دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 دی 1397 - 10:55
سردار مؤمنی:

حدود یک‌سوم معتادان کشور در تهران هستند

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: درحال حاضر ۵۰ هزار معتاد در کشور داریم که از این تعداد ۱۵ هزار نفر در تهران هستند.
کد خبر : 348857
57331606.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار اسکندر مؤمنی در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که صبح امروز برگزار شد در خصوص اقدامات و برنامه‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه‌های مختلف اظهار کرد: ستاد ما یک نهاد بین بخشی است و بخش نظارت و هماهنگی با دیگر نهادها و برنامه‌ریزی در حوزه مواد مخدر را بر عهده دارد و با آسیب‌شناسی از دوره‌های گذشته اولویت‌هایی را برای خود درنظر گرفتیم و امیدواریم برنامه‌های ما محقق شود تا ما شاهد کاهش و کنترل این آسیب باشیم.
وی ادامه داد: یکی از اولویت‌های ما آشناسازی و مسئولیت‌پذیری کشورهای غربی در این حوزه است؛ جمهوری اسلامی ایران ۴ هزار شهید را در حوزه مقابله با مواد مخدر تقدیم کرده است و در سال ۲۰۰۱ تولیدات مواد مخدر در افغانستان ۲۰۰ تن بود و امروزه بعد از گذشت ۲۰ سال به ۱۰ هزار تن رسیده است و در واقع با ورود آمریکا به این کشور تولیدات افزایش پیدا کرد و کشور ما نیز در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر است، لذا دیگر کشورها نیز باید نقش خود را ایفا کنند و در حوزه بین‌الملل رایزنی‌هایی را داشته‌ایم تا به موفقیت برسیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: اولویت بعدی مقابله در همه ابعاد استفاده از توانمندی همه نهادها از قبیل ناجا و وزارت اطلاعات است و در کویر ودریا و خشکی به دنبال قاچاقچیان خواهیم بود.
مؤمنی تصریح کرد: اولویت کوتاه‌مدت ما جمع‌آوری و نگهداری و بازپروری معتادان در کشور است و امیدواریم تا پایان سال این اقدام صورت گیرد؛ درحال حاضر ۵۰ هزار معتاد در کشور داریم که از این تعداد ۱۵ هزار نفر در تهران هستند و با وزارت بهداشت نیز هماهنگی کردیم تا بخش درمان را به بهترین نحو ممکن انجام دهند؛ بحث پیشگیری مهمترین اولویت ما است و اقدامات ما زمانی به نتیجه می‌رسد که بخش تقاضا نیز کاهش پیدا کند لذا در این راه خانواده‌ها نیز نقش مؤثری خواهند داشت و والدین بدانند که مصرف یک بار مواد مخدر خسارات جبران‌ناپذیری خواهد داشت و در این راه با وزارت آموزش‌وپرورش نیز همکاری داریم تا بازدارندگی درونی بین جوانان و نوجوانان ایجاد شود.
وی گفت: همه ارکان نظام در زمینه مواد مخدر مصمم هستند و برنامه‌ریزی‌های خوبی برای سال آینده صورت گرفته و امیدواریم این هماهنگی به نتیجه مطلوبی برسد؛ اعتیاد یک آسیب جدی خواهد بود که منجر به بروز دیگر آسیب‌ها می‌شود و درحال حاضر ۵۵ درصد علت طلاق مستقیم به موضوع مواد مخدر برمی‌گردد و از طرفی ۷۰ درصد زندانیان ما مرتبط با مواد مخدر هستند.
وی گفت: درحال حاضر بیش از ۳۰ درصد مبتلایان به ایدز با مواد مخدر مرتبط هستند و از طرفی منشأ بسیاری از جرائم مانند قتل ریشه در مواد مخدر دارد؛ در نظرسنجی‌های صورت‌گرفته اولین دغدغه مردم موضوع مواد مخدر بوده است و بر اساس پژوهش‌های صورت‌گرفته ۱۱ درصد تولید ناخالص کشور خسارت ناشی از مواد مخدر است لذا مبارزه با مواد مخدر باید به‌صورت هدفمند دنبال شود.
مؤمنی اظهار کرد: از مردم، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه و همه نهادها تقاضا داریم بیشتر از گذشته به این موضوع ورود کنند تا با عزم راسخ موجود در همه نهادها و آمادگی خیرین و گروه‌های مرجع اتفاقات خوبی در حوزه مواد مخدر رخ دهد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره ایجاد ظرفیت‌های جدید برای معتادان در تهران اظهار کرد: ۵ هزار و ۶۰۰ ظرفیت جدید در تهران برای نگهداری این افراد ایجاد شده است که در این راه ناجا و بسیج و شهرداری و سازمان زندانها ما را کمک کردند و بخشی از این ظرفیت عملیاتی شده و مابقی ظرفیت نیز تا پایان سال به طور کامل عملیاتی می‌شود و با اضافه شدن این ظرفیت قطعاً موضوع نگهداری معتادان متجاهر تهرانی حل خواهد شد؛ از طرفی در ۱۰ استان نیز ظرفیت‌های جدیدی ایجاد شده و امیدواریم موضوع معتادان در کل کشور حل شود.
وی افزود: سرانه روزانه برای هر معتاد متجاهر ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان است و ما از هیئت دولت نیز تشکر می‌کنیم که بودجه ستاد مبارزه با مواد مخدر را با توجه به اهمیت موضوع مواد مخدر نسبت به سال گذشته افزایش داده است.
مؤمنی گفت: برنامه مهم و دیگر ما این است که معتادان را بعد از درمان نیز تنها نگذاریم و در این راه سازمان بسیج نیز ما را کمک خواهد کرد و تفاهم‌نامه‌هایی نیز با دیگر نهادها برای حمایت از معتادان بعد از درمان داشته‌ایم و امیدواریم با اقداماتی که صورت می‌گیرد، معتادان مجدد به سمت مصرف مواد نروند.


 


وی در خصوص موضوع پولشویی نیز گفت: نهاد رسیدگی به این موضوع وزارت اقتصاد و دستگاه قضائی است و ستاد مبارزه با مواد مخدر و دیگر نهادها باید مسئولان ذیربط را در این حوزه یاری کنند.
مومنی ورود آمریکا به افغانستان را عاملی برای افزایش تولید مواد مخدر در این کشور عنوان کرد و گفت: بعد از ورود آمریکا به افغانستان تولید مواد مخدر نسبت به قبل از ورود آنها 50 برابر شده است لذا آمریکایی‌ها به بهانه مقابله با مواد مخدر به این کشور آمدند و موجب ناامنی بیشتر این کشور شدند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص مراکز بهاران نیز گفت: بسیاری از مراکز بهاران در حال انجام دادن وظایف خود هستند و تعدادی از این مراکز که بسته شده‌اند با ایجاد کارگروه‌های ویژه‌ای به دنبال احیای این مراکز هستیم.
وی گفت: در ستاد مبارزه با مواد مخدر به دنبال کاهش تقاضا و عرضه هستیم و جمع‌آوری معتادان نیز اقدامی صحیح در این راه است و از طرفی با هماهنگی دستگاه‌های قضائی ۱۰ اردوگاه جدید را برای نگهداری خرده‌فروشان در نظر گرفته‌ایم؛ این اردوگاه‌های جدید با تلاش سازمان زندان‌ها در استان‌های مشهد، کرمان، اصفهان، سیستان و بلوچستان و گلستان ایجاد خواهد شد.
مؤمنی درباره مواد مخدر صنعتی اظهار کرد: افزایش تولیدات مواد مخدر صنعتی یکی دیگر از تبعات ورود آمریکا به افغانستان بود و با تلاش وزارت اطلاعات ضربات خوبی به باندهای مطرح زده شد و در حوزه مواد مخدر صنعتی با کاهش ورود این نوع مواد به کشور مواجه هستیم.
وی درباره زنان معتاد متجاهر نیز گفت: زنان معتاد ما حدود ۰/۶ درصد جمعیت کشور هستند و ما برای نگهداری این افراد نیز اخیراً ۵۰۰ ظرفیت جدید را در تهران ایجاد کرده‌ایم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره فعالیت سمن‌ها در حوزه مواد مخدر گفت: درحال حاضر حدود ۲ هزار سمن فعالیت دارند و بنا داریم تا برای سال آینده، این ظرفیت را ۲۰ درصد افزایش دهیم.


وی درباره نرخ شیوع مواد مخدر بین دانش‌آموزان گفت: نرخ شیوع بین دانش‌آموزان مقطع دبیرستانی ۲ درصد بوده و این آمار نگران‌کننده است لذا والدین و وزارت آموزش‌وپرورش باید اقداماتی در این حوزه انجام دهند تا دانش‌آموزان کمتر به سمت مواد مخدر بروند و این باور که ستاد مبارزه با مواد مخدر به تنهایی می‌تواند این موضوع را حل کند اشتباه است و همه نهادها باید ستاد را یاری کنند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص مصرف گل نیز گفت: متأسفانه برخی از مردم به استناد بر اینکه این ماده گیاهی است و ضرری ندارد به سوی مصرف گل می روند اما خطرات جدی را به بدن انسان وارد می‌کند لذا آگاه‌سازی مردم نیز نقش مهمی در عدم گرویدن مردم به ماده گل و ماده‌های جدید دارد.
وی ادامه داد: موضوع خرید و فروش مواد مخدر در فضای مجازی نیز به معضلی جدید تبدیل شده و پلیس فتا اقدامات خوبی را در مسدودسازی سایت‌های مختلف صورت داده و ما با نیروی انتظامی نیز تفاهم‌نامه داریم تا با اقدامات فروشندگان مواد مخدر در فضای مجازی نیز به شدت برخورد شود.


مؤمنی در پایان به مردم توصیه کرد تا برای دریافت مشاوره با شماره ۰۹۶۲۸ تماس بگیرند


انتهای پیام/۴۱۱۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب