دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آذر 1397 - 06:13
سعید سبحانی*

رمزگشایی از چراغ سبز کلینتون به اروپایی‌ها

هدف هیلاری کلینتون از بیان جملاتی در تمجید از اروپای واحد، درخواست غیرمستقیم حمایت سیاسی دوباره سران اروپایی از وی در انتخابات ریاست جمهوری آینده است.
کد خبر : 329567
15.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ نامزد شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 ایالات متحده آمریکا، اخیراً اظهارات قابل تأملی را در خصوص مسائل جاری در اروپا بر زبان رانده است! هیلاری کلینتون که چندی پیش به صورت تلویحی از حضور دوباره خود در رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری 2020 سخن به میان آورده است، نسبت به رشد ملی‌گرایی در اروپا هشدار داده و از سیاست‌های آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در قبال مهاجرین تمجید کرده است. کلینتون در این خصوص می‌گوید: «پوپولیست‌های راست‌گرا از ترس عمومی در خصوص سیل کنترل نشده مهاجرت غیرقانونی برای تقویت شانس‌های انتخاباتی خود استفاده می‌کنند. اروپا به مدیریت مهاجرت نیاز دارد چرا که چون جرقه‌ای است که شعله می‌افروزد.»


کلینتون در ادامه سخنان خود، از دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا بابت حمایتش از برگزیت انتقاد کرده است. وی برگزیت را نوعی خودزنی اقتصادی و ملی در داخل اروپا، آن هم در عصر مدرن نامیده و نسبت به عواقب و تبعات آن هشدار داده است. این در حالی است که دونالد ترامپ از  2016 تاکنون، از طرفداران خروج لندن از اروپا بوده و حتی به دیگر کشورهای اروپایی نیز توصیه کرده است که به تبعیت از لندن، خروج از اروپای واحد را در دستور کار خود قرار دهند. در خصوص اظهارات هیلاری کلینتون نکاتی وجود دارد که نمی‌توان به سادگی از کنار آن‌ها گذشت:


نخست اینکه اصلی‌ترین هدف هیلاری کلینتون از بیان جملاتی در تمجید از اروپای واحد، درخواست غیرمستقیم حمایت سیاسی دوباره سران اروپایی از وی در انتخابات ریاست جمهوری آینده است. همگان به یاد دارند که در انتخابات ریاست جمهوری 2016 میلادی، سران سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس از پیروزی کلینتون بر ترامپ و راه‌یابی دموکرات‌ها به کاخ سفید حمایت می‌کردند. هم‌اکنون هیلاری کلینتون سعی دارد بار دیگر این حمایت را به سود خود جلب کند. نباید فراموش کرد که هیلاری کلینتون برای حضور در دور نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، باید رقبای سرسختی را در داخل حزب دموکرات پشت سر بگذارد. این در حالی است که برخی سران حزب دموکرات دیگر به مانند قبل حاضر به حمایت از هیلاری کلینتون در برابر رقبای درون‌حزبی وی نیستند.


نکته دوم، به نقش هیلاری کلینتون در خلق بحران مهاجرت در اروپا و نظام بین‌الملل بازمی‌گردد. وزیر امور خارجه اسبق ایالات متحده آمریکا در 2013 میلادی، نقش به سزایی در تأسیس داعش و دیگر گروه‌های تروریستی و تکفیری در منطقه غرب آسیا داشت. حمایت‌های مالی و تسلیحاتی غیرمستقیم ایالات متحده آمریکا از گروه‌های تروریستی و تکفیری در دوران حضور هیلاری کلینتون در مسند وزارت امور خارجه آمریکا به نقطه اوج خود رسیده بود. در چنین شرایطی وزیر امور خارجه اسبق آمریکا خود یکی از اصلی‌ترین مسببان تزریق ترور و ناامنی به غرب آسیا و شمال آفریقا قلمداد می‌شود. همگان آگاه هستند که یکی از اصلی‌ترین دلایل وقوع بحران مهاجرت در اروپا نیز همین مسئله است! بسیاری از ساکنان کشورهای منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا، به دلیل وقوع بحران‌های امنیتی مزمن و پایدار و حضور گروه‌های تروریستی و تکفیری ساخته و پرداخته دست ایالات متحده و شرکای اروپایی آن، ناچار شدند به کشورهای غربی مهاجرت کنند. در چنین شرایطی هیلاری کلینتون به گونه‌ای سخن می‌گوید که گویا اساساً نقشی در ایجاد بحران مهاجرت در غرب نداشته است!


نکته پایانی اینکه هیلاری کلینتون تاکنون دو بار در سال‌های 2008 و 2016 میلادی در انتخابات شرکت کرده و شکست خورده است. از این رو بسیاری از رأی‌دهندگان در حزب دموکرات ترجیح می‌دهند از حضور نامزدی دیگر در انتخابات ریاست جمهوری 2020 حمایت کنند. با این حال به نظر می‌رسد کلینتون با استناد به لابی همسرش بیل کلینتون و دموکرات‌های پرنفوذی مانند ال گور و مادلین آلبرایت و فراتر از آن‌ها، سوپردلیگیت‌های حزب دموکرات، در رقابت‌های انتخاباتی حاضر شود. در هر حال برآوردها و نظرسنجی‌های صورت گرفته تاکنون نشان می‌دهند که هیلاری کلینتون شانسی برای حضور در مسند ریاست جمهوری آمریکا ندارد. مطابق آخرین نظرسنجی‌های صورت گرفته در داخل آمریکا، افرادی مانند الیزابت وارن، جو بایدن، برنی سندرز و حتی جان کری، به مراتب از موقعیت بهتری نسبت به هیلاری کلینتون برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آتی برخوردار هستند؛ حقیقتی که گویا کلینتون به راحتی قصد ندارد آن را بپذیرد!


انتهای پیام/4106/4095/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب