بیشترین شکایات مردمی به تغییر کاربری مسکونی به تجاری و اداری است
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران با صحبتهای رئیس شورا آغاز شد.
محسن هاشمی رفسنجانی با اشاره به مناسبتهای پیشرو از روز کارگر سخن بهمیان آورد و گفت: کارگران جزء اقشاری هستند که از یکسو با تورم سنگین مواجه هستند و از سوی دیگر حقوق آنها نیز متناسب با این تورم نیست.
وی تصریح کرد: از بخشهایی از مدیریت شهری که این نیروها در آن مشغول به فعالیت هستند میخواهم مراقب وضعیت این قشر زحمتکش باشند، زیرا آنها کسانی هستند که پیامبر بر دستانشان بوسه زده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به سالروز شهادت آیت الله مطهری و روز معلم در روز 12 اردیبهشت اشاره کرد و گفت: نامگذاری این روز بهعنوان روز معلم بیانگر اعتماد امام خمینی (ره) به شخصیت ایشان است.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: فرهنگیان نیز جزء اقشار زحمتکشی هستند که با مشکلات معیشتی مواجه هستند و شایسته است مدیریت شهری در بخش فرهنگی و اجتماعی چه در سازمان فرهنگی و اجتماعی و چه معاونت اجتماعی و فرهنگی با توجه به زیرساختهای موجود که در فرهنگسراها فعال است از ظرفیت فرهنگیان در تقویت نظام آموزشی بهره گرفته و از سوی دیگر به معیشت این قشر زحمتکش برای عبور از این مرحله سخت کمک کنند.
نظام انتخاباتی مجلس و شوراها نیازمند اصلاح است
در ادامه این جلسه افشین حبیبزاده عضو شورای اسلامی شهر تهران در نطق پیش از دستور خود ضمن اشاره به روز کارگر و پیشینه آن در 151 سال قبل اظهار کرد: در 150 سال گذشته وضعیت کارگران در کشورهای مختلف بهویژه کشورهای پیشرفته در وضعیت کارگران تغییرات زیادی ایجاد شده و بهواسطه حمایتهای قانونی توانستهاند تا حدودی منزلت واقعی خود را بهدست آورند.
وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی کشور یکی از مهمترین عوامل مشکلات کارگران است، گفت: رکود، تورم و کوچک شدن بخشهای تولیدی اشتغالزا، رشد بخش دلالی در اقتصاد، ضعف بخش خصوصی، تسلط بخش عمومی و شبکههای صاحب رانت بر بسیاری از کسب و کارهای بزرگ، رانت، تحریم و کاهش ارزش پول ملی از جمله عواملی هستند که شرایط اقتصادی را شکل دادهاند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: کاهش درآمد، ناامنی شغلی، محیط ناایمن کار، عدم حمایتهای قانونی از کارگران، عدم تمکین کارفرمایان و کاهش قدرت چانهزنی پایین تشکلهای کارگری از جمله مسائلی است که کارگران از آن رنج میبرند.
حبیبزاده تصریح کرد: با بهرهمندی از بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر رونق تولید باید مناسبات مسلط بر اقتصاد و تولید کشور تغییر اساسی کند، زیرا تا زمانیکه بخش خصوصی واقعی قدرت نداشته باشد و تا زمانیکه سیاستها و قوانین پشتیبان تولید و گسترش فعالیتهای مولد نباشد و بخش دولتی سهم عمدهای در اقتصاد داشته باشد وضع اقتصاد هر روز بدتر میشود.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه دولت باید سیاستگذار باشد و نه اینکه خودش در روابط اقتصادی ذینفع باشد گفت: شاید لازم باشد در نظام انتخاباتی مجلس و شوراها اصلاحی ایجاد شود تا نهادهای کارگری و کارآفرینی در بخشهای خصوصی در دستگاههای سیاستگذاری وارد شوند و بهجای اینکه همه کرسیهای مجلس و شورا به حوزههای انتخاباتی جغرافیایی تقسیم شوند میزان مشخصی از کرسیها به صنف کارگران و کارآفرینان اختصاص یابد تا این دو گروه تولیدی بتوانند بر تخصیص منابع و سیاستها دخالت داشته باشند.
تحقق مدیریت یکپارچه شهری یک مصلحت است
در ادامه این جلسه محمود میرلوحی عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران در نطق پیش از دستور خود با اشاره به روز شوراها به جایگاه شوراها در قانون اساسی پیش از بازنگری آن اشاره و اظهار کرد: تجربه دهه اول انقلاب بیانگر کممهری به شوراها بود و شورا پس از 20 سال تعلیق و چند بازنگری به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 120 هزار نفر در کشور در سطوح کار شورایی فعالیت میکنند از لزوم مدیریت یکپارچه و پرهیز از موازیکاری سخن بهمیان آورد و گفت: تحقق مدیریت یکپارچه شهری امروز به مصلحت کشور است و لازم است رسانهها، دولت و وزارت کشور نسبت به این موضوع توجه لازم را داشته باشند.
ضوابط مشخصی برای تغییر کاربری در شهر تهران وجود ندارد
همچنین زهرا نژادبهرام، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در تذکری به معاون شهرسازی و شهردار تهران به بیان آمار ۹ ماهه اول سال ۹۷ از دو سامانه ۱۸۸۸ و ۱۳۷ اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارشهای شده بیشترین اعتراضات مردمی در ارتباط با تغییر کاربری مسکونی به تجاری و اداری در مناطق ۱, ۲, ۳, ۶, ۷, ۱۰, ۱۲ و ۱۹ بوده است.
وی با بیان اینکه با توجه به طرح تفصیلی، شهرداری میتواند بخشی از پهنه مسکونی را به واحدهای تجاری و اداری خرد تحت عنوان پشتیبان سکونت تخصیص دهد، افزود: در ارتباط با این موضوع ضوابط مشخصی وجود ندارد و شهرداری تهران نمیداند به چه میزان، در کجا و به چه مساحتی باید این فضاها را تخصیص دهد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این موضوع که از سال ۹۴ تا ۹۷، ۱۵ هزار میلیارد تومان از منابع درآمدی شهرداری را تغییر کاربری مناطق مسکونی تشکیل داده است اذعان کرد: از شهرداری میخواهم نسبت به تدوین ضوابط مشخص در ارتباط با تغییر کاربری، اقدامات لازم را صورت دهد.
شورا و آبفا حواسشان به قشر ضعیف هست
ادامه این جلسه به بررسی بخشی از بندهای مصوبه اصلاحیه و تمدید تأمین اعتبار مورد نیاز پروژههای آب و فاضلاب شهر تهران که کلیات آن در جلسه گذشته شورای اسلامی شهر تهران تصویب شده بود پرداخته شد.
در این بخش از جلسه شورای اسلامی شهر تهران احمد مسجدجامعی در خصوص افزایش بهای آب شرب گفت: شورا افزایش 20 درصدی را برای افزایش بهای آب شرب در نظر گرفته، درحالیکه بنا بر مصوبه دولت بهای آب شرب میبایست 7 درصد افزایش مییافت.
محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به اظهارات این عضو شورای شهر تهران عنوان کرد: افزایش هزینه در سه بازه زیر 15 متر مکعب، 15 تا 30 متر مکعب و بالای 30 متر مکعب تعریف شده است و عمده هدف این افزایش کنترل مصرف گروهی است که مصرف اضافه دارند.
وی با بیان اینکه آبونمان در بخش آب و فاضلاب هر کدام 10 هزار تومان است خاطرنشان کرد: کممصرفها فقط یک هزار و 100 تومان پرداخت میکنند و شورا و آبفا حواسشان به قشر ضعیف هست، این در حالی است که بیشترین میزان آبونمان مربوط به مناطق 2، 3، 4، 5، 8 و 22 بهعنوان گروههای پرمصرف است.
انتهای پیام/4105/پ
انتهای پیام/