مردم به نمایندگان فشار میآورند، نمایندگان به دولت!/ مقصر خاک خوردن خوزیها کیست؟
رئیس انجمن کاشت که یک سازمان مردم نهاد در خوزستان است به خبرنگار اجتماعی آنا گفته که روز گذشته 5 هزار نفر از مردم اهواز در اعتراض به نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی مقابل ساختمان دادگستری تجمع کردند و معتقدند که هیچ کدام از این نمایندگان از روی دلسوزی امروز صحبتی نمیکنند و به علت نزدیکی به انتخابات برای اینکه خودی نشان دهند اقدامات سازمانهای دیگر را زیر سوال میبرند.
به گفته رضا فریدونی، معترضان شعارهایی مبنی بر اینکه نمایندگان مجلس میخواهند با درست کردن مباحث حاشیهای بیمسئولیتی خود را بر گردن فرد دیگری بیندازند، یادآور شد: 8 نماینده خوزستان در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی هستند اما در دولت قبل هیچ اعتراضی نسبت به اقداماتی که وزارت نفت در هورالعظیم انجام میداده نشان ندادهاند و برای حفظ منافع خود سکوت کردهاند.
فشارهای مردمی از یک سو و افشاگری معصومه ابتکار در خصوص حذف ردیف بودجه 115 میلیارد تومانی مقابله با پدیده گرد و غبار در استان خوزستان توسط نمایندگان در کمیسیون تلفیق مجلس از سوی دیگر باعث شد تا سید شریف حسینی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آنا اعلام کند که مصرانه به دنبال گرفتن حق مردم اهواز است و سازمان حفاظت محیط زیست تاکنون کوتاهی زیادی در این خصوص داشته است.
رای کمیسیون تلفیق «وحی منزل» نیست
وی با ابراز بیاطلاعی از حذف بودجهای که معصومه ابتکار از آن سخن گفته، اعلام کرد که این موضوع را با جدیت پیگیری میکند اما در کل رای کمیسیون تلفیق وحی منزل نیست و اگر قرار بود کاری برای حل معضل گرد و غبار در خوزستان انجام شود چرا سال گذشته که سازمان محیط زیست بودجه خوبی داشته اقدام موثری در این باره انجام نداده است؟
حسینی با بیان اینکه دستور اکید رئیس جمهوری به وزیر بهداشت این است که برای مقابله با گرد و غبار از هیچ کاری فروگذاری نشود و در این راه هر آنچه اعتبار لازم است صرف کند، افزود: اگر خانم ابتکار مشکل کمبود اعتبار دارد میتواند با آقای هاشمی یا آقای جهانگیری هماهنگ کند و این اعتبار را بگیرد، چرا که به دستور رئیس جمهوری مشکل اعتبار نداریم.
سازمان محیط زیست نتوانسته مجلس را راضی کند
نماینده مردم بهبهان در مجلس شورای اسلامی اما درباره حذف دو ردیف بودجه سازمان محیط زیست برای مقابله با ریزگردها به آنا گفت که سازمان محیط زیست نتوانسته مجلس را در این باره راضی کند.
محمدباقر شریعتی درباره حذف حدود 115 میلیارد تومان اعتبار مبارزه با ریزگردها گفت: در این باره بحث بودجه و اعتبار در میان نیست. مساله با دریافت اعتبار درمان نمیشود. خانم ابتکار اگر نتوانسته کمیسیون تلفیق را قانع کند که بودجه مبارزه با ریزگردها را تخصیص دهند از ضعف مدیریتیاش است.
شریعتی افزود: اکنون 22 استان درگیر مساله ریزگردها هستند اما متاسفانه خانم ابتکار نوک پیکان انتقادها را به سمت دولت برگرداندهاند. درست است که ریزگردها پروژه درازمدتی است که منشا بیرونی هم دارد اما روی آن کار کارشناسی هم شده و مشخص شده بیشتر منشا داخلی دارد.
نماینده بهبهان در مجلس راهحل پیشنهادی حل این معضل را اینگونه مطرح کرد که سال گذشته بازدیدی از دو استان خوزستان و ایلام داشتیم و پیشنهاد تاسیس تشکیل سازمان ملی مبارزه با ریزگردها را ارائه دادیم اما متاسفانه این پیشنهاد در میان هیاهوها و جنجالها گم شد. این پیشنهاد برای فربه کردن دولت نبود بلکه هدف تشکیل مقطعی سازمانی بود که فعالیت جهاد، منابع طبیعی، سازمان محیط زیست و سایر نهادهای درگیر را به عرصه عمل بکشاند. مردم خوزستان انتظار دارند که این مساله به صورت عملی کنترل شود.
او افزود: 10 روز است که حادثه گرد و غبار در خوزستان رخ داده و مردم خوزستان در شرایط سختی هستند ولی خانم ابتکار به خوزستان نرفته در حالیکه در مورد پروژههای انتقال آب در اصفهان میگویند انتقال آب حق مردم اصفهان است اما وقتی به خوزستان میآیند میگویند با این کار مخالفم! ما با دولت همسو هستیم و در این زمینه حتما همکاری بیشتری باید صورت بگیرد.
شریعتی درباره تاثیر حضور معصومه ابتکار در خوزستان گفت: اگر ابتکار به عنوان متولی اصلی مساله دستکم به خوزستان میرفت هرچند ممکن است تاثیر کارکردی نداشته باشد اما از نظر روانی روی مردمی که در شرایط سختی قرار دارند تاثیرگذار بود. او باید چند روزی با خانواده خود در کنار مردمی که از شر ریزگردها روزی چهار بار دوش میگیرند زندگی میکرد تا درد آنها را درک کند.
وزیر بهداشت یا دولت؛ کدام مقصرند!
اما همه اعتراضها متوجه ابتکار نیست و این بار مدیر کارگروه محیط زیست مجلس شورای اسلامی تقصیرها را به گردن دولت انداخت و سفر وزیر بهداشت به عراق برای رایزنی در زمینه مقابله با ریزگردها را اقدامی ارزیابی کرد که دردی از مردم خوزستان دوا نمیکند.
شکرخدا موسوی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: اگر وزیر امور خارجه نشستی با همتایانش در عراق و ترکیه برگزار میکرد، دستاوردهای بیشتری داشت.
وی افزود: اگر قاضیزاده هاشمی به عراق سفر کند، جز اینکه تعدادی برانکارد و تجهیزات پزشکی به عراقی بدهیم، دستاوردی برای بهبود هوای خوزستان نخواهد داشت.
مدیر کارگروه محیط زیست مجلس در پاسخ به این سؤال که برخی از فعالان محیط زیست ادعا دارند، بودجه احیای تالابها در محلهای غیر، هزینه شد اما در آن زمان نمایندگان نسبت به این موضوع اعتراض نکردند، گفت: تنها 55 میلیارد تومان برای مقابله با ریزگردها، احیای تالابها و دریاچهها در بودجه پیشبینی شده بود و این مبلغ بسیار ناچیز است.
موسوی تاکید کرد که سال گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی بارها نسبت به این موضوع اعتراض کردهاند اما دولت حاضر نشده ریالی این بودجه را افزایش دهد. امسال نیز در بودجه همان 55 میلیارد تومان برای این کار پیشبینی شده است که به هیچ وجه نمیتوان با این بودجه اقدام عملی انجام داد.
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان با اشاره به جلسه این مجمع با نماینده دولت در خصوص مقابله با ریزگردها، یادآور شد: بنده در جلسه با آقای قاضیزاده هاشمی به ایشان گفتم که برای احیای تالابها و مقابله با ریزگردها، حداقل 5 هزار میلیارد بودجه اعتبار لازم است تا شنهای روان را تثبیت کنیم.
وی با بیان اینکه بودجه پیشبینی شده در این زمینه برای مساحت مورد بحث ناکارآمد است، گفت: 55 میلیارد یا 100 میلیارد تومان تنها برای 50 کیلومتر مربع میتواند کارساز باشد اما وسعت این زیرگردها 80 هزار کیلومتر مربع از ایران را در برمیگیرد که با این بودجه نمیتوان مقابلهای انجام داد.
نماینده اهواز در مجلس ادامه داد: با این وجود، همین 55 میلیارد تومان بودجه تنها برای مقابله با ریزگردها نیست، بلکه این بودجه ناچیز مربوط به احیای تالابها، مسائل مربوط به آلایندهها و بودجه سازمان حفاظت محیط زیست است که هیچ کاری با آن نمیتوان انجام داد.
موسوی در پاسخ به این سؤال که آیا شما پیشنهادی برای افزایش بودجه مقابله با ریزگردها ارائه دادید، گفت: بله ما پیشنهاد دادیم که از محل اعتباراتی که در سازمان مدیریت بحران کشور وجود دارد که با اطلاعاتی که دارم فکر میکنم حدود 12 هزار میلیارد تومان است و برای مواقع همچون زلزله، سیل و حوادث غیرمترقبه در نظر گرفته شده است؛ بخشی از این بودجه را به مقابله با ریزگردها اختصاص دهند.
وی اضافه کرد: اگر حدود هزار میلیارد تومان از بودجه را برای مقابله با ریزگردهای استان خوزستان و احیای تالابها اختصاص بدهند، میتوانیم با کار جهادی و بسیج همگانی با این پدیده مقابله کنیم.
انتهای پیام/