تدوین قوانین رسانهای جدید در فضای مجازی ضروری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دماوند، حمیدرضا حسینیدانا صبح امروز در نخستین کرسی آزاداندیشی قوانین و جرائم رسانههای الکترونیک بر ضرورت تدوین قوانین رسانهای جدید در فضای مجازی و تأمین نیاز کاربران کشور تأکید کرد.
وی افزود: امروزه بخش قابل توجهی از فعالیت رسانهها در فضای مجازی انجام میشود؛ بنابراین برای ارتقای بهرهوری و سهولت تعاملات رسانهای در فضاهای جدید، نیازمند تدوین و به روزآوری قوانین و سیاستهای مرتبط با آن هستیم.
رئیس پانل تخصصی کرسی آزاداندیشی قوانین و جرائم رسانههای الکترونیک با بیان اینکه عامل مهم سرعت تحولات رسانههای الکترونیک، فرایند همپایی قوانین و پرکردن خلاءهای موجود را به امری بسیار حیاتی تبدیل کرده است، گفت: فقدان قوانین مورد نیاز فضای مجازی، بسیاری از کشورها را در اجرای برنامههای خود با چالشهای فراوانی روبهرو کرده است.
حسینیدانا افزود: اکنون حجم مقررات و مصوبات ناظر بر فضای مجازی، بیش از قوانین پایه و مبنایی مورد نیاز کشور بوده و همین امر باعث ایجاد تناقضات و خلاءهای کابردی شده است.
وی افزود: تجربۀ تعدادی از کشورها نشان میدهد که در نبود قوانین بومی و سیاستهای مبنایی ناظر بر فعالیت رسانههای الکترونیک، آسیبپذیری فضای رسانهای تشدید میشود و راه را برای سلطۀ شرکتهای پرنفوذ فضای مجازی هموار میسازد.
استادیار دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی دماوند گفت: این امر سبب شده تا آسیبی به نام «حکمروایی» بهتدریج جای «حاکمیت ملی کشورها» را در حوزۀ ارتباطات و فناوری اطلاعات بگیرد و شرکتهای بزرگ مستقر در لایۀ سکوی فضای مجازی، ارزشها، رفتارها و اقتصاد جوامع مختلف را تحت نفوذ یا کنترل خود دربیاورند.
حسینیدانا تأکید کرد: بهروزرسانی قوانین و مقررات مرتبط با فعالیتهای رسانهای در فضای مجازی نیاز حیاتی برای فعالیت در این دنیای جدید است که میتواند ظرفیت مقابله با نفوذ خارجی را افزایش داده و از سرمایههای داخلی دفاع کند.
وی افزود: فقدان برخی قوانین حاکمیتی در مباحث جدید رسانهای و آشناسازی خبرنگاران با ابعاد قانونی و حقوقی رسانهها ازجمله مواردی بوده که برای اعمال حاکمیت کامل بر فضای مجازی، بسیار مورد نیاز است.
رئیس پانل تخصصی کرسی آزاداندیشی قوانین و جرائم رسانههای الکترونیک افزود: گاهی دیده میشود که قوانین و مصوبات جاری، مربوط به حدود دو دهه پیش است که در آن زمان هنوز بسیاری از فناوریهای جدید ارتباطی مانند پیام رسانهای موبایلی به بازار معرفی نشده بود.
حسینیدانا با نگاهی به هفت محور؛ حقوق، قوانین، تکالیف، جرایم، مجازاتها، سیاستها و مسئولیت مدنی رسانهها گفت: هر بخش از رفتار رسانههای الکترونیک، حداقل با یکی از این محورها مرتبط است؛ بنابراین انجمن علمی مدیریت رسانه و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند با برگزاری این کرسی آزاداندیشی در پی آن است تا از طریق همگرایی توان تحقیقاتی گروههای آموزشی، نسبت به تبیین آسیبها و ارایۀ راهکارهای علمی توسعۀ رسانههای کشور گام مؤثری بردارد.
به گزارش آنا در این کرسی آزاداندیشی که با همکاری دبیرخانۀ پدافند رسانهای انجام شد، علاوه بر ارائه سخنرانیهای پژوهشی توسط افشین محمدی، مهران عربپور، علی همایی، محمدصادق زمانی و میترا پازوکیزاده، فاطمه قاقازانیان، سیده مهناز حسینی، آزاده اقبال و فاطمۀ کاووسی، حاضران در جلسه نیز در فواصل زمانی به بیان دیدگاهها، نظر و سوالات خود پرداختند.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/