دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 آذر 1397 - 01:12
سعید سبحانی*

سندرز در آستانه اعلام تصمیم بزرگ!

نزدیکان برنی سندرز، سناتور ایالت ورمونت معتقدند که وی به‌زودی نامزدی نهایی خود را برای شرکت در رقابت‌های انتخاباتی سال 2020 اعلام خواهد کرد.
کد خبر : 344510

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ نزدیکان برنی سندرز، سناتور ایالت ورمونت معتقدند که وی به‌زودی نامزدی نهایی خود را برای شرکت در رقابت‌های انتخاباتی سال 2020 اعلام خواهد کرد. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که برخی چهره‌های دیگر حزب دموکرات از جمله جو بایدن، هیلاری کلینتون، الیزابت وارن و .... نیز نیم‌نگاهی به رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آتی دارند. در هر حال، سندرز طی روزهای اخیر فعالیت‌های خود را در سنای آمریکا و فضای سیاسی و رسانه‌ای این کشور افزایش داده است. سندرز هم کنون 77 سال سن دارد و او را می‌توان کهنسال‌ترین نامزد احتمالی حزب دموکرات در انتخابات مقدماتی این حزب در سال آینده دانست.


با این حال نزدیکان سندرز معتقدند که شکست وی در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات در دور قبلی (سال 2016) و بالا رفتن سن وی، هیچ‌یک تأثیری در تصمیم نهایی وی جهت شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آتی نخواهد گذاشت. از سوی دیگر، شکست سندرز در مقبل هیلاری کلینتون در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات، بیش از آنکه معلول ناتوانی سیاسی وی باشد، مرهون دخالت سران حزب دموکرات به سود کلینتون و مهندسی انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها بوده است. بعدها نیز انتشار ایمیل‌های هیلاری کلینتون بخشی از این حقیقت را آشکار ساخت. بی‌دلیل نبود که بسیاری از دموکرات‌های طرفدار سندرز ضمن ابراز خشم خود نسبت به اقدام مشترک کلینتون و سران حزب دموکرات، آرای خود را به سود نامزد رقیب کلینتون (ترامپ) به گردش درآوردند. آن‌ها معتقد بودند که هیلاری کلینتون نماد همان سیاست‌های کهنه آمریکا در عرصه سیاست داخلی و خارجی بوده و نمی‌توان از وی به‌عنوان نماد "تغییر" یاد کرد. این در حالی بود که ترامپ با تبلیغات گسترده، سعی کرده بود خود را به‌عنوان نماد اعمال و ایجاد تغییرات کلی در معادلات اقتصادی و اجتماعی آمریکا معرفی کند.


در هر حال سندرز طی روزهای اخیر سعی دارد زمینه‌سازی لازم را برای حضور خود در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آتی صورت دهد. سناتور ایالت ورمونت در جریان رأی‌گیری اخیر مجلس سنا علیه عربستان سعودی و بن سلمان، نقش محوری و اساسی ایفا کرد. سندرز قطعنامه پیشنهادی علیه عربستان را در سنای آمریکا به رأی گذاشت. او قبلاً در خصوص این قطعنامه و خطاب به حامیان خود گفته بود: «طی روزهای آینده به صحن کنگره (سنا) خواهم رفت تا این قطعنامه را علیه دونالد ترامپ به رأی بگذارم. با وجود حمایت ترامپ از رژیم عربستان، من مطمئنم که ما باید از فرصتی فوق‌العاده برای پیروزی در این رأی‌گیری که من قصد دارم آن را در صحن سنا مطرح کنم، استفاده کنیم.»


در هر حال سندرز توانست قطعنامه پیشنهادی خود را با 56 رأی موافق سناتورهای حزب دموکرات و برخی سناتورهای جمهوری‌خواه تصویب کند. هم‌اکنون ترامپ ضربه سختی از سندرز دریافت کرده است. فراتر از آن، موفقیت سندرز در تصویب قطعنامه ضد سعودی در سنا، انگیزه‌های وی را برای رقابت با ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آتی دوچندان ساخته است. یکی از نقاط قوت سندرز در انتخابات پیش رو، می‌تواند توان وی برای جمع‌آوری کمک‌های انتخاباتی باشد.


جف ویور، مدیر کمپین انتخاباتی سندرز در انتخابات ریاست جمهوری گذشته، در این خصوص معتقد است که این بار وی به‌عنوان یک نامزد پیشرو در حزب دموکرات کاندید خواهد شد. او معتقد است که اگر سندرز دوباره نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود، کمپین به‌مراتب بزرگ‌تری نسبت به دفعه قبل تشکیل خواهد داد و به رقیبی بسیار جدی برای ترامپ تبدیل خواهد شد. با این حال سندرز ترجیح داده است همچنان در این خصوص سکوت کند. او برای نخستین بار در ژانویه سال 2007 میلادی و از ایالت ورمونت به سنای آمریکا راه پیدا کرد و همچنان به‌عنوان سناتور این ایالت مشغول به فعالیت است. او تا ژانویه 2019 در سنای آمریکا حضور خواهد داشت. سندرز ایده‌هایی را در خصوص بهداشت و درمان و اقتصاد دارد که مورد پذیرش بخش زیادی از جامعه آمریکا و خصوصاً رأی‌دهندگان دموکرات قرار خواهد گرفت. با این حال طرفداران سندرز معتقدند که او باید در این خصوص تبلیغات بیشتری صورت دهد! در هر حال هواداران سندرز در آمریکا در انتظار اعلام نظر رسمی وی در خصوص نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 هستند؛ موضوعی که مسلماً با استقبال ترامپ و همراهانش مواجه نخواهد شد.


انتهای پیام/4106/4093/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب