کاهش مدارس خاص تبعات اجتماعی و سیاسی به همراه دارد
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه همایش بررسی جایگاه مشارکتهای مردمی و توسعه مدارس غیر دولتی با رویکرد سند تحول بنیادین، در جمع خبرنگاران درباره مصوبه اخیر مجلس در مورد استخدام پیش دبستانیهای حق التدریس گفت: منتظر تایید شورای نگهبان هستیم تا اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه سیاستهای شما درباره کاهش مدارس خاص چیست و چه اقداماتی در این زمینه انجام دادهاید، افزود: در کل مدارس خاص دارای دو خاستگاه هستند که با توجه به درخواست مخاطب متفاوت است. یکی از آنها متعلق به دانش آموزان دارای استعدادهای خاص (تیزهوشان) و دیگری دانش آموزان استثنایی است که با توجه به شریطشان به مراقبتهای ویژهای نیازمند هستند.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در چند سال اخیر مدارس خاص تلاش کردند منابع بیشتری را از مردم و مشارکتهای مردمی جذب کنند اما در دولت یازدهم هدف اصلی این بوده که مدارس خاص را کاهش دهیم. البته از این موضوع چشمپوشی کنیم که کاهش مدارس خاص تبعات اجتماعی و سیاسی را به دنبال دارد به عنوان مثال طی سالهای اخیر تلاش کردهایم مدارس سمپاد و نمونه دولتی را کاهش و به جای آن رسیدگی به مدارس غیر دولتی را افزایش دهیم.
فانی در مورد جزئیات ساماندهی نیروهای مازاد دوره متوسطه دوم به دوره ابتدایی گفت: از 4 سال پیش که دوره ابتدایی از 5 سال به 6 سال افزایش پیدا کرد ما با کمبود 48 هزار نیروی انسانی مواجه شدیم که سعی کردیم به طرق مختلف این نیازها را تامین کنیم.
وی بیان کرد: با ورود نظام 6-3-3 به دوره متوسطه اول، ما در سال جاری کلاس اول دبیرستان نداریم سال آینده کلاس دوم نداریم و طی چهار سال آینده دوره پیش دانشگاهی به طور کامل حذف میشود و یک چهارم نیروی انسانی در دوره متوسطه دوم دیگر هیچ جایگاهی در مدارس ندارند.
فانی با اشاره به این موضوع که آموزش و پرورش کار خود را برای ساماندهی این نیروهای مازاد از بهمن 93 آغاز کرد، گفت: ما تمام تلاش خود را کردیم که برای مهر 94 تمام نیروها در سر جای خود باشند و کل نیروهای متوسطه یک و دو را با یکدیگر ساماندهی کنیم. یک تعداد نیروها در متوسطه دوم مازاد هستند که این تعداد در متوسطه اول ساماندهی میشوند و تعداد دیگری هم نیز در دوره ابتدایی ساماندهی خواهند شد که برای آنها در تابستان امسال یکسری دوره آموزشی در نظر گرفتیم تا اطلاعاتشان در زمینههای لازم تکمیل شود. آنها با توجه به سابقه کارشان میتوانند از مهر 94 در دوره ابتدایی و یا متوسطه اول فعالیت کنند.
وزیر آموزش و پرورش همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه امسال هم در مدارس بین دانش آموزان شیر توزیع میشود؟ گفت: بله، امسال نیز همچون سالهای گذشته 30 میلیارد تومان برای توزیع شیر در مدارس در نظر گرفته شده است که بین دانش آموزان پخش خواهد شد.
فانی در خصوص طرح رتبه بندی معلمان و اینکه آیا این طرح از مهر ماه سال 94 شامل حال معلمان میشود یا خیر، افزود: شاخصهای در نظر گرفته برای رتبهبندی معلمان انجام شده است و ما منتظر این هستیم تا به تصویب شورای توسعه مدیریت برسد تا آن را اجرا کنیم. این احکام از مهر ماه انجام میشوند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه با انجام طرح رتبه بندی چه میزان به حقوق معلمان اضافه میشود گفت: باید منتظر بمانیم تا این طرح تصویب شود سپس معلمان خودشان متوجه میشوند که چه میزان به حقوقشان اضافه میشود.
وی در خصوص برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش اظهار کرد: آگهی استخدام آموزش و پرورش با هماهنگی سازمان مدیریت و منطبق بر قوانین و مقررات بوده است و این آزمون در 27 شهریور ماه انجام خواهد شد. از ابتدا قرار بود که مربیان پیش دبستانی برای استخدام در آزمون در اولویت باشند ما مجوز استخدام 5 هزار نیرو را داریم که البته برخی از مربیان پیش دبستانی به دلیل اینکه رشته تحصیلیشان جزء رشتههای نامبرده در آزمون استخدامی نیست نمیتوانند در این آزمون شرکت کنند اگر زمانی به حق التدریس نیاز داشتیم از آنها نیز استفاده میکنیم.
وزیر آموزش و پرورش در رابطه با خرید مدارس استیجاری توضیح داد: خرید مدارس استیجاری به منابع و اعتبارات نیاز دارد که اعتبارات ما نیز محدود است ما تلاش میکنیم که سال به سال تا آنجا که امکان دارد ساختمانها را خریداری کنیم.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برخی از مدیران مدارس دولتی مدعی شدهاند میتوانند خود در مدرسه کسب درآمد کنند نظر شما در این باره چیست، افزود: باید ببینیم این درآمدزاییها با فعالیتهایی که در مدرسه تعریف شده است مغایرتی نداشته باشد و در واقع ماموریتهای اصلی آموزش و پرورش را زیر سوال نبرد.
انتهای پیام/