دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آبان 1397 - 17:15

شروط بیمه زنان خانه‌دار

نحوه اجرایی شدن بیمه زنان خانه‌دار، معافیت‌های بیمه‌ای و تسهیلات برای کارگاه‌های بحران‌زده و مشاغل سخت و زیان‌آور از سوی مدیرکل تأمین اجتماعی غرب تهران مطرح شد.
کد خبر : 321184
n82960015-72417879.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ناهید حیدری با اشاره به بیمه زنان خانه‌دار گفت: به منظور رفع دغدغه خاطر از نیروی کار و حمایت از خانواده و تأمین معاش آن‌ها طرح بیمه زنان خانه‌دار مطرح و اجرایی شد و با توجه به اینکه دغدغه خاص زنان تربیت نسل آینده است، اجرای این طرح می‌تواند تا حدودی نسبت به رفع این دغدغه مؤثر باشد.


وی با اشاره به اینکه بیمه زنان خانه‌دار از سال 87 اجرایی شده است، اظهار کرد: از آن زمان تاکنون تعداد زیادی از زنان خانه‌دار تحت حمایت بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفته‌اند به‌‌طوری که در حال حاضر 152 هزار نفر تحت پوشش هستند که 40 هزار نفر آن‌ها در تهران هستند.


شروط بیمه زنان خانه‌دار


مدیرکل تأمین اجتماعی غرب تهران به شرط سنی بیمه زنان خانه‌دار اشاره کرد و افزود: شرط سنی در نظر گرفته شده برای زنان 18 تا 50 سال است و به ازای هر یک سال سابقه به سقف سنی آن‌ها اضافه می‌شود.


به گفته وی، همچنین زنان خانه‌داری که قبلاً شاغل بودند با 10 سال سابقه از شرط سنی معاف می‌شوند و نیازی به شرط سنی ندارند.


حیدری در مورد انواع حق بیمه‌ها گفت: زنان خانه‌دار می‌توانند با پرداخت 12، 14 و 16 درصد حق بیمه در ماه بیمه شوند که علاوه بر این نرخ‌ها، دولت نیز دو درصد به آن‌ها کمک می‌کند که در مجموع 14، 16 و 20 درصد می‌شود.


مدیرکل تأمین اجتماعی غرب تهران اظهار کرد: زنان خانه‌دار با پرداخت هر یک از این حق بیمه‌ها می‌توانند از حمایت‌های بازنشستگی، فوت و بعد از آن برخوردار شوند و در صورتی که تمایل به استفاده از درمان نیز داشته باشند باید علاوه بر حق بیمه، سرانه درمان را که 44 هزار تومان در ماه است را نیز پرداخت کنند.


وی تصریح کرد: البته قرار است تسهیلات دیگری برای زنان خانه‌دار در نظر بگیریم که به زودی اعلام خواهیم کرد.


حیدری همچنین به دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه نیز اشاره کرد و گفت: زنان خانه‌داری که فاقد سابقه قبلی بیمه هستند می‌توانند حداقل تا سقف دستمزد را برای پرداخت نرخ بیمه استفاده کنند به‌طوری که حداقل دستمزد و حداقل نرخ حق بیمه 135 هزار تومان می‌شود.


مشوق‌های بیمه‌ای برای کارفرمایان خوش حساب


مدیرکل تأمین اجتماعی غرب تهران در خصوص ارائه تسهیلات به کارگاه‌هایی که تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند و با مشکلات و ریسک‌هایی همراه هستند، گفت: سازمان تأمین اجتماعی با توجه به بحران‌های جامعه کارگاه‌هایی که دارای ریسک هستند را پوشش می‌دهد و به آن‌ها برای پرداخت حق بیمه تسهیلات و مشوق‌هایی را ارائه می‌کند تا این افراد بتوانند کارگاه‌های خود را حفظ کنند.


به گفته وی، بخشودگی جرایم، معافیت پرداخت حق بیمه سهم کارفرما از طریق جذب فارغ التحصیلانی که فاقد سابقه و شغل هستند و دوره‌های مهارت آموزی را گذرانده‌اند و ... است که در صورت استفاده از این فارغ التحصیلان، کارفرما از سهم حق بیمه کارفرمایی خود معاف می‌شود.


مدیرکل تأمین اجتماعی غرب تهران گفت: بخشودگی جرایم نیز مربوط به کارفرمایان خوش حسابی است که حق بیمه‌های خود را به موقع پرداخت کرده‌اند.


ارائه تسهیلات برای کارگاه‌های بحران زده


حیدری افزود: آن دسته از کارفرمایانی که خارج از اختیار و به دلیل مشکلات و افزایش نرخ ارز دچار بحران شده‌اند و توانسته‌اند از تاریخ بحران در یک بازه زمانی 18 ماهه چهار ماه از حق بیمه خود را پرداخت کنند، می‌توانند از تقسیط بدهی و بخشودگی جرایم بهره‌مند شوند و با سازو‌کاری که سازمان برای آن‌ها در نظر گرفته یک تنفسی به آن‌ها داده می‌شود تا پس از گذران بحران مجدداً نسبت به پرداخت به موقع بیمه خود اقدام نمایند.


وی با اشاره به اینکه در سال جاری حدود 12 هزار درخواست بخشودگی جرایم گرفتیم، گفت: از این تعداد 900میلیارد ریال جریمه آن‌ها بوده است و تاکنون 6 هزار و 268 درخواست به شعب ارسال شده و در مرحله بررسی هستند.


مدیرکل تأمین اجتماعی غرب تهران تأکید کرد: در صورتی که طی یک سال بدهی خود را قسط بندی کنند، می‌توانند از صددرصد بخشودگی بهره‌‌مند شوند و چنانچه طی 18 ماه بدهی خود را قسط بندی کنند، از 85 درصد معافیت جرایم و با تقسیط 36 ماهه از 50 درصد جرایم معاف می‌شوند.


وی گفت: درخواست این افراد در کمیته‌ای بررسی می‌شود و با ارائه مستندات وقوع بحران، مجوز استفاده از بخشودگی جرایم صادر می‌شود.


حیدری با اشاره به اینکه در حال حاضر 120 هزار کارگاه تحت پوشش تأمین اجتماعی غرب هستند، گفت: از طریق برگزاری کمیته‌های تخصصی در شورای تأمین استان و استانداری به کارگاه‌های بحران‌زده در نحوه پرداخت حق بیمه کمک می‌کنیم و همچنین در بازنشسته شدن نیروهای آن‌ها اقدام خواهیم کرد.


مدیرکل تأمین اجتماعی غرب تهران گفت: بیش از 3 هزار و 464 میلیارد ریال بدهی‌های معوق برخی از این کارگاه‌هاست و 900 میلیارد ریال جرایم این بدهی‌هاست.


بررسی مشاغل سخت در کمیته‌های ویژه


وی در خصوص قانون مشاغل سخت و زیان‌آور نیز گفت: در حال حاضر افرادی که برای بهره‌مندی از این قانون مراجعه می‌کنند در کمیته‌هایی خواسته آن‌ها بررسی می‌شود و در صورت تأیید بدون هیچ مشکلی می‌توانند بیمه شوند.


حیدری افزود: مشاغل سخت به دو دسته تقسیم می‌شوند، یک دسته شغل‌هایی که ذاتاً سخت و زیان‌آور هستند و دسته دوم شغل‌هایی هستند که با مهیا کردن تمهیداتی می‌شود صفت سخت را از آن گرفت مانند مشاغلی که آلایندگی صوتی دارند و باید با استفاده از تکنولوژی جلوی این آلایندگی را گرفت.


مدیرکل تأمین اجتماعی غرب تهران با اشاره به اینکه حدودا 30 تا 35 درصد بازنشستگی‌های ما سخت و زیان‌آور هستند، گفت: کمیته‌ها اعضای مختلفی دارند مانند نماینده کارگر، کارفرما، اداره تعاون و رفاه و همچنین نماینده سازمان تأمین اجتماعی که هر فردی از منظر تخصص خود موضوع را در کمیته بررسی می‌کند و نهایتاً بر اساس عناوینی که از قبل تصویب شده، سخت و زیان‌آور بودن به تأیید می‌رسد.


وی گفت: لیست بیمه، بازرسی دفاتر، عناوین شغلی و ... از جمله مواردی است که از سوی کمیته بررسی می‌شود و در نهایت با صدور تأییدیه بیمه شده می‌تواند از حمایت مشاغل سخت برخوردار شود.


منبع: مهر


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب