دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یوسفعلی میرشکاک:

شاعران همیشه بحران‌های فرهنگی کشور را حل کرده‌اند

شاعر و پژوهشگر ادبی در آیین افتتاحیه انجمن شاعران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: در طول تاریخ شاعران بحران‌های فکری و فرهنگی کشور را حل کرده‌اند.
کد خبر : 351753
_MID0173.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا،آیین افتتاحیه انجمن شاعران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با عنوان «شکوه شعر» شب گذشته، در سالن هویزه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.


سعید اوحدی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، یوسفعلی میرشکاک، علیرضا قزوه، حسین اسرافیلی، رضا اسماعیلی، مصطفی محدثی‌خراسانی، عبدالجبار کاکایی، علی‌اصغر جعفری مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس محمود اکرامی‌فر، سعید بیابانکی و علی‌محمد مودب در این مراسم حضور داشتند.


پس از خوشامدگویی مدیرعامل باغ موزه انقلاب اسلامی، حسین اسرافیلی به‌عنوان مدیر انجمن شاعران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس توضیحات کوتاهی را درباره اهداف شکل‌گیری این انجمن ارائه داد.


سپس یوسفعلی میرشکاک در صحبت‌هایش با اشاره به این که پس از انقلاب،  حوزه هنری، خانه شاعران و انجمن شاعران توانستند یک جریان قوی در شعر ایجاد کنند گفت: ما به جایی رسیده‌ایم که اکنون بیش از چند هزار شاعر موفق داریم. من معتقدم این وضعیت منجر به انقلاب در شعر فارسی خواهد شد. متأسفانه ما منتظر بودیم آموزش و پرورش برای زبان فارسی کاری بکند. فکر می‌کردیم همراه با بازگشت به نظام ابتدایی 6 کلاسه  و حذف مقطع راهنمایی، در محتوای دروس ادبیات هم تغییراتی رخ خواهد داد و شاهد حضور آثار بزرگان شعر و ادبیات فارسی خواهیم بود، اما این اتفاق نیفتاد.


آیین افتتاحیه انجمن شاعران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس


وی در ادامه گفت: آقایان مدعی هستند سطح سواد و مطالعه دانش آموزان پایین آمده؛ پس باید محتوای ادبیات فارسی را پایین بیاورند؛ در حالی که به قول معروف شما باید به مرگ بگیرید تا دانش‌آموزان به تب راضی شوند. به همین خاطر است که ما در این مملکت کارشناسی ارشد یا دکترای ادبیات داریم که نمی‌تواند یک صفحه فارسی درست بنویسد. ما که رفتنی هستیم، ولی اینهایی که مدیران این حوزه هستند فکری به حال این اوضاع بکنند.


میرشکاک اظهار کرد: شاید برای اصلاح این وضعیت لازم باشد شعرای ما بروند و در دانشگاه‌ها و دبیرستان‌ها بدون دستمزد ادبیات درس بدهند. باید فکری برای این وضعیت کرد، در غیر این صورت ما با بحران ترک تحصیل روبه رو خواهیم شد. خیلی از جوان‌ها دانشگاه را رها می‌کنند و می‌روند دنبال زندگی خودشان.


این شاعر آیینی با بیان این که هر زمانی که کشور ما با بحران فکری و فرهنگی مواجه شده است شعر و شاعران این بحران را حل کرده‌اند، افزود: تا دو قرن پس از ورود اسلام، زبان عربی زبان اول ایران بود و کسی از واژگان فارسی استفاده نمی‌کرد. می‌گفتند فارسی زبان دوزخیان است. سامانیان در حوزه قلمرو خود در شرق و جنوب شرق زبان فارسی را رواج می دادند اما در نواحی دیگر این اجازه را نداشتند و در سیطره عباسیان بود.


وی افزود: ابوالقاسم فردوسی این  وضع نامطلوب را حل می‌کند. این مرد دهقان، تیری که آرش از البرز به مرز ایران و توران پرتاب کرده بود، از مرز ایران و توران به آن طرف کرخه پرتاب می‌کند. هنگامی که تصوف ضعیف می‌شود، سنایی می‌آید یک تلنگر می زند، بعد عطار می‌آید و سرانجام مولانا در اوج حمله مغول با غزلیات و مثنوی معنوی این بحران را حل می‌کند. حافظ با شعر و اندیشه خود  اوضاع افتضاح و آشفته ملوک‌الطوا‌یفی در قرن هشتم را حل می‌کند.


وی در انتها گفت: به شعرا می‌گویم که قدر خودتان را بدانید. جسارت و جرئت‌تان را حفظ کنید. داستان شعر انقلاب در یک سخنرانی و 10 سخنرانی قابل بیان نیست. امیدوارم انجمن شاعران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در خلق آثار ماندگار موسیقی با شعر شاعران موفق شعر انقلاب مثل زنده‌یادان قیصر امین‌پور و سیدحسن حسینی موفق عمل کند تا دیگر شاهد ترانه‌های بی‌ارزش نباشیم.  


انتهای پیام/4104/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب