دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 اسفند 1397 - 08:32
حسینی‌شاهرودی در گفتگو با آنا:

اصل حاکم بر بودجه‌نویسی در دولت باید تغییر کند

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تغییر ساختار به این معنا نیست که عدد و رقم‌ها جابه‌جا شود، بلکه اصل حاکم بر بودجه‌نویسی باید تغییر کند.
کد خبر : 365661

سیدحسن حسینی‌شاهرودی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به دستور مقام معظم رهبری برای اصلاح ساختار بودجه اظهار کرد: مقام معظم رهبری مطالبی را در مورد تغییر ساختار بودجه در چندین بند به دولت ابلاغ فرمودند و محوریت این مطالب بر اصل وابستگی بودجه به نفت بود که باید اصلاح شود.


وی با بیان اینکه وقتی صحبت از اصلاح ساختار می‌کنیم به این معنا نیست که شکل بودجه و عدد و رقم‌های آن جابه‌جا شود و به حوزه‌ای کمتر و به دیگر حوزه بیشتر بودجه بدهند؛ بلکه اصل حاکم بر تدوین بودجه باید تغییر کند.


نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هزینه بالغ بر دو هزار و 700 میلیارد تومان مؤسسه‌ها و شرکت‌های دولتی، نزدیک به هزار میلیارد تومان یارانه‌های پنهان و آشکار و 500 میلیارد تومان بودجه جاری و عمرانی کشور هزینه گزاف و کلانی است به بودجه تحمیل می‌شود.


نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه عدد بودجه جاری و عمرانی که در مجلس بررسی شد یک‌پنجم کل بودجه بود که پیدا و پنهان آن به هیچ وجه قابل قیاس با اصل بودجه‌ای که ما در شرکت‌های دولتی و یارانه‌های پنهان و آشکار داریم نیست، تأکید کرد: یک حرکت بزرگ در زمینه روشن شدن وضعیت یارانه‌ها باید توسط دولت و مجلس صورت گیرد که متأسفانه مباحث مربوط به انتخابات باعث شده حرکت‌های بزرگ در دو قوه مجریه و مقننه مغفول واقع شود و هیچ کدام جرئت ورود به این بخش را نداشته باشند.


حسینی‌شاهرودی با بیان اینکه در تعیین تکلیف یارانه‌هایی که پرداخت می‌شود، معتقدم اگر مدیریت آن را به خود مردم واگذار کنند بهتر است، اظهار کرد: سوءمدیریت دولت‌ها در این سال‌ها به نوعی بوده که این شائبه تقویت می‌شود که اگر مدیریت را از دولت بگیریم و به مردم واگذار کنیم شاید بهتر از این عمل شود.


نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به هزینه 14 میلیارد دلار با ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی با طرح این سؤال که آیا مردم در این طرح راضی بودند یا خیر؟ بیان کرد: متأسفانه این طرح را برای سال 98 هم تصویب کردند. در صورتی‌که در توزیع این کالاها، عدالت و شأن مردم در نظر گرفته نشد و افرادی هم که در صف‌ها موفق به دریافت کالا شدند، عزتشان برای گرفتن یک کیلو گوشت از میان رفت و بیش از 99 درصد مردم به دلیل شرایط بد توزیع اصلاً از این کالاها استفاده نکردند.


حسینی‌شاهرودی با تأکید بر اینکه موضوع حامل‌های انرژی و عدم وابستگی به نفت باید در بودجه‌نویسی تعیین تکلیف شود،‌ تصریح کرد: نفت کالایی است که باید در امور توسعه‌ای و زیربنایی استفاده شود، نه بودجه‌های جاری، اما ما در بودجه جاری از آن استفاده می‌کنیم و پول حاصل از درآمدهای نفتی کمتر به حوزه زیرساخت می‌رسد.


نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم چابک شدن دولت گفت: بیش از 85 درصد بودجه عمومی کشور صرف امور جاری، یعنی پرداخت حقوق در دولت، بازنشستگان و پول آب و برق و گاز و تلفن می‌شود و کمتر از 15 درصد آن به امور اساسی و زیربنایی تعلق می‌گیرد که دولت این اصلاح ساختار در بدنه خود را باید در بودجه‌نویسی لحاظ کند.


نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: متأسفانه در رابطه با اصلاح ساختار بودجه اراده‌ای در دولت و مجلس دیده نمی‌شود و اگر چنین بود با حداقل پیشنهادهایی که کمیسیون اقتصادی در بحث هدفمندی یارانه‌ها و حذف دهک‌های بالا و توزیع 14 میلیارد دلار در بودجه داشت مخالفت نمی‌کردند.


به گزارش آنا،‌ علی لاریجانی هفدهم بهمن سال جاری در جلسه شورای اداری استان از دستور رهبر معظم انقلاب برای اصلاح ساختار بودجه ظرف چهار ماه آینده خبر داد.


رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بعد از آنکه کار بررسی بودجه در مجلس تمام شد این بحث پيگیری خواهد شد.


لاریجانی تسهیل در کار مردم را از اصول اصلاح ساختار بودجه عنوان کرد.


انتهای پیام/4034/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب