رئیسجمهور در استنطاق از وزرای کابینه مماشات نکند
حسینعلی حاجیدلیگانی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی با رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی حجت را بر دولت تمام کرد، اظهار کرد: نمایندگان بعد از این باید بر حسن اجرای برنامههای پیشنهادی چهار وزیر اقتصادی دقت بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه رئیسجمهور نظارت بر عملکرد وزرا را برعهده دارد، تصریح کرد: روحانی در سخنان خود در مجلس اینگونه بیان کردند که نمایندگان بهصراحت از وزرا مطالبهگری کنند. این البته از وظایف نمایندگان مردم است، اما رئیس دولت خودشان باید درباره خروجی کار وزرا از آنان مطالبه و بازخواست داشته باشند نه اینکه این مسئولیت را از مجلس بخواهند.
نماینده مردم شاهینشهر با بیان اینکه طبق قانون اساسی وزرا موظف به پاسخگویی به رئیس دولت هستند، گفت: اینکه رئیسجمهور در استنطاق از وزرا مماشات داشته باشد، پسندیده و قابل قبول نیست. رئیسجمهور موظف است هر زمان احساس کند وزیر کارش را درست انجام نمیدهد از او توضیح بخواهد و اگر به این نتیجه رسید که وزیری توانایی لازم را ندارد، او را برکنار کند. قرار گرفتن در رأس وزارتخانهای که آینده و معیشت مردم را تعیین میکند، شوخی نیست. باید مراقب حق مردم باشیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه نمایندگان ملت هم باید با حساسیت بیشتری بر عملکرد وزرای اقتصادی متمرکز شوند، گفت: تیم دولت با مساعدت مجلس کامل شد و از رئیسجمهور میخواهیم اگر نقصی میبیند به وظیفه خود در برخورد با وزرا عمل کند و در صورتی که خلأ قانونی باشد، آن را در قالب لایحه به مجلس ارائه دهد، مجلس هم قطعاً به وظایف خود در یاری رساندن به دولت عمل خواهد کرد.
حاجیدلیگانی خطاب به تیم اقتصادی دولت بیان کرد: مراقب باشید در سه سال باقیمانده از دولت روند کشور با برنامه پیش برود و همانند قبل فقط روی کنترل تورم تکیه نکنید به طوریکه تولید و صادرات متوقف شود. تصمیماتی اتخاذ کنید که رونق اقتصادی را در پی داشته باشد.
وی با بیان اینکه مسئولیت کمیسیونهای انرژی، برنامه و بودجه و اقتصادی مجلس در این زمینه از اهمیت بیشتری برخوردار است، خاطرنشان کرد: مجلس باید در رصد اجرای برنامههای دولت حساسیت بیشتری داشته باشد تا کارها وفق مراد مردم پیش برود، لذا نمایندگان گمان نکنند کارشان تمام شده است.
نماینده مردم شاهینشهر با انتقاد از روند بررسی اعتراضها در کمیسیونهای مجلس، خاطرنشان کرد: کار مجلس وقتی میتواند مؤثر باشد که نظارتها بههنگام صورت گیرد. آییننامه داخلی مجلس فرآیند سؤال از وزیر را یک ماه تعیین کرده است، اما این زمان گاهی به یک سال میانجامد و این در مورد استیضاح و بررسی طرحها هم صادق است، لذا باید این روند طبق قانون کوتاه شود تا گزارشهای نمایندگان مثمر ثمر واقع شود.
انتهای پیام/4034/پ
انتهای پیام/