حضور پیوسته تیمهای روانشناختی در مناطق سیلزده ضروری است
مهدی منوچهری در گفتگو خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اقدامات و بررسیهای صورتگرفته در مناطق سیلزده در قالب قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با بررسیهای بهعمل آمده در منطقه خوشبختانه کمکهای امدادی و پزشکی به طور گستردهای در مناطق سیلزده انجام شده و تا حدودی شرایط بازگشت به زندگی در منطقه پلدختر فراهم شده ولی باید توجه کرد که بعد از رفع نیازهای اولیه، مشکلات و مسائل روانشناختی خودشان را نشان میدهند و افرادی که در این مناطق هستند دچار مشکلات روانشناختی میشوند.
وی ادامه داد: ترسها، اضطرابها، نگرانی از وقوع مجدد حادثه، حساسیت زیاد به باران و شنیدن صداهایی که تداعی سیل را برای افراد ایجاد میکند همگی جزء تجربیات افراد بوده و نگرانی و اضطراب در مورد آینده از جمله اختلالات اضطرابی مشاهده شده در افراد است و همچنین غم و ناراحتی از دست دادن اموال و داراییهایی که با سختی بهدست آمده و اضطراب و نگرانی در مورد چگونگی برگشت به شرایط پیشین مردم مناطق سیلزده را تحت تأثیر قرار داده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران اظهار کرد: همه موارد فوق در منطقه قابل مشاهده بوده و در کودکان هم اضطراب به صورت ناخن جویدن، شببیداری، شبادراری و لج بازی نمایان میشود که این علامات اضطراب ناشی از سیل در کودکان توسط والدین آنها مشهود و ناراحتکننده است.
منوچهری بیان کرد: در حال حاضر به نظر میرسد که تیمهای روانپزشکی و روانشناختی میتوانند کمک شایانی به مناطق سیلزده داشته باشند و در عبور از این مرحله نقش موثری ایفا کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران درباره اقدامات گروه روانشناختی قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: مداخلات روانشناختی در کمپها از جمله اقدامات مؤثر در این حوزه بهشمار میرود. به این صورت که کمپها و چادرهایی برای این امر اختصاص داده شد و در بین کودکان از طریق بازیدرمانی و تئاتردرمانی صحبتهایی درمورد سیل مطرح شد و اضطراب کودکان در مورد پدیده سیل مورد آمایش و پایش قرار گرفت و در نهایت مداخلاتی در این زمینه صورت پذیرفت.
وی ادامه داد: در مورد بزرگسالان هم توسط بحث بازگوییهای روانشناختی هر فرد مداخلات انجام شد؛ یعنی به این صورت که افراد در قالب گروههایی گرد هم میآمدند و در مورد ناراحتیهای خود نسبت به سیل توضیح میدادند و به این ترتیب مداخلاتی در مورد اینکه چگونه بتوانند با امید ادامه بدهند اقدامات بهثمر رسید. رویکرد حل مسئله در تداوم این روند بسیار مورد توجه قرار گرفت.
منوچهری با اشاره به اقدامات صورتگرفته در مدارس نیز توضیح داد: در حال حاضر نیاز بسیار مبرم برای حضور تیمهای روانشناختی بهصورت پیوسته وجود دارد تا کل شهر مورد پوشش قرار بگیرد و خدمات روانشناختی به شکل جامع و کاملی انجام شود. حضور گروههایی از سایر دانشگاهها در مناطق سیلزده نیز میتواند در کنترل شرایط بسیار مؤثر باشد.
انتهای پیام/4007/4116/پ
انتهای پیام/