رکود بزرگ در انتظار مسکن/ وعده مسکنسازی وزیر محقق میشود؟
مصطفی قلیخسروی در گفتگو با خبرنگار حوزه مسکن و شهرسازی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به تجربه سال 91 اظهار کرد: در سال 91 قیمت ارز جهشی 3 برابر را تجربه کرد. این جهش به دنبال خود افزایش 3 برابری قیمت مسکن را نیز در پی داشت و بعدازآن نیز هرچقدر قیمت ارز بالا رفت، دیگر تأثیری بر روی قیمت مسکن نداشت و بهای مسکن در کانال خود باقی ماند.
*ورود مسکن به کانال قیمت جدید
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران ادامه داد: بازار این اتفاق را در سال 97 نیز تجربه کرد و مسکن در کانال قیمتی جدید خود قرار گرفت و در حال حاضر نیز در کانال قیمت جدید ثابتشده است و به نظر نمیآید در سال 98 قیمت مسکن تغییر کند.
*کسادی بر بازار مسکن سایه افکنده است
خسروی با توضیح اینکه بازار در حالت کسادی خود قرار دارد، افزود: رکود بازار مسکن موجب کسادی بازار شده است؛ ولی همچنان به صورت محدود تا حدی دادوستد انجام میشود و به نظر همین روند در سال 98 نیز ادامه خواهد داشت.
*وعده وزیر تأثیری بر بازار 98 نخواهد داشت
وی با اشاره به وعده وزیر مسکن و شهرسازی درباره ساخت 400 هزار واحد مسکونی تصریح کرد: چنانچه این وعده وزیر تحقق یابد بهخودیخود تأثیر مثبتی در بازار مسکن خواهد داشت، اما ازآنجاکه این ساختوسازها در درازمدت تأثیر خودش را خواهد گذاشت، این وعده برای سال 98 تأثیر نخواهد داشت.
*رکود بازار مسکن از سال 96 آغازشده و در 98 هم ادامه خواهد داشت
در این رابطه «حسام عقبائی»،نایبرئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به اینکه بازار مسکن در سال ۹۸ کشش رشد قیمت ندارد گفت: کاهش قدرت خرید و هم تراز نشدن تسهیلات بانکی با رشد قیمت مسکن از عواملی است که موجب افزایش رکود مسکن در سال ۹۷ شده است. عمق رکود معاملات در سال ۹۷ عمیقتر از سال ۹۶ شده است. باوجوداین رکود تورمی، شاهد رشد قیمت مسکن نیز بودیم و به نظر میرسد این روند در سال 98 هم ادامه خواهد داشت.
* مسکن سرمایهگذاری بلندمدت است
همچنین «بیتالله ستاریان» با اشاره به جنبه سرمایهای مسکن در کشور گفت: بازار مسکن همیشه برای سرمایهگذاری بلندمدت مناسب بوده است و اگر به مسکن نگاه کوتاهمدت داشته باشیم، در زمان نوسان بازارهای طلا و ارز سرمایهگذاری در آن درست نیست و درهرحال نباید به رکود و ضرر آن فکر کرد چراکه در زمان رونق این رکود جبران خواهد شد.
*تحلیل بازار مسکن راحت نیست
در این خصوص «حسین افضلی» عضو کمیسیون عمران مجلس نیز بازار مسکن را تحت تأثیر سایر بازارهای کشور دانست و افزود: برخی مسئولان و کارشناسان اعلام کردهاند که از ابتدای سال آینده فضا برای خرید خریداران واقعی فراهم میشود، اما به نظر من پیشبینی و تحلیل بازار مسکن بهعنوان بازاری که همواره تحت تأثیر بخشها و بازارهای دیگر بوده، راحت و سهل نیست.
*مدتهاست وزارت راه و شهرسازی بازار مسکن را رها کرده است
«محمدعلی ربانی» عضو هیئت مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران نیز با اشاره به وعده اخیر وزیر مسکن و شهرسازی گفت: خوشبختانه وزیر مسکن به مسئله کمبود ساخت مسکن توجه نشان داده زیرا در سالهای گذشته ساختوساز و عرضه مسکن در حداقل میزان خود قرار داشته و در مقابل تقاضا میتوان گفت عرضهای صورت نگرفته است و وزارت راه و شهرسازی هیچگونه برنامهای برای تولید مسکن نداشته و در سالهای اخیر ساختوساز مسکن تقریباً متوقف شده است و این برای صنعت ساختوساز و بازار آن خوب نیست زیرا مردم چندان علاقهای به خرید ندارند و بلاتکلیف هستند.
به گزارش آنا، در چند سال گذشته عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی باوجوداینکه شعارهای زیادی در زمینهٔ ایجاد مسکن اجتماعی داده بود، اما در واقعیت اتفاقی نیفتاد و حتی در جلسه تودیع و معارفه وزیر جدید راه و شهرسازی نیز اذعان کرد که به ساختوساز مسکن توسط دولت اعتقادی ندارم، به همین دلیل در سالهای گذشته بیشتر به دنبال حمایت از ساخت مسکن توسط افراد بودهایم تا اینکه دولت عمل کند. بر همین اساس پیشبینی بازار مسکن در سال ۹۸ و ماههای پایانی سال جاری طبق اظهارات کارشناسان مسکن و تحلیلگران، این است که با توجه به وضعیت فعلی رکود در بازار مسکن و ثبات نسبی در بازار ارز و عدم کشش قیمتی بیشتر در این بخش،کاهش قیمت مسکن در 98 نخواهیم داشت و در صورت ادامه رکود تنها ممکن است برخی فروشندگان حاضر به فروش با قیمت پایینتر شوند.
انتهای پیام /4083/ن
انتهای پیام/