بورس انرژی ظرفیت لازم برای معاملات عرضههای بزرگ نفتی را دارد
بهنام چاوشی در گفتگو با خبرنگار حوزه بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با تأکید بر جنبههای خاص بورس کالا و انرژی در بازار سرمایه اظهار کرد: ذات بورس کالا و انرژی با آنچه که بهصورت سنتی در بورس اوراق بهادار میشناسیم متفاوت است، تراکنشهای بورس بهصورت سنتی در قالب خرید و فروش سهام انجام میشود، ولی در بورس کالا و انرژی خرید و فروش ذرهای هنوز متداول نیست و خریداران آن غالباً مصرفکنندگان عمده آن هستند.
وی با اشاره به امکان فروش مستقیم نفت به مشتریان در بورس انرژی اضافه کرد: ماهیت خریداران بورس نفتی با سایر خریداران بازار اوراق بهادار متفاوت است و مشتریانی که امکان فروش مجدد و یا صادرات آن را دارند به این بازار وارد میشوند و به همین دلیل بورس انرژی را میتوان بهعنوان راهکار جدید برای تنوع در فروش نفت دانست.
وی با اشاره به تجربه وزارت نفت در فروش محمولههای بزرگ نفتی گفت: وزارت نفت در عرضه محمولههای بزرگ نفت خام به مشتریان خود تجربه کامل دارد و این موضوع نیز منافاتی با روش دادوستد در بورس انرژی ندارد زیرا اساساً مشتریان این بازار نیز توانایی لازم برای چنین تجارتی را دارند و مشکلی در دادوستد محمولههای بزرگ نفتی نیست و به همین علت عدم دادوستد عرضه اخیر در بورس نفت موضوع نگران کنندهای نیست.
وی با ابراز خوشبینی نسبت به آینده بورس انرژی ادامه داد: از آنجا که ماهیت بورس انرژی چند وجهی است برای همین باید بین بورس، وزارت نفت و سایر ارگانهایی که میتوانند در رونق آن موثر باشند، تعامل بیشتری بهوجود آید و پروتکلهای ارتباطی و تجاری که منافع حداکثری را برای همه طرفین فراهم کند تنظیم و از اقدامات جزیرهای اجتناب شود.
به گزارش آنا، مهمترین گام وزارت نفت در راستای اجرای بند 13 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر استفاده از توان بخش غیردولتی برای فروش نفت کشور و متنوعسازی روشهای فروش آن، عرضه نفت در بورس انرژی است و در مقابل نیز شرکتهای تأمین سرمایه با ظرفیت بالایی که دارند و با توجه به نقدینگی بالای کشور، میتوانند بخش اعظمی از نیاز پروژههای نفتی به منابع مالی را برطرف کنند. این ظرفیت از طریق بورس کشور نیز وجود دارد و صندوقهای پروژه، امکان جدیدی در بازار سرمایه هستند که برای این مهم کاربرد دارد.
بنابراین با وجود سرمایههای کلان در کشور و همچنین تجربه موفق تأمین سرمایه از طریق منابع داخلی، ضروری است وزارت نفت بهعنوان یک اقدام مهم و اولویتدار، سازوکارهای لازم برای تأمین مالی قراردادهای کلان نفتی از طریق بازار سرمایه را ایجاد کند.
انتهای پیام/۴۰۸۳/ن
انتهای پیام/