قطع درختان جنگل الموت نگرانکننده است
به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در روزهای اخیر تصاویری از برداشت و قاچاق چوب از مناطق حفاظت شده استان قزوین در فضای مجازی منتشر شد که در این تصاویر مشخص بود در محوطه تاریخی قلعه حسن صباح در طول یک روز بیش از 10 دستگاه کامیون در حال بارگیری چوب درختان قطعشده بودند و این در حالی است که هر هکتار جنگل میتواند اکسیژن مورد نیاز 10 نفر را تأمین کند.
عبدالحسین مظفری معاون نظارت و پایش ادارهکل حفاظت محیط زیست استان قزوین در مورد قطع درختان الموت به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: موضوع قطع درختان در مناطق تحت پوشش و حفاظتشده محیط زیست بهشدت تحت کنترل و رصد است و در صورت مواجهه و شناسایی متخلفان قطع درخت در این مناطق، حتماً بهصورت قانونی با آنها برخورد میکنیم؛ همچنین در صورتی که قطع درختان در خارج از مناطق حفاظتشده نیز صورت گیرد بلافاصله هماهنگیهای لازم با اداره کل منابع طبیعی صورت گرفته و متخلفان تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند. هماکنون نیز از سوی همکاران، برداشت و قطع درختان در حال رصد قرار دارد.
وی ادامه داد: در صورتی که این سودجویان از سوی مردم به ما معرفی شوند و گزارشی در این زمینه دریافت کنیم مطابق قوانین و مقررات برخوردهای لازم با آنها صورت خواهد گرفت، ولی به هر حال قطع درختان منطقه الموت موضوعی نگران کننده است.
این مقام مسئول در محیط زیست قزوین یادآور شد: متأسفانه هم اکنون رویکرد قطع درختان در عرصههای طبیعی و در حاشیه رودخانهها و هم در باغات که عرصه شخصی است در حال انجام است اما میکوشیم با انجام شیوههای پیشگیری و کنترلی از بروز این وضعیت جلوگیری کنیم.
به گفته مظفری، اخیراً در بخش منطقه الموت دو مورد متخلف قطع درختان را شناسایی کردیم که یک مورد خارج از منطقه به همکاران اداره کل منابع طبیعی تحویل داده شد و آنها نیز براساس قوانین خاص خود با متخلفان برخورد خواهند کرد و همچنین یک مورد تخلف نیز در بخش طارم گزارش شد که به دادگاه معرفی شده و هم اکنون پرونده در مرحله رسیدگی است.
وی بارگیری کامیونهای متعدد از این منطقه را رد کرد و گفت: معمولاً در این منطقه با نیسان چوب درختان را بار میزنند و از منطقه خارج میشود.
معاون نظارت و پایش ادارهکل حفاظت محیط زیست استان قزوین در پاسخ به اینکه سالانه چه میزان برداشت و قاچاق چوب از استان قزوین داریم، یادآور شد: برداشت و قطع درختان در مناطق حفاظتشده استان قزوین ممنوع است و مطابق احکام کیفری با متخلفان برخورد میشود که این مجازات نیز از سوی دادگاه تعیین میشود اما در حوزه منابع طبیعی با توجه به سن و نوع و گونه درخت میزان جریمه محاسبه میشود.
وی در مورد تعداد متخلفان قطع درختان قزوین در سال گذشته گفت: سال قبل هیچ گونه گزارشی مبنی بر قطع درخت و قاچاق چوب در منطقه نداشتیم ولی متأسفانه امسال شاهد این موضوع در منطقه هستیم.
مظفری در مورد علل قطع درختان در سال جاری یادآور شد: هنوز آسیبشناسی و بررسی بهصورت کارشناسی در این زمینه صورت نگرفته است اما به نظر میرسد با توجه به شرایط اقتصادی و تحریمهای موجود که مانع ورود و خروج از کشور شده شاهد این وضعیت هستیم زیرا مسائل اقتصادی میتواند در بروز این وضعیت تاثیرگذار باشد.
معاون نظارت و پایش ادارهکل حفاظت محیط زیست استان قزوین با اشاره به گونههای گیاهی این منطقه اظهار کرد: اکثراً در حوزه الموت غربی درختان زالزالک، در ارتفاعات الموت شرقی شاهد درختان ارس و در منطقه سفلی درخت بلوط و در حاشیه رودخانهها نیز شاهد رویش درختان گز هستیم.
براساس این گزارش، در طرح تنفس جنگل هرگونه بهرهبرداری و برداشت از جنگل ممنوع شده بود اما مشکل اینجاست که سودجویان و قاچاقچیان همواره از مسیرهای غیرقانونی وارد عمل شده و از طبیعت به نفع خود بهره میبرند بنابراین باید با فرهنگسازی برای بومیان منطقه آنها را نسبت به مزایای وجود جنگل و پوشش گیاهی آگاه کرد تا در صورت مواجهه با متخلفان و قطع درختان در منطقه بلافاصله موضوع را به اداره کل محیط زیست و پلیس اطلاع دهند و از آسیب به طبیعت و منابع طبیعی کشور جلوگیری کنند.
انتهای پیام/4044/ن
انتهای پیام/