دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 فروردين 1398 - 15:35
شکایت ناجا از شهرداری تهران؛

قانون نامفهوم شورای شهر، کار دست مدیریت شهری داد

ناهماهنگی در تفسیر تبصره مربوط به دریافت عوارض زوج و فرد از شهروندان باعث شد تا نیروی انتظامی برای حل این مشکل، شکایتش را پیش قاضی ببرد.
کد خبر : 374024
164789_243.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در سال 97 شهرداری تهران رانندگانی را که بدون داشتن مجوز طرح ترافیک وارد محدوده زوج و فرد می‌شدند، علاوه بر جریمه پلیس، تحت عنوان دریافت عوارض جریمه می‌کردند و این روند تا اجرای طرح ترافیک جدید همچنان ادامه خواهد داشت.


این موضوع باعث چالش میان کمیسیون حمل‌ و نقل و عمران شورای اسلامی شهر تهران با شهرداری تهران شد و در حالی‌که اعضای کمیسیون صرفاً اخذ جریمه توسط پلیس را کافی می‌دانستند، اقدام شهرداری تهران در دریافت عوارض را غیرقانونی عنوان کردند؛ (بیشتر بخوانید) هر چند معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران این موضوع را کاملاً قانونی دانسته و گفته بود: دریافت عوارض شهرداری از کسانی که بدون دریافت طرح زوج و فرد وارد محدوده شده‌اند، اقدامی درست و قانونی است. (بیشتر بخوانید)


در این بین محمدعلی کرونی دبیر کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در گفتگو با خبرگزاری آنا ضمن مخالفت با اظهارات معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اذعان کرد: پیشنهاد رئیس شورای اسلامی شهر تهران و کمیسیون تخصصی این است تا شهرداری تهران در قالب یک استفساریه تفسیر شورای شهر را در ارتباط با این تبصره دریافت کند که آیا موافق اخذ عوارض از محدوده زوج و فرد است یا خیر.


وی با بیان این‌که تفسیر این تبصره در شورای اسلامی شهر تهران دارای موافقان و مخالفانی است و اتفاق نظری در این‌باره وجود ندارد، ادامه داد: کمیسیون تخصصی موافق دریافت عوارض نیست و معتقد است همان‌قدر که افراد متخلف که بدون دریافت مجوز طرح ترافیک وارد محدود مخالف پلاک خود می‌شوند و توسط پلیس جریمه می‌شوند کفایت می‌کند ولی برخی از اعضای کمیسیون‌های غیرتخصصی چنین نظری را ندارند.


دبیر کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران افزود: شهرداری هم در این میان تفسیر خود را دارد و از همشهریانی که وارد محدوده زوج و فرد می‌شوند عوارض می‌گیرد و پلیس هم آنها را جریمه کرده و برای یک تخلف دو بار جریمه می‌شوند.


کرونی بار دیگر خاطرنشان کرد: راه حل این موضوع این است که استفساریه‌ای صورت بگیرد و نظر نهایی شورا در ارتباط با آن اعلام شود.


وی با بیان این‌که رقم دقیقی که توسط شهرداری تهران در قالب عوارض زوج و فرد اخذ شده مشخص و قابل شناسایی است، گفت: در حال حاضر دو نهاد نظارتی و قضائی هم به موضوع ورود پیدا کردند و در این خصوص پلیس تهران به دیوان عدالت اداری شکایت کرده و خود سازمان بازرسی هم به موضوع ورود پیدا کرده است و به‌نظر می‌رسد اقدامات این دو نهاد پیش از موضوع استفساریه به نتیجه رسیده و لازم الاجرا شود.


دبیر کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران ضمن اشاره به این مطلب که با وجود پیاده شدن طرح ترافیک جدید این موضوع از دستور کار خارج خواهد شد ولی این موضوع می‌بایست تعیین و تکلیف شود، اظهار کرد: عدم اتفاق نظر شورا در ارتباط در این موضوع باعث شد تا با وجود برگزاری جلسات مختلف نتیجه‌ای از آن حاصل نشود.


کرونی در پایان گفت: البته در سال 98 طرح زوج و فرد به‌طور کامل تغییر می‌کند و محدوده حذف می‌شود و هر کسی که بخواهد وارد محدوده شود چه با پلاک موافق و چه مخالف باید برای ورود به محدوده عوارض بپردازد.


نکته قابل توجه در ارتباط با موضوع اخذ عوارض از محدوده زوج و فرد در سال 97 این است که بنا به اذعان خود اعضای شورای اسلامی شهر تهران که در شورایی یک‌دست و متحد حضور دارند ولی به‌نظر می‌رسد آنها نه تنها در تأمین منافعشان با مردم در یک راستا قرار ندارند بلکه تکلیفشان با خودشان هم مشخص نیست.


شورایی که نقش سیاست‌گذاری را برای نهاد اجرایی شهرداری برعهده دارد نمی‌تواند به‌درستی قانونی را به تصویب برساند که تفسیر آن برای همگان یکسان باشد و دود حاصل از آن جز در چشم مردم نمی‌رود.


شاید نیاز باشد در یک نهاد نظارتی قوی‌تر که بتواند مفاد قانونی را که در این شورا تصویب می‌شود را پیش از اجرایی شدن از لحاظ حقوقی و بار آن برای تصویب‌کنندگان آن بررسی کند تا شاهد آن نباشیم که نهادهایی خارج از مدیریت شهری برای حل مشکلات شهر دست به دامان قانون شوند.


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب