دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک اقتصاددان:

تولیدکننده واقعی در اتاق بازرگانی جایی ندارد

یک اقتصاددان معتقد است که سیاست‌گذاران نباید در تصمیمات مهم اقتصادی خودشان ذینفع باشند.
کد خبر : 322695
3.jpg

محمدجواد توکلی عضو هیأت علمی موسسه امام خمینی (ره) در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار حوزه اقتصاد کلان گروه اقتصادی خبرگزاری آنا درباره جابه‌جایی وزرا از این وزارت خانه به آن‌یکی و اینکه آیا فقط تغییر افراد راهکاری درست برای رفع مشکلات به وجود آمده در اقتصاد است؟ گفت: من مختصر و کلی عرض می‌کنم، به نظر می‌رسد مشکل با تعویض افراد حل نخواهد شد، به طور عمده  باید در سیاست‌ها فکری کرد.


به قول اقتصاددانان در کشور ما «صادرات رفاه» صورت می‌گیرد


وی با تأکید بر این موضوع که باید به سمت اصلاحات ساختاری رفت، توضیح داد: با بالا رفتن ارز عملاً جاذبه‌ای برای صادرات بیشتر ایجادشده است اما چون عمدتاً مزیت ما در صادرات مواد خام و یا نیمه‌خام ازجمله پتروشیمی، فولاد و برخی محصولات کشاورزی است، عملاً اتفاقی که می‌افتد به قول برخی اقتصاددانان صادرات رفاه صورت می‌گیرد.


عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم با توضیح بیشتر درباره صادرات رفاه افزود: یعنی چیزهایی که می‌تواند برای مردم خودمان رفاه ایجاد کند را صادر می‌کنیم.


فعالان بازرگانی در کشور ما تجارت‌محور هستند تا تولید!


وی با بیان اینکه افراد اثرگذار در فضای بازرگانی کشور چه کسانی هستند، بیان کرد: کسانی که در فضای بازرگانی کشور حاکم و فعال هستند، بیشتر افراد تاجر مسلک هستند نه تولیدکننده.


توکلی با اشاره به اینکه وقتی اتاق‌های بازرگانی را نگاه کنید، عمدتاً کسانی که در کار صادرات هستند یا کارهای تجاری را دنبال می‌کنند عضو و فعال این اتاق‌ها هستند، تصریح کرد: این در حالی است که باید این مسئله در اتفاق‌های بازرگانی برعکس باشد، یعنی کسانی که تولیدکننده واقعی هستند، تولیدِ با ارزش افزوده بالایی دارند، وضعیت به نفع این‌ها در اتاق‌های بازرگانی چرخش پیدا کند.


عضو هیأت علمی موسسه امام خمینی با تأکید بر اینکه کسانی که تصمیم می‌گیرند نباید خودشان ذینفع از تصمیمات باشند، بیان کرد: در ساختار فعلی نیاز به اصلاح داریم، آن‌هایی که تصمیم می‌گیرند، نباید از این تصمیمات ذینفع باشند، یک نمونه از این موارد را می‌توان در تغییرات نرخ ارز مشاهده کرد.


عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم بابیان اینکه تغییر اشخاص اگر با تغییر سیاست‌ها همراه نباشد نتیجه خاصی ندارد، اذعان کرد: اگر کسی که می‌خواهد در وزارت مسکن و شهرسازی مستقر شود، همان سیاست‌های انقباضی قبلی را در حوزه مسکن را دنبال کند، همین داستانی که هست ادامه خواهد یافت؛ اگر بتوانیم مسکن را که یکی از پیش‌ران‌های توسعه است و صنایع زیادی را می‌تواند با خودش فعال کند، تحریک کنیم و بتوانیم باسیاست‌های خوب بخش مسکن را به مرحله رواج برسانیم، بسیاری از مشکلات صنایع دیگرمان هم می‌تواند برطرف شود.


انتهای پیام/4092/‌4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب