دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون شهردار تهران:

بهزیستی از مسئولیت‌پذیری در حوزه زنان عقب‌نشینی کرده است

معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران گفت: سازمان بهزیستی از مسئولیت‌پذیری در حوزه زنان عقب‌نشینی کرده است.
کد خبر : 325673
photo_2018-11-14_09-31-54.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از معاونت برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، سکینه اشرفی در جلسه کمیته فرهنگی و اجتماعی تدوین برنامه سوم توسعه شهر تهران که با حضور معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران برگزار شد، اظهار کرد: در سال‌های گذشته و در روند تبدیل شهرداری تهران به یک نهاد اجتماعی، آن‌چنان وظایف این نهاد گسترده شد که ماهیت اصلی این نقش با آسیب ساختاری مواجه شده است.


وی افزود: هرچقدر شهرداری در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی برای خودش وظیفه تعریف کند، سازمان‌ها و دستگاه‌های مسئول در این حوزه خودشان را عقب کشیده و این وظایف بر گستره وظایف مدیریت شهری افزوده می‌شود.


اشرفی در خصوص عقب‌نشینی بهزیستی از مسئولیت‌پذیری در حوزه زنان در معرض آسیب شهر تهران، گفت: چندی پیش در بازدیدی که از سامان‌سرای زنان در لویزان تهران داشتیم مشخص شد بخش زیادی از نارضایتی موجود مربوط به عدم مسئولیت‌پذیری بهزیستی است اما چون شهرداری پیشگام شده، نهادهای متولی اصلی، خودشان را عقب کشیده‌اند.


معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران با تأکید بر اینکه باید بخشی از وظایف حوزه شهری به سمن‌ها و گروه‌های مردمی واگذار شود، اذعان کرد: نحوه تعامل شهرداری با سمن‌ها باید شفاف شده و چارچوب واگذاری امور به سمن‌ها نیز با شیوه‌نامه خاصی مشخص شود.


وی در ادامه به موضوع ضرورت توجه به جایگاه زنان به‌طور مستقل علاوه بر خانواده در برنامه سوم توسعه شهر تهران پرداخت و گفت: منزلت اجتماعی زنان، پیشگیری از آسیب‌پذیری زنان، مشارکت زنان در امور شهری و ارتقاء امنیت اجتماعی زنان موضوعاتی است که هم شهرداری و هم شورای شهر بر آن تأکید دارند و در برنامه سوم شهر تهران نیز باید به‌صورت خاص به آن توجه شود.


* ضرورت تشکیل شورای عالی فرهنگی و اجتماعی در شهرداری


معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران نیز در این جلسه با بیان این‌که باید نگاه اجتماعی و فرهنگی در همه برنامه‌ها و پروژه‌های شهری اعمال شود، گفت: روح حاکم بر برنامه سوم توسعه شهر تهران باید متناسب با اهداف فرهنگی و اجتماعی و تبدیل شهر به یک شهر انسان‌محور سامان پیدا کند تا بتوانیم به هدف نهایی که تبدیل شهرداری به یک سازمان اجتماعی است، دست پیدا کنیم.


ولی‌الله شجاع‌پوریان افزود: البته موضوعات فرهنگی و اجتماعی به لحاظ واژه‌ای بسیار تفسیرپذیر هستند و در برنامه‌ریزی‌ها باید به‌گونه‌ای دیده شوند که با شاخص کمی و کیفی قابل‌ اندازه‌گیری باشند.


معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران اذعان کرد: با داشتن دو شرکت توسعه فضاهای فرهنگی و برج میلاد، دو سازمان ورزش و خدمات اجتماعی و 6 اداره کل و تعدادی مرکز و ستاد وابسته، یک مجموعه گسترده را هم به لحاظ نیروی انسانی و هم به لحاظ اعتبارات به خود اختصاص داده است، بنابراین جایگاه فرهنگی و اجتماعی باید در برنامه سوم توسعه شهر تهران، متناسب با این ظرفیت دیده شود.


وی با اشاره به این‌که تعدد نهادهای فرهنگی و اجتماعی در سطح شهرداری تهران و برخی نهادهای دیگر، باعث موازی کاری و هدررفت سرمایه‌ها در شهر می‌شود، ادامه داد: شهرداری تهران نیاز به یک شورای‌عالی فرهنگی و اجتماعی دارد تا بتواند نسبت به ایجاد هماهنگی بین نهادها و سازمان‌های متولی در این بخش اقدام کند زیرا شیوه فعلی، نه به صلاح شهرداری است و نه به صلاح شهروندان است.


شجاع‌پوریان تأکید کرد: وجود نهادهای متعدد فرهنگی و انجام اقدامات موازی، تنها به هدررفت بودجه و اتلاف سرمایه مردم منجر می‌شود و خروجی مشخصی را هم نمی‌توان از آن به دست آورد.


در این جلسه که با حضور دو معاون شهردار و کارشناسان حوزه‌های مرتبط برگزار شد، احکام مرتبط با حوزه فرهنگی و اجتماعی در برنامه پیشنهادی سوم توسعه شهر تهران، ارزیابی و بازآرایی شد.


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب