دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فانوس‌های عمار به صاحبانش رسید/ «پرزیدنت آکتور سینما»، «قائم‌مقام» و «میراث آلبرتا 3» در صدر برگزیدگان

مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار برگزیده‌های خود را اعلام کرد.
کد خبر : 248612

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، آیین اختتامیه هشتمین دوره برگزاری جشنواره مردمی عمار ساعاتی پیش در سالن خیام، فرهنگسرای بهمن برگزار شد.


این مراسم با قرائت قرآن توسط فرزند شهید مدافع حرم، داد ا… امیری آغاز و در ادامه این مراسم بعد از پخش سرود ملی کشورمان و نمایش کلیپی از اتفاقات هشتمین دوره جشنواره عمار، با اجرای مشترک وحید رضازاده‌آذری فرزند شهید رضازاده آذری، از شهدای کارگر و سیدمحمدعلی صدری‌نیا آیین اختتامیه شروع به کار کرد.


برگزیده‌های بخش نقد درون‌گفتمانی


لوح افتخار این بخش به مستند «میراث آلبرتا۳» به کارگردانی حسین شمقدری توسط خانواده شهدا و داوران این بخش اهدا شد.


جایزه فانوس این بخش را مستندهای «تلکه» به کارگردانی مسعود کارگر و «فروشنده» به کارگردانی علیرضا بوالی دریافت کردند.


همچنین جایزه ویژه بخش نقد درون‌گفتمانی به مستند «زمستان یورت» به کارگردانی میلاد میرزاباقری تعلق گرفت.


حسین شمقدری، کارگردان میراث آلبرتا ۳، بعد از دریافت جایزه خود در سخنانی با انتقاد از عملکرد صدا و سیما در روزهای پر التهاب جامعه گفت: علمکرد صدا و سیما در این دوران عملکردی بچگانه است و خبری از وقایع این روزها در شبکه خبر نیست.


وی با بیان اینکه این روزها جوانان بسیاری در جشنواره عمار و دیگر نهادهای انقلابی در حال فعالیت هستند، تأکید کرد: متأسفانه همچنان مدیران شبکه خبر را مدیرانی میانسال تشکیل می دهند. درحالیکه ما تربیت می شویم تا با رسانه های خود یار امام زمان(عج) باشیم، انشا الله ظهور نزدیک است.



جشنواره عمار به ما جسارت داد


علیرضا بوالی، کارگردان مستند فروشنده، با بیان این که جشنواره عمار به ما جسارت داد تا اگر صدا و سیما نیز به اثرمان توجه نکرد، اثرمان دیده خواهد شد، گفت: اکران های مردمی عمار بزرگترین نعمت برای فیلمسازان است و اثر من به همین واسطه در بیش از ۱۰۰ دانشگاه و ۱۰۰۰ مسجد اکران شد.
وی گفت: امیدواریم صدا و سیما جسارت داشته باشد و آثاری که به بصیرت گری و روشنگری مردم کمک می کند را حمایت و پخش کنند.
زمستان یورت، صدای کارگران مظلوم


میلاد میرزا باقری، کارگردان مستند زمستان یورت نیز بعد از دریافت جایزه خود با بیان این که خوشحالم که با این مستند توانستم صدای کارگران مظلوم معدن یورت باشم، تصریح کرد: اگر تریبون های نماز جمعه و صدا و سیما تریبون مظلومیت کارگردان ستمدیده بودند، شاید امروز آن ۴۳ شهید معدن یورت در کنار ما بودند به واسطه تولید ملی از آن ها تقدیر می کردیم.


برگزیدگان بخش مدافعان حرم


لوح افتخار این بخش به مستند «رویای خلافت»، به کارگردانی سیدمجتبی خیام‌الحسینی اهدا شد.


مستند «بابایی» به کارگردانی مظفر حسینخانی‌هزاوه جایزه هیات داوران این بخش را گرفت.


جایزه «فانوس» این بخش نیز به مستند «فرزند ایران» به کارگردانی عارف جعفری‌چگنی اهدا شد.


عارف جعفری چگینی، کارگردان مستند فرزند ایران با بیان این که رسالت ما و رسانه در این روزها گریز از تهران و توجه به نقاطی نظیر سیستان و بلوچستان و دیگر نقاط محروم کشور است، اظهار داشت: من این جایزه را به مردم این خطه تقدیم می‌کنم.


همچنین مظفر حسین خانی، کارگردان مستند بابایی با اشاره به موضوع این فیلم که در مورد یکی از شهدای مدافع حرم است، خاطرنشان کرد: تنها سازمانی که از ساخت این فیلم حمایت کرد صدا و سیما بود و در انتقادات امشب جشنواره عمار از صدا و سیما من از آن ها تشکر می کنم.


برگزیدگان بخش جنگ نرم


در این بخش ضمن تقدیر از اثر «محرمانه کولا» به کارگردانی لقمان یدالهی، لوح افتخار این بخش را به اثر «تله اسکرین» به کارگردانی مصطفی حریری اهدا شد.


هیئت داوران فانوس این بخش را به اثر «پرزیدنت آکتورسینما» به کارگردانی محمدرضا بورونی اهدا کرد.


بنابرین گزارش بعد از تقدیر از برگزیدگان این چند بخش، با پخش کلیپی و معرفی «موزائیک مرگ بر امریکا» به عنوان یکی از هدایای مردمی جشنواره، این هدیه ویژه به محمدرضا بورونی، کارگردان مستند «پرزیدنت آکتور سینما» تعلق گرفت.
برگزیدگان بخش بیداری اسلامی و جهانی


هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر «نار و انار» به کارگردانی حیدر بنی حمزه، لوح افتخار این بخش را به اثر «قصر قند» به کارگردانی محسن اسلام‌زاده و «حرمان» به کارگردانی حمید عبداله‌زاده تقدیم کرد.


هیئت داوران فانوس این بخش را به اثر «با صبر زندگی» به کارگردانی وحید فراهانی اهدا کرد.


براساس این گزارش، دومین هدیه مردمی هشتمین جشنواره عمار که عروسکی از شهر فوعه سوریه بود، به وحید فراهانی کارگردان مستند «با صبر زندگی» تعلق گرفت. «با صبر زندگی» روایت تبادل مردم محاصره شده فوعه و کفریا با اسرای داعشی است که با بمبگذاری داعش، به یک تراژدی تبدیل می شود.


نامه ای نیز به همراه این عروسک از طرف «رجا قیشانی»، یکی از اهالی فوعه خطاب به وحید فراهانی، کارگردان مستند و اهالی رسانه ارسال شده بود که در این مراسم قرائت شد، متن نامه به صورت زیر است.


«بسم الله الرحمن الرحیم
من «رجا بشار قیشانی» از اهالی فوعه تحت محاصره متولد ۲۰/۱۰/۱۹۸۶ مادر ۴ کودک به نامهای احمد، کریم، ریان و حمزه هستم؛ همسرم «احمد بیرقدار» همچنان در فوعه مظلوم در محاصره است و همچنان مسلحین اجازه رسیدن کمک ها به کودکان و بزرگسالان نمی دهند و مشکلات در آنجا غیرقابل توصیف است و از رسیدن شیر، پوشک، سوخت و … جلوگیری می کنند و ظلم بسیاری به اهالی کفریا و به خصوص فوعه می شود.
وقتی که از این دو شهر محاصره شده خارج شدیم سخت تر و قهرآمیزتر از محاصره بود و کودکان مصیبت های بزرگی دیدند از جمله در الراشدین که ۱۲۰ نفر قربانی شدند؛ آن لحظه صحنه خیلی تاسف برانگیزی بود؛ در آن زمان ۵ ماهه باردار بودم و بعد که به سمت راشدین حرکت کردیم و بعد از دیدن کشتار انسان های بی گناه و ربودن زنان و کودکان به مقصد رسیدیم و در همه این مسیر کارگردان و تصویربردار ایرانی با ما در اتوبوس ها بودند و لحظات سختی که در زمان انفجار شاهد بودیم را به تصویر کشیدند و بعد از گذشت ایامی فیلم آن کارگردان ایرانی را دیدم و از اینکه فیلمساز ایرانی برای رساندن صدای مظلومان به گوش جهانیان تلاش کرده خوشحال شدم.
و من از وحید فراهانی کارگردان به خاطر کار بزرگش که سعی کرد صدای مصائب اهالی مظلوم فوعه و کفریا که تحت ستم جبهه النصره و داعش بودند را به گوش جهان برساند تشکر می کنم و از همه خبرنگاران و روزنامه نگاران می خواهم که تلاش کنند تا چهره حقیقی مصائب مردم مظلوم را ارائه دهند همانگونه که خبرنگاران ایرانی و حزب الله اینگونه عمل کردند.»


جنگ اقتصادی را دریابیم


در ادامه این مراسم رضا برجی، یکی از داوران بخش جنگ نرم هشتمین جشنواره عمار سخنرانی کرد و با اشاره به بخش اقتصاد مقاومتی جشنواره عمار اشاره کرد و افزود: تبریز به عنوان پایتخت جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ شناخته شد و لباسی که من به تن دارم کار ترک روستای کندوان تبریز است و می خواهم بگویم که بیاییم که از کار تولید کنندگان داخلی استفاده کنیم.


وی با بیان این که به جای کارهای ترک ترکیه بیایید از تولیدات داخلی حمایت کنیم، تصریح کرد: جنگ اقتصادی به مثابه جنگ سخت است و جنگ فرهنگی است و ما باید به عرصه اقتصادی توجه ویژه داشته باشیم و در همانند مقابله با تهاجم فرهنگی به مقابله با تهاجم اقتصاد مقاومتی بپردازیم.
در ادامه این برنامه، محمدرضا شهبازی از طنزپردازان کشور، استندآپ کمدی خود را درباره اتفاقات و اغتشاشات اخیر اجرا کرد.


برگزیدگان بخش‌ پویانمایی و موشن گرافی


این بخش با حضور داوران و خانواده شهید سید مصطفی حسینی، شهید مرتضی غفوری، برادر شهید شهریاری، همسر شهید رضازاده و پدر شهیدان ابوالمعالی برگزار شد.


در بخش «پویانمایی و موشن گرافی»، هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر «خاطرات و مخاطرات» به کارگردانی میثم حسینی و اثر «شاه رفت» به کارگردانی مرتضی جعفرقلی زنجانی لوح افتخار این بخش را به اثر «رئیس» به کارگردانی احسان سنایی راد اهدا کرد.


در بخش «پویانمایی»، هیئت داوران ضمن تقدیر از پویانمایی «رقص شمشیر» به کارگردانی وحید مباشری به دلیل بیان روان قصه در عین سادگی فرم و ساختار و پویانمایی «ترامپت» به کارگردانی رسول آذرگون به خاطر فضاسازی و شخصیت سازی جذاب، لوح افتخار این بخش را به اثر «صفر در سفر» به کارگردانی موعود شیخ بهائی به دلیل ایجاد فضای شاد و مفرح برای بیان موضوع اقتصاد مقاومتی اهدا کردند.


برگزیدگان بخش جبهه فرهنگی و سبک زندگی


هیئت داوران در بخش «جبهه فرهنگی و سبک زندگی»، ضمن تقدیر از اثر «زنگ کار » به کارگردانی هاشم مسعودی به دلیل تشویق نوجوانان به کار و تقویت فرهنگ اتکا به خود که از مسائل مهم و دارای اولویت است و «امید در برزخ» به کارگردانی رضا سورانی به دلیل معرفی یک نمونه موفق از پرداختن به آسیب های اجتماعی و ارائه راه حل این مشکل؛ لوح افتخار این بخش را به اثر «بار دیگر زندگی» به کارگردانی امید مدحج به علت روایتی هنری و خلاقانه از اردوهای جهادی تقدیم کرد.


همچنین؛ هیئت داوران فانوس این بخش را به اثر «فرج الله سلحشور» به کارگردانی محمد سعید غدیریان به دلیل روایتی موجز و مکفی از زندگی یک قهرمان فرهنگی انقلاب و نسبت فرم و محتوای مناسب اهدا کرد.


لوح هنری این بخش، با توجه به موضوع به روز و مبتلا به و ساختار قوی به دو اثر «من می مانم» و «در آستانه فصل سرد» به کارگردانی فاطمه مرزبان اهدا می‌شود.


برگزیدگان بخش تاریخ معاصر


هیئت داوران هشتمین جشنواره عمار، در بخش «تاریخ معاصر»، ضمن تقدیر از اثر «میرزا جواد» به کارگردانی سعید فرجی و «تختگاه هیچکس» به کارگردانی مجتبی غفوری و «گیلن باره» به کارگردانی داوود مرادیان و «عبور ناممکن» به کارگردانی سید مسعود امامی لوح افتخار این بخش را به اثر «از فوتبال تا پیروزی» به کارگردانی محمد حسن یادگاری اهدا کرد.


همچنین، هیئت داوران فانوس این بخش را به اثر «اولین برخورد» به کارگردانی حمید رضا حیدری تقدیم کرد.


جایزه ویژه این بخش هم به اثر «قائم مقام » به کارگردانی سید محمد علی صدری‌نیا اهدا شد.


بنابرین گزارش، هدیه مردمی هشتمین جشنواره عمار در این بخش که چفیه شهید رسول خالقی پور بود بعد از پخش کلیپی در معرفی این هدیه ویژه، به سیدمحمدعلی صدری‌نب کارگردان مستند «قائم مقام» اهدا شد.
این هدیه ویژه توسط مادر شهیدان خالقی پور به این کارگردان جوان تقدیم شد. این هدیه ویژه سال گذشته در هفتمین دوره جشنواره عمار به ابوالقاسم طالبی اهدا شده بود.


در ادامه آیین اختتامیه هشتمین جشنواره عمار، جایزه شهید سیاح طاهری که از طرف دبیرخانه جشنواره به اکران کنندگان مردمی اهدا می شود، با قرائت پیام شفاهی رهبری به اکران کنندگان و تشویق ممتد حاضران برای ۱۵ هزار اکران کننده مردمی عمار به خانم اکرم حیدری به نمایندگی از اکران کنندگان مردمی شهر نهاوند همدان اهدا شد.


پیام شفاهی رهبر انقلاب


رهبر معظم انقلاب نیز پیامی شفاهی خطاب به اکران کنندگان مردمی جشنواره عمار ارسال کردند که این پیام به شرح زیر خوانده شد: «کار باارزشی است چون اگر چنانچه اینها نباشند، کسی که تولید می کند کارش بی فایده خواهد بود. اینها کسانی هستند که به کار فایده می‌بخشند. پنجشنبه ۱۴ دی ۹۶
سیدعلی خامنه‌ای»


تقدیر از امرالله احمدجو


در ادامه اختتامیه جشنواره عمار، کلیپ مربوط به پاسداشت ویژه امرالله احمدجو، کارگردان آثاری مثل «روزی روزگاری»، «تفنگ سرپر» به نمایش درآمد و پس از آن با حضور خانواده شهیدان رحیمی، بابایی، قنبری، سنگین، یزدانی و محمد فیلی، صدرالدین حجازی، هوشنگ توکلی، محمدحسین نیرومند، عباس سلیمی نمین و بیژن نوباوه از امرالله احمدجو تقدیر و تجلیل شد.


احمدجو: کشور ما از نظر مطالعه فقیر است


امرالله احمدجو پس از دریافت فانوس جشنواره عمار اظهار داشت: صادقانه عرض می کنم که خود را قابل این همه لطف نمی دانم و خوشحالم که امروز بین شما علاقمندان سینما هستم.


وی با بیان اینکه کشور ما از جهت مطالعه وضع فقیرانه ای دارد خاطرنشان کرد: جشنواره مردمی فیلم عمار سطح فرهنگ کشور را تا حدودی ارتقاء بخشیده است.


احمدجو با بیان اینکه از روزی که با دوستان جشنواره عمار آشنا شدم شور و شعف خاصی در من ایجاد شده است گفت: جوانان تازه کار نیاز دارند تا آثارشان دیده شود و این جشنواره محفلی برای رسیدن به این مهم است.



جلیلی: امرالله احمدجو خدمت بزرگی به سینمای مردمی کرده است


سپس وحید جلیلی رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره مردمی فیلم عمار در سخنانی با تقدیر از کسانی که در جشن هنر انقلاب حاضر شدند گفت: در دوره های گذشته سعی کردیم از چهره های مردمی برجسته عرصه فیلمسازی تقدیر کنیم که ازجمله اینها می توانیم به امیر قویدل، میرباقری، سلحشور، ده نمکی، طالبی، جعفری جوزانی و حسین زندباف اشاره کرد.
وی با بیان اینکه امشب بنا داریم به پاس خدمتی که امرالله احمدجو در خدمت به سینمای مردمی انجام داد از این کارگردان باسابقه سینمای ایران تشکر کنیم اظهار داشت: احمدجو با نگاه دقیق مردم شناسانه تاریخ پرفراز و نشیب ملت را روایت کرد.
وی در ادامه اظهار داشت: اگر ما امثال احمدجو در جامعه فراوان داشتیم بهتر و سریع تر به سمت جامعه آرمانی پیش می رفتیم و این تقدیر امروز جشنواره عمار کمترین کاری است که می توانیم از این کارگردان سینمای مردمی داشته باشیم.
جلیلی در پایان تصریح کرد: حیف است کشوری که این همه تاریخ وفرهنگ به این قدرتمندی دارد از تماشای آنها محروم شود و این فضای غنی سنتی چیزی بود که درکارهای احمدجو مشاهده می شد.



برگزیدگان بخش اقتصاد مقاومتی


در بخش داستانی، هیئت داوران در بخش فیلم کوتاه؛ ضمن تقدیر از اثر «همکلاسی» به کارگردانی مجتبی حیدری و لوح افتخار این بخش را به اثر « سِلفی سَلَفی» به کارگردانی سید مهدی میرغیاثی» و اثر «صداها» به کارگردانی محمدحسین امانی» اهدا کرد.
همچنین؛ فانوس این بخش به اثر «مادر» به کارگردانی رضا زهتابچیان تقدیم شد.


در بخش فیلم نیمه بلند؛ هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر «سر به راه» به کارگردانی امیر داسارگر»؛ لوح افتخار این بخش را به اثر « خانه پنجم» به کارگردانی رضوانه فتحی اهدا کرد.


همچنین؛ فانوس این بخش را به اثر « بعد از ظهر » به کارگردانی امیر عباس ربیعی اهدا شد.


در بخش فیلم بلند؛ هیئت داوران لوح افتخار این بخش را به اثر «ساحل امن» به کارگردانی کرامت پور شهسواری اهدا کرد. همچنین؛ فانوس این بخش به اثر «خیال نقش» به کارگردانی احمد فیضی اهدا شد.


در این بخش، هیئت داوران لوح افتخار بازیگری را به آقایان سامان غنائمی در مجموعه آثار داستانی و مانی رحمانی برای فیلم داستانی «خیال نقش» تقدیم کرد.


همچنین هدیه مردمی و ویژه این قسمت از طرف خانواده شهید عباس خدری به فیلم داستانی «اشنوگل» به کارگردانی مشترک «هادی حاجتمند و علی سلیمانی» اهدا شد.


برگزیدگان بخش ملت قهرمان


بر اساس این گزارش، در بخش «ملت قهرمان»، هیئت داوران هشتمین جشنواره عمار، ضمن تقدیر از اثر «روایت ریحانه» به کارگردانیروح الله کاظمی‌زاده، اثر «جستجوی مطلق» به کارگردانی علی کیوان و اثر «فاطمه» به کارگردانی معصومه نورمحمدی، لوح افتخار این بخش را به اثر «بابا آب داد» به کارگردانی روح الله فخرو اهدا کرد.
همچنین هیئت داوران، فانوس این بخش به اثر «نشانی» به کارگردانی اصغر بختیاری تعلق گرفت.


برگزیدگان بخش اقتصاد مقاومتی


بر اساس این گزارش، هیئت داوران بخش اقتصاد مقاومتی ضمن تقدیر از اثر «بازی در مسکو» به کارگردانی محسن مقصودی، اثر «دشت آدمخوار» به کارگردانی مصطفی شبان، اثر «تجارت ابدی» به کارگردانی محسن نقی زاده و اثر «من می‌مانم» به کارگردانی فاطمه مرزبان؛ لوح افتخار این بخش را به اثر «عالی‌نسب» به کارگردانی مهدی عوض‌زاده و اثر «جوهره» به کارگردانی داوود شیخ و اثر «حاصل فصل من» به کارگردانی امیر نصیری اه


دا کرد.


همچنین هیئت داوران، فانوس این بخش را به اثر «کارخانه جهان» به کارگردانی مصطفی رمضان خانی اهدا کرد.


جایزه ویژه نشان مردمی استقلال


لازم به ذکر است؛ جایزه ویژه «نشان مردمی استقلال» هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار، با حضور خانواده شهدای هسته ای، پدر شهید احمدی روشن، برادر شهید شهریاری و خانواده شهیدان ملکی، باغبانی، زرچینی، علی محمدی، سیدخدا موسوی، نشان مردمی استقلال جشنواره به سلیمه نصیری، قهرمان مستند «حاصل فصل من»؛ محمود بارانی، قهرمان مستند «دشت آدمخوار»؛ علی بیات، بهرام کرمی و حاجت نجفی به نمایندگی از پنج قهرمان مستند «ید واحد» و محمدعلی هاشمی، قهرمان مستند «ز مثل…» تقدیم شد.


پایان بخش آیین اختتامیه هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار ترانه «داستان سیزده» با اجرای مشترک علی نصیرنژاد و مجتبی الله وردی بود که برای اولین بار در این مراسم رونمایی شد.


گفتنی است در این مراسم محمدحسین نیرومند، هوشنگ توکلی، عباس سلیمی نمین، بیژن نوباوه، انسیه شاه‌حسینی، سردار نقدی، سلیم غفوری و ... همچنین خانواده‌های شهدا و اصحاب رسانه حضور داشتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب