگی با هدف شناسایی نقاط قوت و ضعف موجود و سیاست‌گذاری مناسب» و «توجه به هویت ملی و همیت دانشگاهی» را آرمان‌های اصلی معاونت دانشجویی و فرهنگی برشمرد و حمایت و همکاری مدیران گروه‌های آموزشی در این خصوص را خواستار شد.


معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، «ارتقای رفاه استادان و اعضای هیئت علمی»، «ارتقای فرآیندهای مدیریتی»، «توسعه فضای فیزیکی» ،«ارتقای کمیت و کیفیت خدمات، افزایش رضایت‌مندی جامعه و تحقق عدالت در دسترسی و بهره‌مندی از خدمات » و «خلق منابع جدید» را رئوس برنامه‌های معاونت توسعه مدیریت و  منابع معرفی کرد و به ارائه فعالیت‌های معاونت در این حوزه‌ها پرداخت.


لزوم پایش فعالیت‌های دانشکده‌ها


در بخش پایانی این نشست مدیران گروه‌های آموزشی دانشگاه به بیان بازخوردهای خود در خصوص برنامه‌های واحد و ارائه پیشنهاد‌هایی در خصوص برنامه‌های آتی دانشگاه پرداختند که «استفاده از تکنولوژی‌های جدید»، «بررسی سازوکار استفاده از اساتید مدعو »، «ممیزی زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی»، «نیاز به پایش همه فعالیت‌های دانشکده‌ها»، «توسعه آموزش‌های بین‌رشته‌ای»، «تحول در حوزه آموزش‌های علوم پایه»، «افزایش توانمندی‌های دانشجویان در زمینه‌های اجتماعی»، «ایمن‌سازی محیط‌های دانشگاه» و «ارزشیابی کارکنان و کارشناسان» ازجمله موارد مطرح‌شده در این بخش بود.


در انتهای این جلسه ریاست واحد با قدردانی از زحمات وتلاش های رؤسای دانشکده‌ها و مدیران گروه‌های آموزشی در راستای دست‌یابی به اهداف و رسالت مهم دانشگاه آزاد اسلامی در امر آموزش و تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص؛ برای ادامه مسیر این دانشگاه همکاری، همراهی ، همفکری و ایده‌های ایشان را خواستار شد و برگزاری این نشست‌ها و تبادل نظر و هماهنگی‌ها را موجب ایجاد همکاری، همدلی و در نهایت ارتقای کیفیت آموزش دانست و مجدداً جهت اهتمام به داشتن اخلاق علمی که شامل اخلاق استادی در تعامل با دانشجو و انجام پژوهش‌های اخلاق مدارانه است، تأکید کرد.


انتهای پیام/4107/4116/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب