تالار شیشهای درگیر ریسکهای غیراقتصادی/ بانک ملت لیدر افت گروه
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری آنا، بسته خبری "همسایه بورس" با هدف ارائه آخرین تغییر و تحولات بازار سرمایه و رویدادهایی که در تصمیم سرمایهگذاران بورسی اثرگذار است به صورت هفتگی منتشر خواهد شد.
انتخاب نام بسته خبری "همسایه بورس" به علت موقعیت نزدیک مکانی خبرگزاری آنا و بورس اوراق بهادار تهران در جنب پل حافظ تهران است.
در ادامه گزارش دهم از همسایه بورس در میخوانید.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران طی هفته گذشته با کاهش (1869) معادل (1%-) به کانال 181060 واحد افت کرد؛ با رسیدن به روزهای پایانی مهر ماه و آخرین مهلت برای ارائه گزارشات عملکردی شش ماهه از سوی شرکتهای حاضر در بازار، موجب حساسیت بیشتر فعالین بازار برای گرفتن تصمیمات مناسب شد.
با انتشار گزارشات بهدور از انتظار برخی از گروه همانند گروه خودرو و بانک و همچنین وجود ریسکهای غیر اقتصادی و نزدیک شدن به سیزده آبان و افت قیمت نفت در بازارهای جهانی، اکثریت گروههای بازار با فشار عرضه مواجه بودند. میانگین ارزش معاملات روزانه خرد در طی این هفته روند کاهشی داشته و به مبلغ 870 میلیارد تومان رسیده بود.
از گروه بانکی چه خبر؟
شروع کار گروه بانکی در ابتدای هفته با معاملات مثبت همراه بود اما انتشار گزارش شش ماهه بانک ملت بهانهای برای افت قیمت و فشار فروش مجدد در این گروه شد.
بانک ملت گزارش عملکرد شش ماهه ابتدای سال مالی 1397 خود را در سامانه کدال ارائه داد که در نهایت موفق به ساختن سود 8 تومانی به ازای هر سهم شد که نسبت به دوره زمانی مشابه سال گذشته 119 درصد رشد داشت.
اما در گزارش این شرکت سود تسعیر ارز مورد توجه فعالین بازار قرار داشت که قادر به برآورده کردن انتظارات نبود. این موضوع موجب شد تا نماد «وبملت» پس از بازگشایی با افت قیمت 8 درصدی مواجه شود و دیگر نمادهای این گروه نیز منفی معامله شوند. شفاف سازی بانک ملت در خصوص این موضوع و اعلام بازنگری نرخ ارز برای تسعیر داراییهای ارزی در گزارشات بعدی، قادر به تغییر روند این گروه نشد.
گروه پالایشی پرنوسانترین گروه تالار
در طول هفته گذشته نمادهای گروه پالایشی معاملات پر نوسانی را پشت سر گذاشتند؛ ساعات پایانی دوشنبه هفته گذشته، با مصوبه جدید دولت درباره تغییر مبنای ارزی نرخ محصولات اصلی پالایشگاهها همراه بود
از ابتدای ماه جاری نرخ تسعیر ارز برای محاسبه قیمت خوراک این صنعت و همچنین فرآوردههای آنها به شرکت ملی پالایش و پخش برابر با متوسط نرخ ارز در سامانه نیما خواهد بود.
این موضوع موجب شد تا نمادهای گروه پالایشی در بازار متوقف شوند. گزارشات شش ماهه این گروه نیز با افزایش سود همراه بود اما انتظار سهامداران را برآورده نکرد.
در بازار جهانی قیمت نفت پس از این که مقامات عربستان سعودی اعلام کردند در صورت نیاز بازارها تولید خود را افزایش خواهند داد تا نگرانی از تحریم ایران کاهش یابد، قیمت نفت روند نزولی در پیش گرفت و تا محدوده 75 دلار کاهش یافت. نمادهای گروه پالایشی پس از بازگشایی بدون محدودیت موجب افت 8 درصدی قیمت نمادهای «شپنا» و «شتران» شد.
در گروه تولید کننده محصولات روانکار، نماد «شسپا» در شش ماهه ابتدای سال به سود 412 تومانی به ازای هر سهم رسید که نسبت به دوره مشابه سال گذشته 351 درصد رشد داشته است. این نماد در طی هفته مثبت و پرتقاضا مورد معامله قرار گرفت.
گروه پتروشیمیها در کانون توجه سهامداران
گروه پتروشیمی یکی از معدود گروههای بازار در برآورده کردن انتظارات سهامداران خود بوده است.
در این گروه نمادهای «پارس»، «زاگرس»، «خراسان» و «شفن» از وضعیت بسیار بهتری برخوردار بودند. همچنین در هفته گذشت پتروشیمی نوری نیز گزارش عملکرد شش ماهه ابتدای سال خود را بر روی سامانه کدال قرار داد که نشان از عرضه سهام این شرکت در بازار سرمایه در طی روزهای آینده باشد.
این شرکت در نیم فصل ابتدای سال جاری به سود 523 تومانی دست یافت. اما گزارشات مناسب این گروه قادر به عدم انجام معاملات منفی در این صنعت نشد. در این بین تنها نمادهای «شپترو» «شخارک» و «کرماشا» مثبت مورد معامله قرار گرفتند.
شرکت پتروشیمی پردیس با نماد «شپدیس» به دلیل ارائه گزارش عملکردی ضعیف در مهرماه با صف فروش به کار خود خاتمه داد. کاهش 32 درصدی تولید مهرماه شرکت نسبت به ماه گذشته به دلیل اورهال فاز سه بوده اما مقدار فروش شرکت 42 درصد کاهش را نشان میدهد همچنین نرخ فروش شرکت از لحاظ ریالی پنج درصد کاهش داشته که نشان از پایین بودن نرخ فروش شرکت نسبت به نرخ جهانی محصول اوره است.
تحلیلی از گروه فلزات اساسی
روند حرکتی گروه فلزات اساسی در طی هفته گذشته، چندان با روند دیگر گروههای بازار تفاوتی نداشت. هر چند از این گروه به عنوان یکی از گروههای با عوامل بنیادی مناسب یاد میشود و گزارشات عملکردی شش ماهه آنها نیز تایید کننده این موضوع است ولی اکثر نمادهای این گروه در طی روزهای معاملاتی هفته گذشته منفی دنبال شدند.
در گروه تولید کننده فولاد نمادهای «ارفع» و «هرمز» با صف خرید، هفته را به پایان رساندند. در بازارهای جهانی قیمت مس در محدود 6200 دلار به ازای هر تن معامله میشد و قیمت سرب و روی به ترتیب 2018 و 2692 دلار بوده است.
گروه خودرو در سرازیری
نمادهای گروه خودرو که در طی چند وقت اخیر با افت قیمت همراه بودند با انتشار گزارشات شش ماهه شرکتهای این گروه و شناسایی زیان، فشار فروش در این گروه همچنان ادامه دارد و اکثر نمادها با صف فروش مواجه شدند.
نمادهای «خودرو» و «خساپا» که در طی عملکرد میان دورهای خود به ترتیب زیان 168 و 44 تومانی به ازای هر سهم شناسایی کردند با صف فروش سنگین به کار خود خاتمه دادند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/