کانون تطهیرکنندگان داوطلب در زمان بحران حضور مؤثر دارد
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، فعالیتهای داوطلبانه، بهعنوان یک پدیده اجتماعی است که اثرات مهمی را در جامعه برجای میگذارد و پرداختن به آن میتواند تأثیرات فردی و اجتماعی فراوانی داشته باشد.
کار داوطلبانه از منظر اجتماعی سهم قابل توجهی را در رفاه اجتماعی ایفا میکند و روح و روان انسانها را تطهیر میکند.
سازمان بهشت زهرا(س) که بهعنوان یکی از سازمانهای خدمترسان مشغول به فعالیت است، از سال 90 اقدام به راهاندازی کانونی تحت عنوان «کانون تطهیرکنندگان داوطلب» کرده و مانند دیگر سازمانها همچون هلال احمر و آتشنشانی در زمان بروز بحران از ظرفیتهای داوطلبی بهره میبرد.
با وجودیکه تطهیرکنندگان شریک غم مردم هستند و فعالیت آنها بهعنوان یکی از سختترین شغلها شناخته میشود، اما متأسفانه برخی از مردم جامعه ما نسبت به این شغل و حتی این افراد برخوردهای مناسبی ندارند، اما افرادیکه به اهمیت این فعالیت واقفند سعی میکنند در حد توان و بهصورت داوطلبانه به انجام این نوع فعالیتها اقدام کنند.
یکی از مهمترین مزایای پرداختن به این فعالیت داوطلبانه و خودجوش تطهیر روح و روان و زنده کردن مرگ باوری در درون انسان است.
سعید خال در گفتگو با خبرگزاری آنا در خصوص کانون تطهیرکنندگان داوطلب اظهار کرد: این کانون از سال 1390 توسط سازمان بهشت زهرا راهاندازی شد و در شورای فرهنگی معاونت خدمات شهری به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه عملکرد این کانون مانند سایر کانونهای داوطلبی همچون آتشنشانی و هلال احمر است، افزود: بهطورکلی ظرفیت کارمندی سازمانهای خدمترسان در شرایط بروز بحران پاسخگو نبوده و مشارکت شهروندان را در این خصوص طلب میکند.
سازمان بهشت زهرا(س) در مدیریت بحران کشور عضویت دارد
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) با بیان اینکه این سازمان در مدیریت بحران کشور عضویت دارد، گفت: در زمان بروز بحرانهایی همچون زلزله، موضوع مدیریت اجساد از جمله مواردی است که این سازمان در آن ورود پیدا کرده و در صورت نیاز از داوطلبان خود در حل چنین مسائلی بهره خواهد گرفت.
خال در خصوص نحوه آموزش تطهیرکنندگان داوطلبان اظهار کرد: داوطلبان از طریق مراجعه به سایت سازمان، فرمهای مربوطه را پر کرده و زمانیکه تعداد آنها به حدود 100 تا 150 نفر رسید، اقدام به برگزاری دورههای آموزشی میکند.
وی تصریح کرد: این دورهها در ابتدا بهصورت تئوری در قالب آموزش احکام شرعی برگزار میشود و پس از آن به آموزش تطهیر با ماکت میپردازد و در ادامه وقتی که این افراد واکسنهای ویژه مربوط به این فعالیت را از جمله واکسنهای هپاتیت سهگانه در خانههای سلامت زدند، بهصورت عملی اقدام به تطهیر میکنند و پس از آن در شرایط بحرانی از خدمات آنها استفاده خواهد شد.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) افزود: زمانیکه بحرانی از سطح چهار خارج شود و نیاز به ورود سازمان بهشت زهرا(س) احساس شود، حتی در خارج از تهران سازمان از ظرفیتهای داوطلبان خود استفاده خواهد کرد.
فیلمبرداری عامل ممنوعیت افراد به سالن عروجیان
خال در ادامه به ممنوعیت ورود شهروندان به سالنهای عروجیان اشاره کرد و گفت: توسعه تکنولوژهای ارتباطی سبب شده بود بعضاً افرادیکه میخواستند از متوفی و زمان تطهیر فیلمبرداری کنند با توجه به نزدیکی محلهای غسل از سایر وفاتیافتگان نیز فیلم گرفته و در فضای مجازی پخش میشد، همین موضوع باعث شد تا بهطور کلی از ورود شهروندان جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: البته در صورتیکه شهروندان درخواست داشته باشند تا در فرآیند غسل و تطهیر متوفی مشارکت کرده و یا مشاهده کنند طی هماهنگیهایی این اقدام در سالنهای تَبرُئی انجام خواهد گرفت.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) خاطرنشان کرد: تاکنون دورههای تطهیر برای سازمانهایی همچون آتشنشانی، حوزههای علمیه و حتی خبرنگاران برگزار شده و این افراد بدون هیچ چشمداشتی در زمان نیاز به یاری ما میشتابند.
در دین اسلام نیز به اهمیت تطهیر میت توجه خاصی شده است و از آن بهعنوان یک واجب کفایی یاد میشود و حضرت محمد(ص) در باب اهمیت آن در حدیثی میفرمایند: «هیچ مؤمنی نیست که میّتی را غسل دهد، مگر اینکه حرارت آتش از او دور شود و خداوند مسیر عبور او از پُل صراط به مقداری که صدایش میرسد را وسعت بخشد و نوری به او میدهند که با آن به بهشت رسد».
گفتنی است از مهمترین چهرههایی که تاکنون به کانون تطهیرکنندگان داوطلب پیوستهاند میتوان به مجید قناد (عمو قناد)، حمید سوریان قهرمان کشتی فرنگی، مجید فراهانی و حسن خلیلآبادی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران اشاره کرد.
انتهای پیام/4105/ن
انتهای پیام/