بالا و پایین سهام در تالار شیشهای/ از سبقت خودروییها تا چالش بورسکالا
به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بسته خبری "همسایه بورس" با هدف ارائه آخرین تغییر و تحولات بازار سرمایه و رویدادهایی که در تصمیم سرمایهگذاران بورسی اثرگذار است به صورت هفتگی منتشر خواهد شد.
نام بسته خبری "همسایه بورس" به علت موقعیت نزدیک مکانی خبرگزاری آنا و بورس اوراق بهادار تهران در جنب پل حافظ تهران انتخاب شده است.
* رویدادهای مؤثر بر تالار شیشهای
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در هفته گذشته با رشد 242 واحدی به 137714 واحد رسید؛ بیشترین حجم معاملات در این هفته مربوط به گروههای فلزی، پتروشیمی پالایشی و بانکیها بود.
رشد نفت در هفته گذشته، تقویت شاخص دلار، افت قابل توجه در فلز مس، روی و سرب از اتفاقات مربوط به این هفته بازارها بود.
بازار در این هفته همانند هفته گذشته درگیر اطلاعیهها و نامههای ارسالی از سوی بورس کالا، وزارت صمت و نهادهای مرتبط با قیمتگذاری محصولات تولیدی شرکتها بود.
اخباری همچون بالا رفتن سقف رقابت محصولات فولادی، محصولات مسی و حتی فرآوردههای ویژه پالایشی که هر کدام به نوعی بر روند سهمهای مرتبط با گروه خود اثرگذار بودند؛ اما نکته به نسبت مهمتر در بازار این هفته، رشد قابل توجه دلار در بازار غیر رسمی بود تا اینکه در اواخر هفته این رقم به 15 هزار تومان رسید و سکه در حوالی 4 میلیون و 800 هزار تومان معامله شد؛ بازار با وجود همه اخبار ضد و نقیض به نوعی هنوز درگیر تعیین نرخ ارز مناسب برای ارزشگذاری شرکتهاست.
گروه پالایشی
در بازار این هفته گروه پالایشی در صدر بازار بوده و بیشترین رشد و حجم معاملات را به خود اختصاص دادند؛ خبر آزادسازی نرخ فرآوردههای ویژه و باز بودن سقف رقابت برای محصولاتشان در کنار تقاضای چند برابری برای محصولات عرضه شده، موجب رشد نمادهای این گروه شد.
«شپنا»، «شبندر»، «شتران» بیشترین حجم معاملاتی را داشته و به قیمتهای هفته قبل خود نزدیک شدند. در مقابل گروههای مصرفکننده این و فرآوردهها یعنی روانکارها، پتروشیمیهای با خوراک مایع نیز با مشکل افزایش بهای تمام شده روبهرو بودند.
فلزات اساسی
این گروه در این هفته روند متعادلی را داشتند. هنوز افزایش نرخ و آزادسازی کامل در این گروهها اتفاق نیفتاده است و تنها با اطلاعرسانیهای متعدد از سوی بورس کالا، سقف دامنه رقابتی آنها به 15 درصد رسیده و با توجه به پایین بودن قیمت پایه برای محصولات فولادی، در بورس کالا تقاضای چندین برابری برای محصولاتشان وارد میشود.
در روز چهارشنبه برای شمش فولاد خوزستان تقاضا در سقف قیمتی بوده و نسبت به قیمت پایه با رشد 15 درصدی معامله شد؛ مفتول مس و مس کاتد شرکت ملی صنایع مس نیز در بازار این هفته با رشد نزدیک به 50 درصدی مواجه شد و در سقف قیمتی معامله شد.
چه خبر از گروه خودرویی؟
گروه خودرویی نیز با وجود افزایش نرخ ارز و اینکه میتواند این صنعت ارز بر را با چالش مواجه کند، با اخباری مثل افزایش قیمت خودرو در بازار، نبود خودرو برای خرید و خبر پیش فروش محصولات روند مثبتی را داشتند.
در آخرین روز کاری این هفته تمام محصولات گروه سایپا که بهصورت پیش فروش بود در کمتر از 24 ساعت بهصورت اینترنتی به فروش رسید؛ این درحالیاست که هنوز خبری از پیش فروش محصولات ایران خوردو به گوش نمیرسد.
* گروه شیرین بازار چه میکنند؟
گروه قندی با خبر منع صادرات قند و شکر و احتمال افزایش نرخ شکر در بازار مورد توجه بازار قرار گرفتند و در روز آخر هفته همگی با صف خرید همراه بودند. طی این هفته تقاضا برای گروه غذایی، قندی و زراعت قابل توجه بود و همگی روند رو به رشدی را سپری کردند.
این در حالیاست که با بررسی بازارهای موازی، کماکان بازار سکه و ارز بیشترین بازدهی را داشته و تقاضا برای این دارایی امن از سایر گروهها بیشتر است.
صندوقهای با پشتوانه طلا همچون «طلا»، «زر»، «گوهر» و گواهی سپردههای مربوط به سکه طلا بازدهی قابل توجهی را رقم زدند و همه نمادها از سقفهای قبلی خود عبور کردند.
رویدادهای مربوط به این هفته در حالی رخ داد که هیچگونه واکنشی از سوی دولت در خصوص رشد نرخ ارز و تورم بهوجود آمده در بازار کالاهای فیزیکی رخ نداده و باید دید واکنش بازارها به اتفاقات هفته آتی چگونه خواهد بود.
انتهای پیام/خ
انتهای پیام/