اتصال اندیشههای پویا با بخش صنعت در جشنواره ملی حرکت
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت علوم، منصور غلامی روز دوشنبه در آیین آغاز به کار یازدهمین جشنواره ملی حرکت در دانشگاه اصفهان اظهار کرد: این جشنواره از ۱۲ سال گذشته در وزارت علوم اجرا میشود و رویداد خوبی است که روز به روز در حال کاملتر شدن است.
وزیر علوم با بیان اینکه شروع هر حرکت خوبی از یک جمع کوچک آغاز میشود، تصریح کرد: اگر این مسیر خوب باشد و ادامه کار به نحو مطلوب صورت گیرد، نتایج مؤثرتری خواهد داشت.
وی تشکیل انجمنهای علمی در دانشگاههای کشور را با وجود همه مسائل و مسئولیتها از اقدامهای خوب وزارت علوم دانست و اظهار کرد: در هفته پژوهش امسال نیز بخش صنعت و بخش خصوصی که طالب ایدههای نو هستند، حضور پررنگتری خواهند داشت.
غلامی افزود: استقبال چشمگیر دانشجویان، نخبگان و محققان خارجی از یازدهمین دوره جشنواره ملی حرکت نشاندهنده این است که ایران به عنوان کشوری فعال در حوزه علم و فناوری مورد توجه دنیا بهخصوص دانشجویان خارجی است.
وی تأکید کرد: همچنین استقبال محققان خارجی از این جشنواره نشان میدهد که آنها به این قبیل رویدادها اطمینان و اعتماد دارند و حاضرند با حضور در آن در کنار دانشجویان ایرانی دستاوردهای علمی خود را ارائه کنند و کشور ما را امن و مطمئن میدانند.
وی افزود: اقبال و حضور تعداد زیاد انجمنهای علمی از کشورمان و حضور تعداد قابل توجهی از دانشجویان خارجی در این دوره از جشنواره از بخشهای امیدوارکننده و ویژه بوده است.
وی خاطرنشان کرد: سالهای گذشته در هفته پژوهش قراردادهای خوبی از دستاوردهای علمی و پژوهشی دانشجویان با صنعت و بخش خصوصی داشتیم.
غلامی انجمنهای علمی را نمایندگان دانشجویان فعال علمی خواند و تأکید کرد: این جریان انجمنهای علمی در جشنواره حرکت ختم نمیشود، بلکه آغاز مهمی برای اتصال با جامعه و کاربردی کردن آموختهها در جهت رفع نیازهای کشور است.
وی نمونهای از این کاربردها را شکلگیری شرکتهای دانشبنیان در کشور دانست و افزود: در زمان حاضر حدود 5 هزار شرکت دانشبنیان در کشور وجود دارد که حدود ۲ هزار شرکت از آنها در حوزه وزارت علوم و در کنار دانشگاهها و مؤسسههای آموزشی و پژوهشی فعال هستند.
وزیر علوم تاکید کرد: بسیاری از این شرکتهای دانشبنیان با وجود سابقه اندک، کارهای بسیار مهمی از لحاظ اثرگذاری، اشتغال و سرمایهگذاری انجام دادهاند.
وزیر علوم همچنین با تأکید بر اینکه دانشگاههای ما بسیار دیر وارد بحث کاربردی کردن نتایج فعالیتهای علمی شدند، گفت: دانشگاههای بزرگ دنیا از نیم قرن گذشته به این بخش وارد شدند اما دانشگاههای ما از ۲۰ سال گذشته این رویکرد را دنبال کردند که البته آثار و نمود آن در این مدت کم قابل توجه است.
غلامی با تأکید بر اینکه فعالیتهای پژوهشی از اواخر دهه ۷۰ به شکل انتشار مقاله، اجرای طرحهای پژوهشی و ایجاد مؤسسههای تحقیقاتی در دانشگاههای کشورمان شکل گرفت، افزود: از اواخر دهه ۸۰ نیز به سمت کاربست دانش، تولید فناوری و تشکیل دانشهای بنیان وارد شدیم.
وزیر علوم با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی در فعالیت این شرکتها تأثیر دارد، تصریح کرد: با وجود برخی محدودیتها و مشکلاتی که در مقابل بخش تولیدی و صنعتی وجود دارد توجه و استفاده از فناوری در بین آنها افزایش یافته، و این فرصتی برای دانشگاهها و جامعه علمی کشورمان برای خدمت و حل مسائل کشور است.
رئیس دانشگاه اصفهان نیز در این آیین گفت: جشنواره ملی حرکت بزرگترین رویداد دانشجویی در کشور است و امسال میزبان حدود ۶۰۰ نفر در این رویداد هستیم که حدود ۴۰۰ تن از آنها دانشجویان داخلی و خارجی هستند.
هوشنگ طالبی این جشنواره را بستری برای تمرین استفاده از فرصتهای اجتماعی در فضای دانشگاهها خواند و افزود: ۱۰۶ دانشگاه در بخش رقابتی در قالب انجمنها و اتحادیههای دانشجویی در این جشنواره شرکت کردند و سه وزارتخانه راه و شهرسازی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و ورزش و جوانان نیز با جشنواره همکاری دارند.
یازدهمین جشنواره ملی حرکت با هدف ایجاد پیوند بیشتر انجمنهای علمی دانشگاهها با بخشهای مختلف کشور به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با پذیرش و اسکان مهمانان و مدعوین آغاز به کار کرد.
این جشنواره با حضور حدود ۵۴۰ تن از ایران و ۸۵ میهمان از ۳۹ کشور دیگر تا هفتم آذر در دانشگاه اصفهان ادامه دارد.
انتهای پیام/4060/پ
انتهای پیام/