احمد خمینی؛ مبارزه با شاه و لیبرالها تا ترور بهدست منافقین
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سیداحمد مصطفوی(خمینی) در ۲۴ اسفند ۱۳۲۴ در قم دیده به جهان گشود. وی دومین فرزند پسر امام خمینی(ره) بود.
وی پس از اخذ دیپلم در رشته علوم طبیعی به تحصیل علوم دینی روی آورد، البته پیش از آن و توأم با تحصیل علوم جدید، نیز به فراگیری مقدمات علوم حوزه پرداخته بود. دو دورهٔ مقدماتی و سطح حوزهٔ علمیه را طی کرد و همزمان با تحصیل به تدریس سطوح قبلی نیز اشتغال داشت و پس از آن دروس خارج فقه و اصول را فرا گرفت.
بعضی از استادان حوزوی او عبارتند از: آیتالله خمینی (خارج فقه)، آیتالله مصطفی خمینی (خارج اصول)، آیتالله فاضل لنکرانی(خارج فقه) آیتالله موسی زنجانی(خارج فقه) آیتالله محمدیگیلانی (شرح منظومه)، آیتالله رضوانی (اسفار)، آیتالله ابطحیکاشانی (سطح و خارج).
حاج احمد خمینی، در پی دستگیری امام خمینی در پانزده خرداد ۱۳۴۲ و تبعید ایشان به ترکیه، در اواخر سال ۱۳۴۴ به همراه یکی از دوستانش به نام کاظم، مخفیانه و از طریق آبادان به شهر نجف رفت.
وی پس از بازگشت از عراق، به تحصیل علوم دینی و دیدار از خانوادههای زندانیان و تبعیدیان و انتقال پیامها و سفارشهای امام به منسوبین و مبارزان و نمایندگان شرعی امام در ایران و تنظیم امور بیت امام در قم، میپرداخت. در پایان سال ۱۳۴۵ دوباره عازم عراق میشود و این بار مخفیانه از طریق خرمشهر به آن سوی مرز میرود و پس از یک هفته، خود را به نجف میرساند. در همین سفر است که او رسماً به سلک روحانیت درمیآید.
در لبنان با امام موسی صدر مسائل منطقه و وضعیت شیعیان و مبارزهای که در پیش روی داشتند را ارزیابی میکرد و در تماس با شهید چمران و عناصر مبارز دیگر پیگیری اهداف نهضت امام خمینی را تشریح کرد و مدت اندکی نیز در پایگاه نظامی شهید چمران آموزش نظامی دید و در اواخر سال ۱۳۵۲ به ایران بازگشت.
رهبر انقلاب اسلامی درباره فرزند صالحش نوشته است: «من خدای قاهر حاضر منتقم را شاهد میگیرم که احمد از آن روزی که در کمک اینجانب در بیرونی مشغول ادارهٔ امور من بوده تا الآن که این ورقه را مینویسم قدمی یا قلمی برخلاف گفتار و نوشتار من برنداشته و با وسواس عجیب در کلیه گفتارهای من یا نوشتههای من سعی نموده که حتی یک کلمه بلکه گاهی یک حرف را که به نظر او محتاج به اصلاح است بدون اذن من تصرف نکند».
مهران اصدقی از سرکردگان نظامی سازمان مجاهدین خلق درباره عملیات ترور احمد خمینی در برگه اعترافات خود نوشته است: «عملیات بعدی ترور حاج سیداحمد خمینی بود که من در این عملیات فرمانده واحد بودم و به همراه 10 نفر دیگر از افراد قسمت ویژه در این ترور شرکت کردیم که به علت عدم حضور ایشان در ماشین موفق نشدیم».
فرزند دوم امام خمینی(ره) بعد از رحلت ایشان از سوی حضرت آیتالله خامنهای، به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد. وی در دومین دوره مجلس خبرگان رهبری نمایندگی استان تهران را بر عهده داشت.
برخی از اظهارنظرهای وی درباره جریانهای سیاسی بسیار شنیدنی است. او درباره خطر برخی ملیگراها گفته بود: «اینها (ملیگراها) اصل و اساس برایشان ریاست است. اگر به میهن هم علاقه دارند، میهنی است که رئیسش آنان باشند… آنان بعد از انقلاب، لحظهای در کنار امام نماندند. متلک و فحش و ناسزا به امام از کارهای رایج این از خدا بیخبران بود».
حمایتهای او از رهبر انقلاب هم بیدریغ بود. حجتالاسلام احمد خمینی درباره تبعیت از رهبری گفته است: «ما امروز موظف هستیم پشت سر مقام رهبری حضرت آیتالله خامنهای حرکت کنیم. هر چه ایشان گفت گوش کنیم، اگر روزی حرکت ما با حرکت ولی نخواند، بدانید که نقص از ماست… اطاعت از خامنهای، اطاعت از امام است. هر کس منکر این معنا شود، مطمئن باشید در خط امام نیست و هر کس بگوید که اطاعت از امام غیر از اطاعت از حضرت آیتالله خامنهای است در خط آمریکاست. من بعد از رحلت امام، با خدا و امام عهد کردهام که کوچکترین قدمی را علیه رهبری و برخلاف رهبری و حتی برخلاف میل رهبری برندارم».
درد دلهای حاج احمد آقا از خناسها!
آیتالله خامنهای، در ششمین سالگرد رحلت حاج احمد آقای خمینی، در حرم امام، خاطره مهم و عبرتآموزی را از آن سلاله امام امت بیان کردند. ایشان هجده سال پیش گفتند: «[حاج احمد آقا] مدافع امام و انقلاب در زمان حیات امام و بعد از حیات امام بود. ایشان از ارزشها و اصول دفاع کرد، ایستاد و خلاف انتظار و توقّع خیلیها رفتار نمود. خود ایشان در یک سال آخر عمرش، دو و سه مرتبه پیش من از بعضی کسان که از او توقّعات دیگری داشتند و چیزهای دیگری میخواستند، درد دل کرد.»(۷۹/۱۲/۲۶)
انتهای پیام/4082/ن
انتهای پیام/