پیشنهاداتی برای موفقیت سازمان چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا دور جدید فعالیتهای سازمان چاپ، انتشارات و امور رسانههای دانشگاه آزاد اسلامی از اردیبهشت ماه سال گذشته و با انتصاب دکتر صالح اسکندری به ریاست این سازمان آغاز شده است. یکی از محورهایی که در رویکرد جدید این سازمان مدنظر قرار دارد، استفاده از نظرات، پیشنهادات و ظرفیتهای شخصیتهای فرهنگی، ناشران معتبر، مدیران حوزه کتاب و اساتید و دانشجویان برای بهبود وضعیت چاپ و نشر در این دانشگاه است.
در همین ارتباط، رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با آنا گفت: نیازسنجی و ضریب دادن به تولیدات ابتکاری میتواند موفقیت سازمان چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی را تضمین کند.
حجتالاسلام حسن خیری با اشاره به اینکه پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب با توجه به ظرفیتهای علمی خود آمادگی همکاری با سازمان چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی را دارد، اظهار کرد: در حوزه تولید متون درسی و کمکدرسی این آمادگی را داریم که در قالب تبادل علمی و تفاهمنامه با سازمان چاپ و انتشارات همکاری کنیم. اگر این احساس نزد اعضای هیئتعلمی و پژوهشگران پژوهشکده شکل بگیرد که سازمان، حساب ویژهای روی متون درسی بهویژه حوزه علوم انسانی بازکرده است، انگیزه آنها نیز برای افزایش تولیدات باکیفیت بیشتر میشود. مثلاً اگر برنامه ما این باشد که در سال بعد، چهار عنوان کتاب یا اثر پژوهشی داشته باشیم، با تحقق وضعیتی که به آن اشاره کردم، قطعاً این آمار دو برابر میشود.
وی عنوان کرد: در مراکز علمی معتبر، یک اداره کل برای تدوین متون درسی تعریف شده است. به نظر من جای چنین نهادی در دانشگاه آزاد اسلامی خالی است. نیازسنجی و مدیریت سفارشها، کارکرد حداقلی اداره کل تدوین متون درسی است. همانگونه که قبل از تأسیس یک رشته دانشگاهی باید نیازسنجی کرد، در زمینه انتشار کتاب هم باید این نیازسنجی بهصورت دقیق صورت بگیرد.
خیری در ادامه گفت: به نظر من در سالهای اخیر جنبه ابتکار و تولیدکنندگی انتشارات دانشگاه آزاد در برابر سفارشگیری کمرنگ شده بود. خوشبختانه به نظر میرسد این وضعیت در حال اصلاح و بهبود است. اگر این فعالیتها به نتیجه برسد، سازمان چاپ و انتشارات از یک سازمان خدماتی صرف خارج شده و به یک نهاد تولیدکننده و دارای معنا و نقشه راه تبدیل خواهد شد.
وی به ظرفیت مدارس سما بهعنوان یکی از گروههای هدف سازمان چاپ و انتشارات نیز اشاره کرد و افزود: خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی نهادی است که در حوزه دانشآموزی هم قدرت مانور دارد. الان ما در پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب، هیئت ویژهای برای کرسیهای آزاداندیشی در مدارس سما تشکیل دادهایم. سازمان چاپ و انتشارات میتواند در تولید کتابهای کمکدرسی دانشآموزی نقشآفرینی کند. این مسئله قطعاً با استقبال والدین نیز مواجه خواهد شد.
رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی، گسترش ارتباط سازمان چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی با واحدهای مختلف این دانشگاه را نیز ضروری دانسته و افزود: تا آنجایی که ممکن است آثار اعضای هیئتعلمی دانشگاه آزاد باید در همین دانشگاه به چاپ برسد. البته این وضعیت با آییننامه و بخشنامه عملی نمیشود. اگر برنامهریزی سازمان چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی به سمتی برود که اعضای هیئتعلمی به هویت دانشگاهی خود افتخار کنند و آرم دانشگاه به کتابهای آنها هویت بدهد، این اقبال هم بیشتر میشود. خوشبختانه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی هم به این سمت میرود. ضمن اینکه تعریف یک فرمت خاص برای کتابها از نظر ظاهری هم میتواند به ایجاد این حس هویت کمک کند.
انتهای پیام/4072/4104/ن
انتهای پیام/