دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 تير 1397 - 15:56
با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به امضا رسید؛

دانشگاه اصفهان میزبان برگزاری یازدهمین جشنواره ملی حرکت شد

یازدهمین جشنواره ملی حرکت به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار خواهد شد.
کد خبر : 297278

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، غلامرضا غفاری در مراسم امضای تفاهم‌نامه میزبانی دانشگاه اصفهان برای برگزاری یازدهمین جشنواره ملی حرکت، ۹۰۰۰ انجمن علمی دانشجویی را یکی از پر تعدادترین، متنوع ترین و فعال‌ترین تشکل‌های فرهنگی خواند و اظهار کرد: جشنواره ملی حرکت که تجلی‌گاه فعالیت‌های انجمن‌های علمی دانشجویی است یکی از رخداد‌های مهم معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم است که سالانه دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور در این رخداد بزرگ علمی جمع شده و دستاوردهای خود را به نمایش می‌گذارند.


وی افزود: در خواست‌های متعدد دانشگاه‌ها و همچنین دانشجویان برای میزبانی جشنواره نشان از علاقه‌مندی و تمایل دانشجویان و دانشگاه‌ها برای برگزاری و نقش آفرینی در این جشنواره است.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بر حضور سازمان‌های دولتی و مسئولان در جشنواره تاکید کرد و افزود: سعی خواهیم کرد از سازمان‌هایی مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بخش صنعت، آب، نیرو، مخابرات، بخش‌های اجتماعی و فرهنگی کمک و همکاری بگیریم تا این حلقه اتصال مجموعه‌های علمی تحقق یابد.


وی در خصوص فرآیند انتخاب دانشگاه میزبان گفت: به دلیل وسعت قابل ملاحظه جشنواره از نظر تعداد شرکت‌کنندگان و همچنین شرایط خاص مالی و اقتصادی کشور لازم بود که با دقت نظر و بررسی‌های دقیق اقدام به انتخاب میزبان شود و همکاران ما در اداره کل امور فرهنگی بر اساس دستورالعمل موجود به بررسی مولفه‌های مورد نظر در دانشگاه‌های متقاضی پرداخته و در نهایت دانشگاه اصفهان به عنوان مناسب‌ترین گزینه انتخاب شد.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در پایان ضمن آرزوی موفقیت این رخداد مهم دانشجویی اظهار امیدواری کرد که این انتخاب آغاز خوبی برای همکاری بیشتر و افزون‌تر این معاونت با دانشگاه اصفهان باشد.


محمدهادی عسکری مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم در ادامه به ارائه گزارشی از ارزیابی دهمین جشنواره ملی حرکت و بیان مولفه‌های انتخاب میزبان جشنواره یازدهم پرداخت و گفت: بیست سال از ابلاغ آیین‌نامه انجمن های علمی دانشجویی توسط وزارت فرهنگ و آموزش عالی وقت می‌گذرد و سال قبل شاهد برگزاری دهمین دوره جشنواره ملی حرکت بودیم که تجلی کنش‌گری دانشجویان در عرصه‌های علمی است.


وی حمایت موثر از انجمن و گروه‌های دانشجویی با دستاورد علمی ممتاز، عدم انعکاس و انتقال تجربه فعالیت‌های علمی موفق و تشویق دانشجویان به فعالیت های متناسب با اولویت‌ها و نیاز‌های کشور، ایجاد بستر مناسب برای آشنایی انجمن‌های علمی دانشجویی با سازمان‌های دولتی و غیر دولتی، جذب دانشجویان موثر و فعال، مستند‌سازی فعالیت های انجمن‌ها در یک سال و ارائه دستاوردهای موفق هر دوره توسط دبیرخانه مرکزی و دانشگاه میزبان، داوری منصفانه و شفافیت در فرایند داوری و شفافیت برنامه‌ها و اهداف جشنواره در بلند مدت را از جمله مهم‌ترین موضوعاتی برشمرد که باید در این دوره از جشنواره به طور جدی به آن پرداخته شود.


مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم؛ اقتضای دانشگاه‌های نسل‌سوم را توجه به مفهوم برندینگ و وفاداری به دانشگاه دانست که این جشنواره می‌بایست در این زمینه تلاش موثر و هدفمندی را پیش گیرد.


وی همچنین تقویت بخش بین‌الملل به معنای واقعی آن در جشنواره را ضروری خواند و آن را به عنوان یکی از موقعیت‌های ممتاز جشنواره در فضایی دانست که دانشگاه‌ها الزام به بین‌المللی شدن دارند.


عسکری در ادامه با اشاره به اهمیت دانشگاه میزبان و ضرورت وجود زیرساخت‌هایی که بتواند حداکثر رضایت‌مندی را برای شرکت‌کنندگان را داشته باشد، اظهار کرد: در بررسی معیارهای ارزیابی دانشگاه میزبان شاخص‌هایی مانند: وضعیت کلی دانشگاه، موقعیت دسترسی و سهولت رفت و آمد، فضای نمایشگاهی، آموزشی و کاربردی، اسکان، ظرفیت‌های صنعتی و اقتصادی استان، تجربه‌های موفق دانشگاه در برگزاری جشنواره‌های ملی، وضعیت فعالیت‌های علمی، فرهنگی و سیاسی، برآورد هزینه‌های ارائه شده و تیم اجرایی درون دانشگاهی در نظر گرفته شده است.


رئیس دانشگاه اصفهان نیز ضمن ابراز خرسندی از انتخاب این دانشگاه به عنوان میزبان یازدهمین دوره جشنواره حرکت ابراز امیدواری کرد که این دانشگاه بتواند به بهترین نحو ممکن جشنواره را برگزار کرده و رضایت شرکت‌کنندگان را تامین کند.


طالبی افزود: در شرایطی که دانشگاه با مشکل بی‌انگیزگی دانشجویان مواجه است، انجمن‌های علمی می‌توانند وسیله‌ای برای ایجاد انگیزه در آنها باشند.


وی افزود: براساس مطالعاتی که در دانشگاه اصفهان انجام شده است دانشجویان رشته‌هایی چون تربیت بدنی که ملموس‌تر و میدانی‌تر هستند با انگیزه‌ترین دانشجویان برای تحصیل در دانشگاه هستند. از این رو اگر در برگزاری این جشنواره رویکردی در پیش بگیریم که جشنواره بتواند رشته‌ها را برای بازدید‌کنندگان که عموماً دانشجویان هستند ملموس‌تر کند می تواند این کمبود انگیزه را جبران کند.


وی حضور دانش‌آموختگان موفق رشته‌های دانشگاهی، دعوت از شرکت‌ها و مدیران موفق، صنایع بزرگ و بازدید از شهرک‌های علمی و تحقیقاتی اصفهان را از جمله مواردی اعلام کرد که می‌توان برای جشنواره برنامه‌ریزی کرد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب