دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1397 - 00:45
سازمان ملل متحد؛

باید از شهرها و ساکنین آن‌ها محافظت کنیم

دبیر اجرایی برنامه اسکان بشر ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی شهرها گفت: باید از شهرها و ساکنین آن‌ها محافظت کنیم.
کد خبر : 322095
30Oct2018-ED-WCD.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از وب‌سایت مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، «میمونا محد شریف» به مناسبت 31 اکتبر (9 آبان)، روز جهانی شهرها در پیامی خواستار همکاری همه جوامع انسانی برای ساخت شهرهای مقاوم و مناسب برای انسان‌ها در همه زمینه‌ها شد.


دبیر اجرایی برنامه اسکان بشر ملل متحد گفت: «اکتبر ماهی است که به آگاه‌سازی در خصوص چالش‌ها، موفقیت‌ها و پایداری شهری که تمام شهرها و سکونتگاه‌های انسانی در سراسر جهان به آن نیاز دارند، اختصاص‌ یافته و «اکتبر شهری» نامیده شده است. اکنون‌ که این ماه به پایان می‌رسد از رویدادهای متعددی که در سراسر جهان در این ماه برگزار گردید بسیار خوشحال هستم .»


«میمونا محد شریف» ادامه داد: «در این ماه بیش از 100 رویداد در نزدیک به 50 شهر و 30 کشور جهان رخ داده است و انتظار می‌رود که برای روز جهانی شهرها در 31 اکتبر نیز 20 رویداد در سراسر جهان برگزار شود.»


وی با اشاره به جایگاه شهرهای مناسب برای زندگی انسانی گفت: «اکتبر شهری، فرصتی مغتنم برای افزایش آگاهی جهانی در مورد اهمیت شهرها و سکونت‌گاه‌های انسانی در ساختن شهرهای پایدار و تاب‌آور است. پایداری و تاب‌آوری تعهد اساسی دستور کار جدید شهری است.»


خانم شریف اضافه کرد: «امروزه، بسیاری از شهرها با طیف وسیعی از تهدیدات ساخته انسان و محیط طبیعی مانند خشک‌سالی، سیل، آتش‌سوزی، بحران‌های اقتصادی، بیکاری، شیوع بیماری، مهاجرت، جنگ و درگیری مواجه هستند؛ بنابراین، روز جهانی شهرها، فرصتی مغتنم برای کشورهای عضو است تا نیاز به افزایش تاب‌آوری در برابر خطرهای ساخته انسان و طبیعت را برجسته سازند.»


وی تأکید کرد: «اگر شهرها برای افزایش تاب‌آوری خود سرمایه‌گذاری نکنند، هزینه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و شرایط ناگوار انسانی افزایش خواهد یافت. تنها کافی است اخبار را بخوانیم تا از بلایای متعددی که شهرها و سکونت‌گاه‌های انسانی را در همه جای جهان از ثروتمند تا فقیر و توسعه‌یافته تا درحال‌توسعه در برگرفته است، آگاه شویم. این بلایا چالش‌هایی را برای خانواده‌های آسیب‌دیده و به‌طورکلی برای جوامع ایجاد کرده که اثرات آن برای سال‌ها ادامه می‌یابد. همچنین شهرها مخلوطی ناهمگونی هستند که در آن‌ها نابرابری‌ها تشدید و منجر به ناآرامی‌های اجتماعی و افزایش احتمال وقوع درگیری‌ها می‌شود؛ بنابراین، سرمایه‌گذاری در زمینهٔ بهبود تاب‌آوری کار عاقلانه‌ای است.»


خانم شریف تصریح کرد: «ازآنجاکه مردم در شهرها روزانه بیش‌ازپیش خانه می‌سازند، میزان مخاطرات نیز افزایش می‌یابد، ما باید راه‌های نوآورانه و انعطاف‌پذیری برای پیش‌بینی تهدیدهای انسان‌ساخت یا طبیعی پیدا کنیم. ما باید از شهرها و ساکنین آن‌ها محافظت کنیم و آن‌ها را قادر به انطباق، زنده ماندن و رشد سازیم. در بسیاری از بلایای طبیعی، آسیب‌پذیرترین افراد شامل زنان، جوانان، فقرا، پناهندگان و کسانی که در حال جابجایی هستند مانند مهاجران و افراد آواره، سخت‌ترین ضربه‌ها را تجربه می‌کنند و کمترین توانایی برای رویارویی با آن را دارند. درعین‌حال، در سال جاری شاهد بلایای طبیعی و ویران‌کننده در کشورهای شمال دنیا (کشورهای ثروتمند) بودیم که نشان‌دهنده اهمیت تاب‌آوری برای همگان فارغ از محل زندگیشان است.»


دبیر اجرایی اسکان ملل متحد اشاره کرد: «تخمین زده‌اند که بدون اقدام برای مقابله با تغییرات اقلیمی - که تنها یک جنبه از تاب‌آوری محسوب می‌شود - حدود 77 میلیون شهروند در معرض خطر فقر قرار خواهد گرفت. تاب‌آوری شهری تنها به معنای ساختن زیرساخت‌های قوی نیست، بلکه نیازمند سامانه قوی اقتصادی، اجتماعی و حکمرانی برای حمایت از تاب‌آوری فیزیکی و غیر فیزیکی است. اگر شهرها در حال حاضر برای تاب‌آوری سرمایه‌گذاری نکنند، در آینده هزینه‌هایشان افزایش می‌یابد.»


«میمونا محد شریف» گفت: «برنامه اسکان بشر ملل متحد از راه‌های مختلفی از ایجاد تاب‌آوری پشتیبانی می‌کند. ما به جوامع فقیر و حاشیه‌نشین از طریق راه‌های عملی برای انطباق با تغییرات اقلیمی، افزایش فراگیری اجتماعی از طریق ترویج حکمروایی و برنامه‌ریزی مشارکتی، رسیدگی به حقوق زمین و مالکیت، ایجاد دسترسی به استانداردهای زندگی بهبودیافته، ایجاد ابزارهای تعاملی و رویکردهای جامع کمک می‌کنیم. هم‌چنین از جوامع مختلف از پاراگوئه تا موزامبیک و سریلانکا تا سومالی حمایت می‌کنیم. برنامه اسکان بشر ملل متحد همچنین از کشورها برای بهبود استانداردهای ساخت و برنامه‌ریزی خود، قبل و پس از بحران، حمایت می‌کند.»


خانم شریف در ادامه افزود: «من می‌خواهم از صمیم قلب از جمهوری خلق چین برای حمایت مالی از گرامیداشت روز جهانی شهرها از طریق قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد تشکر کنم. از سال 2014، شهرهای «شانگهای» و «گوانژو»، به همراه وزارت مسکن و عمران شهری چین، جشن‌های روز جهانی شهرها را حمایت مالی می‌کنند. حمایت‌های سخاوتمندانه شما، برای شهرها و جوامع سراسر جهان این امکان را فراهم می‌کند که در این روز مهم، برای یادگیری و اشتراک‌گذاری برترین شیوه‌ها در مورد شهرهای پایدار و عملکردهای آن‌ها گردهم آیند.»


در خاتمه «میمونا محد شریف» تأکید کرد: «نیاز به شهرهای تاب‌آور در آرمان توسعه پایدار سازمان ملل متحد، توافق‌نامه پاریس برای تغییرات اقلیمی، چارچوب «سندای» و در دستور کار جدید شهری به رسمیت شناخته شده است. تاب‌آوری شهری تنها به معنای ایجاد زیرساخت‌های مقاوم نیست، بلکه به ساختار اقتصادی، اجتماعی و حکمرانی مقاوم نیز نیاز دارد. برنامه اسکان بشر ملل متحد خواستار اقدام برای ایجاد شهرهای پایدار و تاب‌آور برای محافظت از جمعیت شهری امروز و فردا است. بیایید همه با یکدیگر همکاری کنیم تا نه‌تنها از شهرهایمان محافظت کرده بلکه اطمینان حاصل کنیم که در مقابل بحران‌ها پاسخگو هستند. باید چالش‌ها را به راه‌حل‌ها و راه‌حل‌ها را به فرصت تبدیل کنیم. می‌خواهم به‌خصوص از شهر لیورپول در انگلستان برای میزبانی از جشن اصلی گرامیداشت روز جهانی شهرها در سال 2018 تشکر کنم.»


انتهای پیام/4093


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب