تجلیل از خمینی آفریقا، هم آواز طوفان و خالق پایتخت
به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، دومین نشست خبری نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، با حضور اهالی رسانه و مسئولان این جشنواره عصر امروز برگزار شد.
این نشست که با حضور نادر طالبزاده(دبیر)، وحید جلیلی (مسئول شورای سیاستگذاری) و سید رسول منفرد (دبیر اجرایی جشنواره مردمی عمار) در پژوهشگاه رویان برگزار شد اهداف و برنامههای نهمین دوره این جشنواره اعلام شد.
در ابتدای این جلسه عبدالحسین شاهوردی رئیس پژوهشگاه رویان ضمن خوشآمدگویی به اصحاب رسانه و متصدیان جشنواره مردمی فیلم عمار، گزارشی از روند فعالیتهای این پژوهشگاه ارائه کرد.
پرسش دانشمندان از فیلمسازان
در ادامه وحید جلیلی با تحسین پیشرفتهای شگفتانگیز پژوهشگران ایرانی در پژوهشگاه رویان و سایر عرصههای علمی و پژوهشی گفت: برای اینکه بدانم عکسالعمل هالیوود نسبت به حوزه تحقیق و توسعه در ایالاتمتحده آمریکا چگونه بوده است، تحقیق مختصری داشتم. نکته جالب اینجاست که فقط در حوزه پزشکی، بیش از 300 فیلم داستانی در تجلیل از متخصصان و دانشمندان آمریکایی و روایت تلاش آنها ساختهشده است. ضمن اینکه علاوه بر این فیلم های داستانی، صدها مستند نیز در این زمینه تولید شده است.
مسئول شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی فیلم عمار اظهار کرد:یکی از وظایف جشنواره عمار این است که به حوزهها و سوژههایی بپردازد که سینمای ایران چه مستند و چه داستانی، به آنها ورود پیدا نمیکند. من تا به امروز افتخار بازدید از مجموعه پژوهشگاه رویان را نداشتم؛قبل از جلسه فرصتی پیش آمد تا از بخشهای آن بازدید کنم؛ واقعاً از اینکه دانشمندان ایرانی با دغدغههای کاملاً مردمی و ملی توانستهاند به چنین سطحی از علم و فناوری در حوزه پزشکی برسند، به خود میبالد.
جلیلی در ادامه گفت: باید این پرسش بنیادین را از اهالی هنر، سینما و رسانه بپرسیم که چرا هر چه پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران بیشتر میشود و هرچه در حوزه علم و فناوریهای نوین پیشرفت میکنیم، بازنمایی تصویر کشور در سینمای ایران مفلوکتر و ضعیفتر میشود؟ این تناظر معکوس واقعاً جای سؤال دارد.
مسئول شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی فیلم عمار بیان کرد: در همه دنیا بخش مهمی از سینما به انعکاس تواناییها، زیباییها و پیشرفتهای یک کشور اختصاص دارد. به نظر میرسد متخصصان، دانشمندان و پژوهشگران ایرانی این حق رادارند که از سینماگران کشور بپرسند که سهم آنان از سینمای ایران چیست؟
متخصصان صنایع نانوتکنولوژی، متخصصان هوافضا، دانشمندان و یا پژوهشگران همین پژوهشگاه رویان دهها سال در گمنامی و با سختی تلاش میکنند و از حاصل تلاش آنها تودههای مردم بهرهمندمی شوند، اما سهمشان در سینمای ایران تقریباً هیچ است!
جشنواره عمار؛ مدرسهای برای فیلمسازان دغدغهمند
دبیر نهمین جشنواره فیلم مردمی عمار هم با ابراز خوشحالی از اینکه در دوره جدید این جشنواره هم حضور دارد گفت: خدا را شکر جشنواره عمار هرسال قویتر شده و فیلمسازهای بهتری به میدان آمدهاند. یکی از اصول اصلی این جشنواره تربیت و آموزش فیلمسازان است. تعداد زیادی از فیلمسازان و گروههای فیلمسازی که امروز باکیفیت بالایی مشغول فعالیت هستند از فرزندان جشنواره عمار محسوب میشوند.
نادر طالبزاده عنوان کرد: جشنواره مردمی فیلم عمار، ویترین کارهای جوانانی است که با جسارت و با پرداختی هنرمندانه دغدغههای خود را به تصویر میکشند. در همین دوره من چند کار خوب در حوزه تاریخ معاصر دیدم. برخی کارهای غیرقانونی و اجحافهایی که در بخشهای مختلف اقتصادی کشور مثل صیادی وجود داشت که با رانت و اعمالنفوذ قصد پوشاندن آن را داشتند، اما یک مستندساز به آن منطقه محروم میرود و این مشکلات را به تصویر میکشد. این نشاندهنده عرضه بچههای مستندساز متعهد و جوانی است که ما آثارشان را دیدهایم.
آمار آثار ارسالی به جشنواره
دبیر اجرایی جشنواره مردمی عمار هم با اشاره به اینکه از زمان انتشار فراخوان در شهریورماه امسال تا پایان مهلت ارسال آثار، 2 هزار 132 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد گفت: همچون ادوار گذشته بیشترین آثار با 812 اثر مربوط به بخش مستند است.
سید رسول منفرد اظهار کرد: در بخش داستانی 350 اثر و در بخش برنامههای تلویزیونی 146 اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است. این آثار در کنار 164 اثر پویانمایی، 200 اثر در قالب کلیپ و نماهنگ و 250 فیلمنامه بخش دیگری از میزان مشارکت هنرمندان مردمی در نهمین جشنواره فیلم عمار است. علاوه بر این آثار هنری، 250 نقد و مقاله در کنار 45 اثر پژوهشی نیز در این جشنواره حضور دارند.
وی در ادامه گفت: امسال یکی از ویژگیهای بخش برنامههای تلویزیونی، حضور تلویزیونهای اینترنتی و نوظهور است. ضمن اینکه چند پایاننامه و اثر پژوهشی خوب هم در جشنواره حاضر هستند. این موضوع نشان میدهد که جشنواره مردمی فیلم عمار و اقداماتی که در چند سال گذشته در جبهه فرهنگی انقلاب در شهرهای کوچک و روستاهای ایران اسلامی شروعشده بود به محافل دانشگاهی هم کشیده شده است و امیدواریم که بهزودی به بدنه اجرایی کشور هم رسوخ کند.
3 تجلیل در یک جشنواره
وحید جلیلی در ادامه نشست به برگزاری تجلیل از شیخ ابراهیم زکزاکی در آیین افتتاحیه نهمین جشنواره فیلم عمار اشاره کرد و گفت: به شیخ ابراهیم زکزاکی لقب «خمینی آفریقا» دادهاند. وی را که از چند سال پیش در زندان دولت نیجریه به سر میبرد می توان نماینده اسلام ناب محمدی در قاره آفریقا دانست. ضمن اینکه پنج پسر ایشان هم در جریان حمله نیروهای دولت نیجریه به شهادت رسیدهاند.
جلیلی همچنین از ساختهشدن یک شهرک سینمایی در نیجریه با تلاش شیخ ابراهیم زکزاکی و تولید یک فیلم سینمایی درباره مبارزات ضداستعماری مردم آفریقا با حمایت وی خبر داد. فیلمی که تعدادی از بازیگران آن در حمله نیروهای دولتی نیجریه به شهادت رسیدهاند.
در ادامه این نشست پس از نمایش بخشهایی از مجموعه پایتخت، دبیر اجرایی جشنواره مردمی عمار تجلیل از سیروس مقدم را یکی دیگر از برنامههای اختتامیه نهمین جشنواره عمار معرفی کرد.
وی در ادامه گفت: علاوه بر این دو چهره، در افتتاحیه جشنواره و در قالب برنامهای با عنوان «همآواز طوفان» از حامد زمانی، حماسه خوان جوان انقلابی بهعنوان یکی از رویشهای موسیقی انقلاب تجلیل میشود.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/4072/4104/خ
انتهای پیام/