ماجرای لغوشدن جشن انار در اورامانات چه بود
بهگزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، چندی پیش قرار بود جشن انار در منطقه اورامانات واقع در استان کرمانشاه برگزار شود که در نهایت علاوه بر مقارنشدن با ایام عزاداری، با انتقاداتی از سوی بزرگان همراه شد.
این مراسم گرچه میتواند بهصورت شاد و مفرح برگزار شود، اما حفظ حدود حداقلی شرعی و ظاهری لازم است که در آن رعایت شود. در سابقه جشن انار مواردی همچون اختلاط زن و مرد و رقص و پایکوبی مشاهده شده است و این سؤال پیش میآید که آیا استان کرمانشاه که سابقه تمدن چندهزار ساله دارد، چیزی جز ههل پهر کی و چوپی(1) در آن وجود ندارد؟
این همه مکان تاریخی و دیدنی، صنایع دستی، سوغات، فرهنگ زیبا و آداب و رسوم دلنشین در این دیار فرهنگ و هنر وجود دارد که اگر متولی قابلی در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وجود میداشت، بیشک برای هر گردشگر و مسافری بهخوبی معرفی میشد.
بههر حال جشنواره انار بهدلیل مخالفت در مورد نحوه برگزاری آن برگزار نشد و این در حالی است که میتوانست با مدیریت صحیح بهبهترین نحو برگزار شود و در رونق اقتصادی و گردشگری منطقه نیز مؤثر باشد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری کرمانشاه در این مورد با اشاره به اینکه امامجمعه پاوه دغدغههایی در زمینه این جشنواره داشت، اظهار کرد: دغدغهمندی امامجمعه پاوه باید مورد توجه قرار بگیرد؛ چراکه همواره فردی دلسوز مردم و منطقه بوده و خدمات بسیاری انجام داده است.
ابراهیم الهیتبار این جشنواره را نوعی شکرگزاری برداشت محصول معرفی کرد و متذکر شد: حضور مردم در مناطق مرزی و رونق اقتصادی موجب امنیت پایدار میشود.
مواضع ماموستا ملاقادر قادری امامجمعه پاوه که دغدغه دینی و فرهنگی دارد، توسط عدهای معلومالحال تحریف شد و با هدف جلب توجه، اقدام به حملههایی علیه این عالم دینی در فضای مجازی کردند.
برهمین اساس ائمه جمعه شیعه استان کرمانشاه نیز با انتشار بیانیهای از دغدغههای دینی و فرهنگی ماموستا ملاقادر قادری عضو شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت و امامجمعه پاوه حمایت کردند.
بیشک مباحث فرهنگی باید به فراخور شرایط هر منطقه تعریف و انجام شود و نمیتوان بدون توجه به هنجارهای یک قوم، ارزشهای آنان را زیر پا گذاشت و این اقدام در جشن موسوم به انار در سالهای گذشته مسبوق به سابقه است.
یک استاد دانشگاه در این مورد به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: فرهنگ یک منطقه مجموعهای در هم تنیده از ارزشها، هنجارها و رفتارهای افراد آن منطقه است و نمیتوان مقولههای خارج از این ساختار را بهصورت شوک در آن وارد کرد.
کیانوش یعقوبی با اشاره به اینکه هنجارشکنی در ساختار فرهنگ یک قوم قطعاً ممکن است با مخالفتهای شدیدی مواجه شود، افزود: برگزاری جشن شکرگزاری انار نیز قطعاً میتوانست با تدابیر بیشتر و بهتر انجام شود.
امید است متولیان امر با برنامهریزی صحیح و مشورت با صاحبنظران، بزرگان، علما و شهروندان در چنین مواقعی مدبرانه عمل کنند تا فضای فرهنگی و اجتماعی ملتهب نشود و بیشک شادی در مسیر صحیح با مخالفت هیچ فرد، سازمان و مرجع قانونی مواجه نمیشود.
==================
گزارش از: محسن فولادی
==================
(1) نوعی رقص و پایکوبی محلی است.
انتهای پیام/4101/4062/خ
انتهای پیام/