ترس ساواک از افکار و اندیشههای امام خمینی(ره) در ترکیه
به گزارش خبرنگار حوزه امام و رهبری گروه سیاسی خبرگزاری آنا، نهضت امام خمینی (ره) با آغاز 15 خرداد 1342 مشعلش روش شده و در ایام مهر 1343 وارد فاز بسیار جدی شد. در این ایام است که امام خمینی (ره) توسط شاه به خارج از کشور تبعید میشوند. ساواک در همین دوران نیز بر رفتارهای امام راحل در خارج و شاگردان ایشان در داخل کشور بسیار نظارت داشته و حتی خانه ایشان را در قم ممنوع الورود میکند.
با آغاز کار دولت هویدا در پی ترور حسنعلی منصور، شاه، حسن پاکروان را از ریاست ساواک برکنار و نصیری را به جای او قرار میدهد. نصیری از بهمن 43 تا تیر 57 بر صندلی ریاست ساواک تکیه زد و به شدت به سرکوب مخالفان رژیم پرداخت. از مهمترین برنامههای ساواک برای مقابله با نیروهای مخالف رژیم، برخورد با فعالیتهای سیاسی و فرهنگی امام خمینی و یاران و هواداران ایشان بود.
به دنبال تبعید آیت الله خمینی، ساواک کنترل اوضاع را بیش از گذشته به دست گرفت. امام خمینی (ره) در ترکیه و بعد نجف در تبعید به سر بردند، ولی شاگردان بنیانگذار انقلاب اسلامی در داخل فعالیتهای جدی داشتند.
ساواک مأمور تهیه طرحی برای تحت نظر گرفتن ایشان شد (سیر مبارزات، 1386، ج 16: ص299). اهداف ساواک از این طرح که در طول دوران اقامت آیت الله خمینی در نجف دنبال شد از این قرار بود: کنترل و زیر نظر گرفتن ایشان، ممانعت از چاپ و توزیع اعلامیه، رساله و کتابهای وی، شایعات و تبلیغات علیه او، جلوگیری از مطرح شدن مرجعیت ایشان، پیشگیری از رسیدن وجوهات شرعی به ایشان و ایجاد تفرقه و اختلاف میان ایشان و علمای طراز اول نجف.
ساواک چاپ و توزیع، خرید و فروش، مطالعه و نگهداری از رساله و آثار ایشان را ممنوع کرده بود (آیتالله سیدمحمدرضا سعیدی به روایت اسناد ساواک، 1376: ص387). ساواک که در سال 1346 از فعالیتهای طلاب طرفدار امام خمینی (ره) نگران شده بود در 22 آبان 1346 به منزل ایشان در قم حمله کرد و تمام کتابها، نامهها و دیگر مدارک ایشان را ضبط کرد. به گفته شیخ حسن صانعی یکی از مقسمین شهریه امام، هدف اصلی ساواک از بازرسی منزل دو نکته بود: یکی اینکه اطمینان حاصل کنند دستگاه چاپ اعلامیه در منزل ایشان وجود دارد یا نه؛ دوم یافتن فهرست پرداختکنندگان وجوهات به ایشان.
انتهای پیام/4082/ن
انتهای پیام/