دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 مرداد 1394 - 15:00

مخالفت سناتور ارشد دموکرات با توافق هسته‌ای ایران

یک سناتور ارشد حزب دموکرات گفته است که نمی‌تواند از توافق هسته‌ای میان گروه ١+٥ با ایران حمایت کند.
کد خبر : 31987

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌نقل از شبکه خبری «بی‌بی‌سی»، «چاک شومر» سناتور دموکرات در بیانیه‌ای که درباره توافق هسته‌ای منتشر کرد، گفته است: مفاد این توافق مانع از دسترسی ایران به سلاح اتمی نمی‌شود. من می‌خواهم تا هرگونه اقدام دیپلماتیک برای حل این موضوع، پس از وارد کردن فشار بیشتر بر ایران دنبال شود.


براساس این گزارش، «شومر» با نامناسب و ناکافی دانستن توافق اخیر گفت: به جای آن بهتر است تحریم‌های آمریکای برجای بماند و تشدید شود، تحریم‌های ثانوی درباره کشورهایی که این تحریم‌ها را نادیده می‌گیرند اعمال و آن‌گاه راه دیپلماسی بار دیگر پیموده شود.


وی گفته است می‌خواهد در رای‌گیری درباره این توافق، همراه با سناتورهای جمهوری‌خواه به آن رای منفی بدهد.


«چاک شومر» در این بیانیه آورده است: طرفداران و مخالفان توافق با ایران هر کدام دلایل محکمی در دفاع از دیدگاه خود دارند و نمی‌توان استدلال آنان را نادیده گرفت. این اوضاع باعث شده است تا ارزیابی توافق مستلزم بررسی دقیق باشد و من پس از مطالعه و تفکر عمیق، به این نتیجه دست یافتم که باید با این توافق مخالفت کنم و به طرح سنا در مخالفت با آن رای مثبت بدهم.


«شومر» دومین عضو دموکرات سنای آمریکاست که به‌طور رسمی قصد خود به مخالفت با توافق هسته‌ای با ایران را اعلام می‌کند. پیشتر «الیوت انگل» عضو دموکرات مجلس نمایندگان کنگره که مانند «شومر» یهودی است، گفته بود که به توافق هسته‌ای رای منفی خواهد داد.


رسانه‌های مخالف توافق هسته‌ای در آمریکا گزارش کرده‌اند که نمایندگان کنگره آمریکا تا ١٧ سپتامبر (26 شهریور) فرصت دارند تا با تصویب طرحی در مخالفت با توافق گروه ١+٥ و ایران، مانع از آن شوند که دولت آمریکا تحریم‌هایی را که براساس مصوبات کنگره علیه ایران وضع شده است، لغو کند. لغو این تحریم‌های یکجانبه بخشی از توافق هسته‌ای است.


حزب جمهوری‌خواه اکثریت کرسی‌های سنا و مجلس نمایندگان کنگره آمریکا در دست دارد و در صورت حمایت همه نمایندگان این حزب در کنگره، به سادگی می‌تواند طرح مخالفت با توافق را تصویب کند. با وجود این، «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری پیشتر هشدار داده بود که با استفاده از اختیارات قانونی خود، چنین مصوبه‌ای را وتو خواهد کرد. در این حال، در صورتی‌که دو سوم از نمایندگان هر دو مجلس کنگره با وتوی رئیس‌جمهوری مخالفت کنند، این مصوبه لازم الاجرا خواهد بود و به همین دلیل رای نمایندگان و سناتورهای دموکرات اهمیت دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته