دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک مسئول محیط زیست:

علت مرگ ده‌ها هزار ماهی در دجله و فرات مشخص نیست

معاون محیط زیست خوزستان با اشاره به مرگ ده‌ها هزار ماهی در رودخانه‌های دجله و فرات، گفت: هنوز اطلاعات کافی در زمینه علت مرگ این ماهی‌ها در دست نیست.
کد خبر : 323159
photo_2018-11-04_09-01-19.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اخیراً در پدیده‌ای عجیب و بی‌سابقه ده‌ها هزار قطعه ماهی در رودخانه دجله و فرات تلف شدند به‌طوری‌که این پدیده نگرانی‌های بسیاری از فعالان محیط زیست و مردم را به همراه داشت و از سوی دیگر برای کشور عراق نیز به عنوان یک معضل زیست محیطی تلقی می‌شود.


این مرگ جمعی و عجیب ماهی‌های پرورشی از رودخانه دجله در استان دیاله واقع در شمال شرقی بغداد آغاز شد و ظرف مدت کوتاهی به بغداد رسید و در ادامه در رودخانه فرات در شمال استان بابل نیز گسترش یافت که بسیاری از آبزیان بر اثر  این پدیده از بین رفتند.


 سید عادل مولا، معاون محیط زیست طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان در گفتگو با آنا با اشاره به تأثیر این پدیده روی زیستگاه‌های ایران اظهار کرد: این پدیده در زیستگاه‌های دجله و فرات می‌تواند مستقیماً از طریق هورالعظیم روی زیستگاه‌های ما تأثیرگذار باشد زیرا فقط از طریق رودخانه دجله به عنوان یکی از تغذیه‌کننده‌های تالاب هورالعظیم می‌تواند منجر به انتقال عامل بیماری بر روی زیستگاه‌های ما شود.


وی با اشاره به اینکه هنوز اطلاعات کافی در زمینه علت مرگ این ماهی‌ها در دست نیست، افزود: با توجه به کم عمق بودن رودخانه دجله احتمالاً تنش‌های محیطی عامل بروز این حادثه شده است و قطعاً روی زیستگاه هورالعظیم در بخش عراقی تأثیرگذار خواهد بود.


معاون محیط زیست طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان یادآور شد: اگر آب رودخانه دجله زیاد باشد می‌تواند تأثیرات خود را در زیستگاه‌ها به صورت یکپارچه ایجاد کند.


مولا ادامه داد: مثلاً بحث ماهی‌های مهاجم که هم اکنون در رودخانه‌ها و برخی تالاب‌ها وجود دارد به راحتی قابل انتقال به زیستگاه‌های کشور ما است که از طریق منابع آبی منتقل می‌شود اما متأسفانه حجم و میزان آب آنچنان زیاد نیست که باعث یکپارچه شدن تالاب هورالعظیم در بخش ایرانی و عراقی شود و بتواند این بیماری و گونه‌های مهاجم را منتقل کند.


این مقام مسئول در محیط زیست خوزستان در مورد پیگیری ایران در مورد علل بروز این حادثه خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه این پدیده تأثیر مستقیمی در زیستگاه‌های کشور ما ندارد معمولاً پیگیری نمی‌کنیم اما با توجه به روابط موجود و مکاتبات بین کارشناسان ما و بخش عراقی حتماً در مورد علل بروز این حادثه جویا خواهیم شد.


وی با اشاره به اینکه تاکنون گزارش و اطلاعی از سوی همتای عراقی به ما ارائه نشده است، افزود: برای اینکه ما بتوانیم در آینده از بروز چنین پدیده‌ای در زیستگاه‌های کشور خود جلوگیری کنیم حتماً پیگیر خواهیم شد و در زمینه ایجاد شرایط خاص و پایش‌های مستمر در زیستگاه‌های خود برنامه‌ریزی‌های لازم خواهیم داشت.


انتهای پیام/4044/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب