دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نجفی مطرح کرد:

تسریع در تأمین مایحتاج اولیه تولیدکنندگان

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، ایجاد خط ویژه گمرکی در زمینه تحقق تأمین مایحتاج اولیه تولیدکنندگان را مهم دانست.
کد خبر : 323889
نجفی- نماینده.jpg

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شاتا، محمدرضا نجفی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت به‌عنوان متولی تأمین مایحتاج موردنیاز مردم متعهد است مواد اولیه بنگاه‌های تولیدی را تأمین کند و گمرک نیز به‌عنوان نهاد اجرایی این امر لازم است با وزارت صمت در این حوزه همکاری کند.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اضافه کرد: در راستای اجرای این طرح لازم است تأمین مواد اولیه به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی و تدبیر شود که در همه امور و شئونات با توجه به مسئولیت تنظیم بازار و با همه پیش‌بینی‌ها از فراز و فرود متغیرهای مربوط هماهنگ باشد.


وی تأکید کرد: همچنین برنامه‌ریزی‌های این حوزه باید با توجه به نسبت عرضه و تقاضا مدیریت‌شده و تمام تغییرات محیطی و غیر‌محیطی در این زمینه موردتوجه واقع شوند و در همین راستا مایحتاج ضروری مردم و همه کنشگرانی که در کشور به‌نوعی باید خدمت‌رسانی کنند و همه تولیدکنندگان اعم از کالا و خدمت فراهم شود تا به وظایفشان نسبت به مشتریان خود عمل کنند.


نجفی با اشاره به اینکه خط ویژه گمرکی در راستای تحقق این اهداف است اضافه کرد: زنجیره تأمین مواد اولیه باید به‌گونه‌ای تنظیم شود که با تمام مناسبات محیطی هماهنگ بوده و هیچ خللی در نیازهای مردم و خدمت‌رسانی ایجاد نشود.


ضرورت اجرای تفکر استراتژیک و راهبردی برای توسعه تولید


نجفی در ادامه قدم برداشتن در راستای هم‌اندیشی با بخش خصوصی را مسیر درستی دانست و گفت: این اقدام با توجه به نیاز اقتصاد کشور خصوصاً بخش صنعت به همفکری و استفاده از نظرات بخش خصوصی قابل‌تقدیر و تشویق است.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان این نکته اضافه کرد: در همین راستا لازم است تأکید بر التزام به محتوا بوده و خروجی و دستاوردهای این سازوکارها مورد پیگیری قرار گیرد.


وی با تأکید به نقش بخش خصوصی در اقتصاد کشور توضیح داد: با اینکه حدود 80 درصد اقتصاد کشور ما به‌صورت دولتی و شبه‌دولتی اداره می‌شود و حداکثر 20 درصد اقتصاد ما را بخش خصوصی به‌عهده گرفته است اما به هر ترتیب بهبود فضای کسب‌وکار و مناسب شدن و توسعه ظرفیت‌های تولید بخش مهمی از آن نیازمند داشتن یک تفکر استراتژیک و راهبردی است.


نجفی در ادامه با اشاره به اهمیت وجود نقشه راه در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی کشور افزود: وجود راهبردهای کارآمد و مهندسی‌شده متناسب با شرایط محیطی و نگاه به بخش خصوصی در حوزه‌های مختلف اقتصادی و خصوصاً حوزه صنعت گام مثبتی در این زمینه محسوب شده و در بهبود این فضا بسیار تأثیرگذار خواهد بود.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تأکید بر الزام محتوا محوری در عمل به این نقشه راه گفت: باید توجه داشت در این مسیر فرصت‌سوزی و زمان‌سوزی صورت نگیرد و با طراحی نادرست این ابزارها آن‌ها را صرفاً به وسایل ویترینی تبدیل خواهیم کرد، همان‌طور که پیش‌ازاین نیز چنین سازوکارهایی وجود داشته است.


وی با ابراز امیدواری برای اجرای هدفمند این اتاق فکر تخصصی افزود: در این حوزه نکته مهم و اساسی شنیده شدن، فهمیدن و پایبندی به لوازم این فهم ناشی از این گفتگوهاست که امید داریم در این اقدام وزارت صنعت مورد توجه قرار گیرد.


انتهای پیام/4094/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب