دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اویلوم:

ترکیه از سینمای ایران اطلاع چندانی ندارد

یک منتقد و نویسنده ترکیه‌ای گفت: ترکیه به‌عنوان همسایه‌ای هزار ساله برای ایران، از تولد دوباره سینمای ایران اطلاع چندانی ندارد.
کد خبر : 375034
_ALI6911.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، رضا اویلوم در نشست «جایگاه جهانی سینمای ایران در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی» که بعدازظهر امروز در حاشیه سی و هفتمین جشنواره جهانی فجر برگزار شد، گفت: در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، به‌نظر می‌رسد سینمای ایران تولدی دوباره داشته است اما متأسفانه ترکیه به‌عنوان همسایه‌ای هزار ساله برای ایران، از این تولد دوباره اطلاع چندانی ندارد. گرایشات غرب‌گرایانه در ترکیه باعث شده فقط هنر غربی مورد توجه قرار گیرد و همسایه‌های شرقی فراموش شوند.


وی افزود: گام‌های اولیه برای شناخت سینمای ایران با سینمای عباس کیارستمی برداشته شده است. معمولاً در ترکیه، سینمای مجید مجیدی را مخاطبان عام و فیلم‌های کیارستمی را محافل روشنفکری دنبال می‌کنند. آواز گنجشک‌ها و بچه‌های آسمان برای مخاطبان ترکی، آغاز سینمای ایران بود. علاقه‌مندان به سینما در ترکیه با فیلم‌های کارگردانانی مانند کیارستمی، مجیدی، فرهادی و پناهی متوجه اشتراکات خود با ایران شدند.


این منتقد و نویسنده سینمایی گفت: در سال 2016، 360 فیلم در ترکیه اکران شد که از این تعداد 221 فیلم خارجی بودند. از این 221 فیلم 140 فیلم مربوط به سینمای هالیوود و فقط دو فیلم «محمد» مجید مجیدی و فیلم تجاری «من سالوادور نیستم» ساخته منوچهر هادی از ایران بود.


وی افزود: در سال 2017، 375 فیلم اکران شد، 141 فیلم داخلی و 234 فیلم خارجی بودند. باز هم 140 فیلم آمریکایی اکران شد و ایران تنها دو نماینده یعنی فیلم‌های «فروشنده» و «درباره الی» ساخته اصغر فرهادی را داشت. این روند در سال 2018 به تنها یک فیلم که ساخته «احسان رسول‌اف» بود.


اویلوم بیان کرد: در سال 2019 هم دو فیلم «رخ» جعفر پناهی و «همه می‌دانند»‌ اصغر فرهادی در ترکیه اکران شده است و در چشم‌اندازی که تا آخر سال است، فیلم ایرانی دیده نمی‌شود.


وی ادامه داد: سینمای ایران در ترکیه در اکران عمومی مخاطب پیدا نکرده است، اما در فضای مجازی و تلویزیون مخاطبان زیادی دارد و رفته رفته میزان این مخاطبان در این دو فضا بیشتر می‌شود.


اویلوم گفت: من در فوریه سال گذشته (بهمن 1397) هم‌زمان با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، یادداشتی درباره سینمای دفاع مقدس در ایران منتشر کردم که با استقبال زیادی مواجه شد. سینمای دفاع مقدس در ترکیه اصلاً شناخته شده نیست و معمولاً در جشنواره‌ها، فیلم‌های آن نمایش داده نمی‌شود.


وی افزود: انسان‌محوری و فرهنگ مقاومت دو محور اصلی فیلم‌های دفاع مقدس هستند و ما شاهد بودیم که در سال‌های اخیر این‌گونه فیلم‌ها در جشنواره فیلم فجر موفق بودند. اما متأسفانه این فیلم‌ها در ترکیه شانس اکران ندارند و برای مخاطبان ترک تازگی دارند. شاید بتوان در برنامه‌هایی مثل هفته فیلم سینمای ایران، فیلم‌های دفاع مقدس را نیز نمایش داد.


انتهای پیام/4072/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب