دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

شب موسیقی کلاسیک در ستایش زندگی و خِرد

کنسرت پژوهشی «آنسامبل موسیقی سل» با عنوان «عصر روشنگری و خِرد» در خانه هنرمندان برگزار می‌شود.
کد خبر : 344319
444444.jpg

به گزارش حوزه موسیقی و هنرهای تجسمی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، کنسرت پژوهشی «آنسامبل موسیقی سل» با همکاری خانه موسیقی ایران و با عنوان «عصر روشنگری و خِرد» در سالن استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.


بهمن مه‌آبادی سرپرست گروه درباره  این کنسرت گفت: کنسرت 29‌ آذرماه 97 «آنسامبل موسیقی سُل» این بار به دوران هایدن، موتزارت و شوبرت سر می‌زند و با اجرای آثاری از سه آهنگساز بزرگ مکتب کلاسیک وین، به عصر روشنگری و خِرد مراجعت می‌کند تا ضمن بررسی تاریخ موسیقی و شرایط آن دوران، تأثیرات شگرف نوابغ موسیقی را در کنار دیگر هنرمندان و دانشمندان در تغییر و تحولات و دگرگونی‌های رو به جلو و پیشرفته مورد مداقه قرار دهد.


وی افزود: ما می‌دانیم که در دوران باروک، روش‌های علمی و دستاوردهای معنوی نوابغی چون گالیله و نیوتن نگاه بشریت را به افق‌های جدیدی هدایت کرد و موجبات پیشرفت‌های مهمی شد. این روشنگری‎‌ها، در میانه‌های سده هجدهم با یاری و امداد خِرد، نفوذ بنیان‌ها و تعصبات عقب مانده و کهنه‌اندیش را دچار تزلزل کرد و به روز بودن را با خود به همراه آورد. 


مه آبادی گفت: «ولتر» و «دیدرو»، عصر روشنگری را با معیارهای پیشرفت انسان سنجیده و رسوم و سنت‌هایی که دست و پای آدمی را بسته بودند، زیر سؤال بردند. در این بین، «هایدن» تمام قواعد و اصول ارتجاعی حاکم بر موسیقی را به کناری نهاد و در انزوای خود در قصر «استرهازی» قالب‌های نوین را جایگزین اندیشه‌های کهن کرد و علی‌رغم تحقیرش از سوی به اصطلاح منتقدان و متخصصان وابسته، راه و روش مدرن را پیش گرفت. «موتزارت» با بریدن از فرمان‌روایان متعدد اروپایی، بر علیه سنت‌های قدیمی برخاست و برای اولین بار کنسرت به شکل امروزی را بنیان نهاد و شوبرت به استقلال کامل موسیقی و موسیقیدان پرداخت و در پیشبرد بُن‌مایه‌های اندیشه موسیقی، آزادی را در لابه‌لای نت‌های آثارش به ودیعه نهاد و البته بتهوون تاریخ را فرو ریخت و زنجیرهای بسته به موسیقی را زیر تفکر خود در هم شکست.


سرپرست «آنسامبل موسیقی سل» در ادامه گفت: «آنسامبل موسیقی سُل» با بررسی اجمالی این رویدادهای تاریخی به اجرای کنسرتی می‌پردازد که اندیشه موسیقی تفننی را زیر سؤال می‌برد؛ زیرا موسیقی باید انسان را بیدار، هوشیار و به سوی مرزهای آزادی هدایت کند  و از تفکر قدیمی و از مد افتاده سرگرمی پنداری و بازی فاصله گیرد؛ زیرا خلاقیت با تفکر و دگرگونی عمیق همراه است.


این نوازنده پیشکسوت ویولن گفت: برآنیم که در کنسرت ۲۹‌ آذرماه امسال، دوستداران موسیقی را به کنسرتی متفاوت دعوت کنیم تا آنان در شبی به یادماندنی با «پاپا هایدن»، چهره مهربان موسیقی کلاسیک و یکی از شخصیت‌های برجسته مکتب وین آشنا شوند و «دیورتیمنتوی» وصف‌ ناپذیرش را تجربه کنند.


وی افزود: دیگر مهمان محبوب ما در آن شب پرستاره موتزارت، خالق موسیقی‌های خاطره انگیز است. منوئت‌های او و البته «دیورتیمنتوی» زیبایش طنین انداز خواهد شد تا در شادی تفکر او شریک باشیم و البته شوبرت بزرگ و نجیب، با موومان باشکوه و ظریفش در تریوی موزیکال‌.


بهمن مه آبادی در پایان سخنانش گفت: «آنسامبل سل» این بار می‌آید تا شاهد شادی دوستدارانش در نگاه‌ها، اندیشه‌ها و احساس‌ها باشد. موسیقی، ما را در سالن کنسرت سرشار خواهد کرد و زندگی را خواهد ستود. دوستداران موسیقی همه برای حضور در شب کنسرت دعوت می‌شوند.


در این برنامه بهمن مه‌آبادی (سرپرست آنسامبل موسیقی سل، سولیست ویلن و ویولا) درباره هر یک از قطعات و موضوع «عصر روشنگری و خِرد» به سخنرانی خواهد پرداخت.
 اعضای گروه سل در این اجرا بهمن مه‌آبادی (ویلن و ویولا)، ارغوان صباحی و سیامک سلطانعلی‌زاده (ویولا) و پرنشید شکوهی (پیانو) هستند.  این کنسرت روز پنجشنبه 29 آذرماه ساعت 20:30 در سالن استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.


انتهای پیام/4100/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب