دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دوانی در سخنرانی پیش از خطبه:

حضرت زینب(س) در حمایت از ولایت شخصیت بی‌نظیری داشتند/ درک 7 معصوم

استاد تاریخ اسلام به ویژگی‌های شخصیتی حضرت زینب کبری(س) اشاره کرد و همراهی و دفاع از ولایت را از ویژگی برجسته و بی‌نظیری آن حضرت دانست.
کد خبر : 369457
fb7194e3-8334-4b2e-81fc-85417a0a23ab.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، محمدحسین رجبی‌دوانی، امروز دوم فروردین 1398 در سخنانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران با بیان اینکه حضرت زینب کبری (س) مشکلات و مصائب زیادی را در دوران اسارت تحمل کرد، گفت: با توجه به مشکلاتی که برای ایشان پیش آمد در حقیقت حضرت زینب کبری (س) به شهادت رسیده است و برای ایشان مرگ طبیعی متصور نیست.


این پژوهشگر تاریخ اسلام با توجه به روایات موجود، سن حضرت زینب کبری(س) را در زمان رحلت پیامبر اکرم(ص) حدود پنج یا شش سال عنوان کرد و افزود: ایشان در زمان حیاتشان توفیق داشت که هفت معصوم همچون امام علی(ع)، امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، امام سجاد (ع) و امام باقر(ع) را درک کنند و به همین دلیل ایشان شخصیت بی‌نظیری داشتند.


وی از حضرت زینب (س) به‌عنوان تنها فرد متولدشده از دو زوج معصوم یاد کرد و ادامه داد: با همه این ویژگی‌هایی که برای آن حضرت متصور است اما شخصیت والای ایشان منحصر به این مسئله نیست، زیرا آن حضرت علم و معرفتی که داشتند، اکتسابی نبوده و دارای علم لدنی بودند.


رجبی‌دوانی با بیان اینکه شخصیت والای ایشان در امر مهم دفاع از ولایت و یاری ولایت می‌یابیم، تصریح کرد: اگرچه تمامی ویژگی‌های علمی، تقوایی و خانوادگی و همه فضیلت‌های در آن وجود جمع بودند، اما آنچه از ایشان شخصیت خاصی ساخته است، دفاع از ولایت و همراهی با ولایت و مقابله با دشمنان ولایت است.


وی یادآور شد: حضرت زینب (س) در تمام مراحل زندگی خود همراه با ولایت بود، حتی زمانی که امیرمومنان علی (ع) پس از 25 سال به خلافت ظاهری رسید و مجبور شد برای مقابله با فتنه‌گران و پیمان‌شکنان مدینه را به مقصد کوفه ترک کند، حضرت زینب (س) ایشان را همراهی کرد و پا به‌ پای ولایت به کوفه رفتند و حتی بعد از شهادت امام علی(ع) و صلح امام حسن مجتبی (ع) و هجرت آن حضرت از کوفه به مدینه، دوباره این شخصیت والای همراه با ولایت به مدینه بازگشتند و هرگز از ولایت جدا نشدند.


این پژوهشگر تاریخ اسلام گفت: حضرت زینب (س) همچنین پس از قیام حضرت سیدالشهدا (ع) همراه با نهضت آن حضرت به‌سوی کربلا رفت و وجود مقدس آن حضرت را همراهی کردند. برخی چنین ابراز می‌کنند که حضرت زینب(س) در زمان ازدواج همراهی با حضرت را شرط کرده بود و گاهی چنین تصور می‌کنند که به دلیل علاقه برادری حضرت سیدالشهدا(ع) را همراهی کردند؛ اما باید دانست که مهم‌ترین دلیل همراهی ایشان با حضرت، حمایت از ولایت بود که هرگز این مسئله را ترک نمی‌کردند.


وی افزود: زیرا حضرت می‌دانستند ولایت و امامت و صاحب‌ ولایت در خطر است، بنابراین برای دفاع از ولایت باید به میدان آمد و اذن شوهر معنا ندارد، وقتی ولایت در خطر است، مرد و زن وظیفه‌ دارند همراهی کنند، زیرا مهم‌ترین رکن اسلام، ولایت است، حتی از نماز مهم‌تر است. بنابراین حضرت در این حرکت پای به‌ پای امام زمان خودش حرکت می‌کنند.


استاد دانشگاه امام حسین(ع) یادآور شد: حضرت زینب (س) افزون بر همراهی حضرت سیدالشهدا(س) در فاجعه کربلا، در ادامه نیز به همراه اسیران می‌روند و همیشه در کنار ولایت باقی می‌مانند و اینکه می‌گویند، اگر حضرت زینب(س) نبود، کربلا در کربلا می‌ماند، حقیقتی بزرگی است.


وی با بیان اینکه بانوان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با الهام از حضرت زینب(س) وظایف خود را شناختند و فرزندان خود را در آرمان‌های انقلاب اسلامی هدیه کردند و قطره‌ای اشک نریختند که مبادا دشمن‌شاد شود، ادامه داد: حتی بعد از جنگ تحمیلی در دفاع از حرم حضرت زینب(س) و ولایت، فرزندان خود را به صدها فرسنگ دورتر فرستادند و به وظیفه خود به‌درستی عمل کردند. امیدواریم مسئولان همچون این مردم در دفاع از ولایت در عرصه حضور پیدا کنند. آن‌گونه نباشد که رهبر انقلاب می‌فرمایند همه این مواردی را که علنی در جمع اعلام می‌کنم بارها در خفا به مدیران گفته‌ام، اگر به این رهنمودها عمل کرده بودند لازم نبود که عمومی گفته شود.


این پژوهشگر تاریخ تصریح کرد: امروز مشکلات ما برخی به بیرون و برخی به داخل مربوط است؛ اما بنده عمده مشکلات در عدم پیروی از ولایت و اجرای رهنمودهای ولایت می‌دانم. امیدوارم درس عبرتی باشد که مسئولان ما این عبرت را نصب‌العین خود قرار دهند و از گذشته درس بگیرند.


 انتهای پیام/4122/4090/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب