آمریکا در صفر کردن صادرات نفت ایران شکست خورد
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی لاریجانی صبح امروز با حضور در کمیسیون تلفیق بودجه کل کشور سال 1398 از نزدیک در جریان روند کار این کمیسیون قرار گرفت.
وی با بیان اینکه از اعضای کمیسیون و دوستانی که از سازمان برنامه و بودجه و مرکز پژوهشها در کمیسیون حضور دارند تشکر میکنم، گفت: جمع خوبی برای بررسی بودجه دارید. بودجهبندی امسال سخت است و شرایط بررسی بودجه کار زیادی میبرد و از اینکه برای حل مسائل کلان کشور تلاش میکنید، متشکرم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید براینکه پیامهای آرامشبخشی از مصوبات کمیسیون شنیده میشود، ادامه داد: از اینکه سقف صادرات نفت را یکونیم میلیون بشکه در نظر گرفتید، شما را تحسین میکنم و این کار عاقلانهای بود که انجام دادید.
لاریجانی تصریح کرد: ممکن است برخی اطلاعاتی منتقل کنند که مورد سوءاستفاده دشمنان واقع شود و دشمن از آن استفاده کند؛ اما واقعیت این است که آمریکا میخواست نفت ما را به صفر برساند که موفق نبود و شکست خورد. الان نفتمان را میفروشیم، اگرچه همچون سالهای گذشته قیمت نفت تلاطماتی دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید در سالهای گذشته تلاش میکردیم بودجه اتکای کمتری به نفت داشته باشد. زمانی فروش نفتمان هفت میلیارد دلار بود و کشور را با سختی اداره میکردیم؛ بنابراین همه مسائل مربوط به تحریمها نیست و نباید به دست خودمان شرایط را در بخشهایی سخت کنیم.
وی گفت: رهبری در بودجه امسال نکاتی را فرمودند که در شورای هماهنگی سران قوا بررسی شد و نظر ایشان این بود که بودجه متناسب با شرایط تحریمها باشد. صاحبنظران در برنامه و بودجه، بودجه را تعدیل کردند و سطح آن را کاهش دادند؛ اما چیزی که مد نظر رهبری بود اینکه رشد اقتصادی بدون نفت تحقق یابد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی مسائل در حوزه ساختاری را میتوان ضمن بودجه هم اصلاح کرد، گفت: اصلاح ساختار بودجه و عدم وابستگی به نفت و افزایش رشد اقتصادی، مسئله مهم و مد نظر مقام معظم رهبری بود.
لاریجانی اضافه کرد: کمیسیون تلفیق، مصوبهای داشت که ارز حاصل از صادرات به کشور بازگردد و درصدی را برای تنبیه افرادی که این ارز را برنگرداندند، گنجانده شده البته بخشی از تلاطمهای ارزی ایجاد شده هم ناشی از این بود که ارز حاصل از صادرات به کشور باز نگشت، اما معتقدم زمینههای صادرات باید فراهم شود و همانگونه که تنبیهها در نظر گرفته شده، تشویقهایی هم در منظور شود.
وی با بیان اینکه اشتغال مسئله دیگر مورد نظری رهبر معظم انقلاب بود، تصریح کرد: حوزهای که میتواند به اشتغال کمک کند، بخش مسکن است. کار دیگری که میتوان انجام داد این است که به شهرداریها تسهیلات بدهیم و یا اینکه دستشان را برای اوراق باز کنیم که مناطق بافت فرسوده را خریداری و بازسازی کنند. این کار در برخی شهرها انجام شده و موفق بوده، بنابراین میتوان از ظرفیت شهرداریها در این زمینه استفاده کرد.
لاریجانی با تصریح اینکه حوزه گردشگری و صنایع دستی هم از حوزههایی است که میتوان در آن به سرعت به اشتغال دست یافت، بیان کرد: میتوان تسهیلات ارزانقیمتی در اختیار صنایع کوچک قرار داد؛ همانطور که در گذشته نمونههای خوبی در کشور داشتیم. این سرمایهگذاری خرد افراد را سرپا نگه میدارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سرمایه در گردش توصیه کارشناسان اقتصادی است و توصیه میکنم سهم صنعت از تسهیلات افزایش یابد، مثلاً بانک توسعه صنعت سرمایه کمی دارد یکی از بحثهایی که در شورای هماهنگی سران قوا مطرح است در مورد اصلاح بانکهاست که یک بحث آن افزایش سرمایه است.
وی تصریح کرد: بودجه تدوین شده باید جهتدار باشد و مشخص شود چه بخشی در آن بیشتر مورد توجه بوده است.
لاریجانی با بیان اینکه گزارش مرکز پژوهشها در این زمینه باید مورد توجه باشد، گفت: این گزارش زنجیرههای تولید را مشخص کرده که میزان وابستگی زنجیرههای مختلف تولید به خارج چقدر است. برخی از اینها حلقههای مفقودهای دارند که اگر روی آن سرمایهگذاری کنیم وابستگیها کم خواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در خودروسازی اگر روی چند قطعه تمرکز کنیم، بخش زیادی از وابستگی خودروهای پرتیراژ حل میشود.
وی با بیان اینکه دانشگاهها در همه دنیا بر بال نیازهای کشور کار میکنند، اظهار کرد: شرکتهای تولیدی نیازهای تحقیقاتی و توسعهای خود را به دانشگاهها بدهند، دانشگاهها هم میتوانند بخشی از هزینههای خود را از محل این تحقیقات تأمین کنند؛ بنابراین اگر شرکتهای تولیدی نیازهایی برای تحقیق و توسعه دارند به دانشگاهها رجوع کنند. میتوانیم این را جزو مالیاتشان حساب کنیم و از طرفی تسهیلاتی قائل شویم که دانشگاهها به سمت نیاز کشور بروند. این زمینهای میشود که دانشگاهها از نظر اقتصادی مستقل شوند و به سمت نیاز تولید کشور حرکت کنند.
لاریجانی گفت: در موضوع صندوقهای بازنشستگی، دولت و مرکز پژوهشها اقداماتی را انجام دادند و مرحوم نوربخش هم سال گذشته بستهای آماده کرد. در این موضوع که دولت به سازمان تأمین اجتماعی و صندوقها بدهکار است و این بدهی رقم درشتی است حرفی نیست؛ اما در مورد میزان بدهی اختلاف نظر وجود دارد. کمیسیون تلفیق به این موضوع اهتمام داشته باشد، زیرا اگر در شرایط فعلی این کار را نکنید در سالهای بعد تسویه این بدهیها سختتر میشود.
وی اضافه کرد: دولت امسال در این زمینه درست عمل نکرد. میتوانست بخشی از بدهی صندوقها را بدهد، لذا تبصرهای بگذارید و امکانی فراهم کنید که بدهیها به صندوق بازنشستگی داده شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بخشی از سرمایه کشور میتواند از طریق تکمیل راهآهن ممکن شود، تصریح کرد: اگر راهآهن شرق به غرب و شمال به جنوب را کامل کنیم سرمایه زیادی احیا میشود.
لاریجانی خاطرنشان کرد: سال گذشته برداشتهایی از صندوق توسعه داشتیم که تلاش داریم امسال آن را ساماندهی کنیم. کمیسیون تلفیق، وزیر راه و شهرسازی را مکلف کند بخشی از این کار را انجام دهد و بقیه را از صندوق بردارید، چرا که این کار به شرایط فعلی هم کمک میکند.
وی گفت: یکی از نکاتی که در قانون برنامه ششم توسعه آمده کوچکسازی دولت است. شاید لازم باشد اختیاراتی همراه با الزامات به شورای عالی اداری و شورای هماهنگی سران قوا داده شود که بخشهای موازی را ادغام و دولت را کوچک کنند. این حجم از فربه بودن دولت مشکلات زیادی را در بودجهنویسی ایجاد میکند.
لاریجانی با اشاره به اینکه دولت الکترونیک بسیاری از مشکلات دولت را حل میکند، گفت: دیداری از وزارت ارتباطات داشتم و دیدم که زیرساختها در زمینه بهرهگیری از دولت الکترونیک آماده است و ۷۰ درصد آن انجام شده، پس کمیسیون تلفیق دولت را الزام کند این کار انجام شود. مبارزه با فساد هم همین است. اگر وضعیت شفاف شود مشکلات حل خواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در مورد شبکه ملی اطلاعات هم در شورای عالی مجازی مفصل بحث شده و مقداری از کار انجام شده است. اگر امکانی را فراهم کنید میتوانند این شبکه را بهوجود آورند و نگرانیها حل خواهد شد.
لاریجانی با بیان اینکه ورود کمیسیون تلفیق به بودجه شرکتهای دولتی که سالها پیرامون آن بحث وجود داشت کار خوبی بود، خاطرنشان کرد: ضرورت دارد بودجه فرهنگی تعدیل شود، اعتبار برخی فرهنگستانها خیلی کاهش یافته که درست نیست، برخی از فرهنگستانها کارهای عمیقی انجام میدهند و نباید از نظر بودجه به آنها ستم شود.
انتهای پیام/4034/ن
انتهای پیام/