سودای ریاست جمهوری کلینتون تمامی ندارد!
گروه بینالملل خبرگزاری آنا- سعید سبحانی؛ هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه اسبق ایالاتمتحده آمریکا و نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ به فکر حضور دوباره در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ است! طی روزهای اخیر و در آستانه انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا، هیلاری کلینتون سعی دارد در کنار چهرههایی مانند برنی سندرز، جو بایدن، جان کری و باراک اوباما، نقش فعالتری درصحنه سیاسی آمریکا ایفا کند. اگرچه کلینتون مدعی است که هدف وی، چیزی جز شکست جمهوریخواهان در انتخابات کنگره و زمینهسازی برای پیروزی حزب متبوعش (حزب دموکرات) در انتخابات ریاست جمهوری آتی نیست، اما شواهد موجود نشان میدهد که نامزد شکستخورده دموکراتها، قصد دارد بار دیگر در سایه حمایت «سوپر دلیگیتها» یا همان چهرههای سرشناس و پرنفوذ حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آتی شرکت کند. این بدترین خبر ممکن برای حزب دموکرات و بهترین خبر ممکن برای ترامپ محسوب میشود!
جنجال بر سر نامزدی مجدد هیلاری کلینتون، ازآنجا آغاز شد که وی در یک مصاحبه نسبت به حضور در مسند ریاست جمهوری آمریکا ابراز علاقه کرد. اگرچه پسازاین مصاحبه، اطرافیان هیلاری کلینتون اعلام کردهاند که وی قصدی برای حضور در رقابتهای انتخاباتی ندارد، اما تحلیلگران مسائل داخلی آمریکا بر این باورند که ابراز علاقه کلینتون در این خصوص، اقدامی کاملاً هدفمند و برنامهریزیشده از سوی وی و خانواده کلینتونها محسوب میشود. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا که با استناد به سیستم انتخاباتی الکترال در انتخابات سال ۲۰۱۶ هیلاری کلینتون را شکست داده بود، رسماً از حضور دوباره کلینتون در رقابتهای انتخاباتی استقبال کرده است، حالآنکه چهرههای سرشناس حزب دموکرات در این خصوص سکوت کردهاند.
نکته مهمی که ذهن هیلاری کلینتون و حتی همسر وی بیل کلینتون را مشغول ساخته است، کاهش نفوذ خانواده کلینتونها در حزب متبوعشان است. نباید فراموش کرد که هیلاری کلینتون یکبار نیز در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸ و در جریان رقابت درونحزبی با اوباما، موفق نشد از سد وی عبور کند و درنهایت، علیرغم لابیگری چهرههای سرشناس حزب دموکرات، اوباما به دور نهایی رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ راه یافت؛ جایی که وی توانست جان مککین از حزب جمهوریخواه را شکست داده و راهی کاخ سفید شود.
در حال حاضر، هیلاری کلینتون در حال سنجش و ارزیابی جو داخلی حزب دموکرات و جو عمومی جامعه آمریکا در قبال حضور مجدد خود در انتخابات ریاست جمهوری است. بدون شک این موضوع، چندان از سوی رأیدهندگان دموکرات مورد اقبال قرار نخواهد گرفت. نباید فراموش کرد که پرونده ایمیلهای هیلاری کلینتون و فراتر از آن، پرونده زد و بند وی با سران حزب دموکرات برای حذف سندرز از رقابتهای درونحزبی دموکراتها (در انتخابات قبلی) همچنان مفتوح است. افشای این موارد سبب شد تا بسیاری از حامیان برنی سندرز درنهایت، آراء خود را به سود ترامپ بهگردش درآورده و از راهیابی هیلاری کلینتون به کاخ سفید جلوگیری کنند.
ازاینرو برخلاف آنچه هیلاری کلینتون تصور میکند، چهره مخدوش وی نزد برخی رأیدهندگان دموکرات هنوز ترمیم نشده است. فراتر از آن، این بار سران حزب دموکرات در قبال حمایت از نامزدی هیلاری کلینتون در رقابتهای انتخاباتی مقاومت خواهند کرد. در سال ۲۰۱۶ میلادی، افرادی مانند بایدن و جان کری عملاً در برابر نامزدی هیلاری کلینتون سکوت کردند، هرچند که با وی موافق نبودند. بااینحال، این بار قطعاً سران و چهرههای شاخص حزب دموکرات مخالفت صریح خود را با حضور کلینتون در رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری ۲۰۲۰ اعلام خواهند کرد. یکی از این افراد، برنی سندرز سناتور ایالت ورمونت خواهد بود. فردی که عملاً در ۲۰۱۶ قربانی توافقات پشت پرده هیلاری کلینتون و سران حزب دموکرات شد!
درنهایت اینکه هیلاری کلینتون خود نیز بهخوبی نسبت به ماهیت سکوت دموکراتها در قبال احتمال مجدد نامزدی خود در انتخابات آگاه است. او میداند که چنین سکوتی از سر رضایت نیست و در آینده و در صورت جدیتر شدن این موضوع، به اعتراضی درونحزبی و فراگیر تبدیل خواهد شد. علیرغم این موارد، به نظر میرسد سودای رسیدن به ریاست جمهوری آمریکا هنوز دست از سر هیلاری کلینتون برنداشته است!
انتهای پیام/