دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مهر 1397 - 11:55
حسینعلی امیری:

نباید «دو دوی» برخی نمایندگان را ملاک عمل قرار دهیم

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور گفت: وزرای معرفی شده توسط دولت در کمیسیون‌ها به سؤال‌های نمایندگان پاسخ می‌دهند و نباید «دو دوی» برخی نمایندگان را ملاک عمل قرار دهیم.
کد خبر : 319653

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حسینعلی امیری در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس و پس از معرفی چهار وزیر پیشنهادی از سوی دولت به مجلس با حضور در جمع خبرنگاران توضیحاتی را در این زمینه ارائه کرد و گفت: معرفی وزیر به مجلس فرآیندی دارد که قاعدتاً رئیس‌جمهوری باید شخصاً در مورد افراد برای تصدی وزارتخانه‌ها به نتیجه نهایی برسد.


وی اضافه کرد: این روند اینگونه است که یا رئیس‌جمهور خودش افراد را می‌شناسد و نسبت به توانایی‌ها و تخصص آنان علم دارد و یا اینکه افراد در مشورت‌هایی که با نمایندگان، فراکسیون‌های مجلس و کنشگران سیاسی معرفی می‌شوند. بنابراین با توجه به اینکه کانال‌های معرفی افراد برای تصدی وزارتخانه متعدد است، نهایتاً شخص رئیس جمهوری باید در این زمینه به نتیجه برسد که البته این روند با استعلام‌های قانونی هم همراه است.


معاون پارلمانی رئیس جمهوری با اشاره به اینکه رئیس دولت زمانی که به نتیجه رسید تا تغییراتی را ایجاد کند همزمان با دو وزیر استیضاح شده، تغییر در دو وزارتخانه دیگر را هم در دستور قرار داد، تصریح کرد: از همان ابتدا در دولت دوازدهم اعضای دولت به رئیس جمهوری اعلام کردند در هر مقطع و شرایطی که به نفع دولت، کشور و مطالبه عمومی بود، روحانی بتواند تغییراتی را در کابینه اعمال کند.


امیری با بیان اینکه شرایط امروز  کشور با یک سال گذشته تفاوت کرده است، گفت: این تغییرات در راستای اصلاح امور صورت خواهد گرفت.


وی درباره زمان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی خاطرنشان کرد: بر اساس آیین نامه داخلی مجلس، وقتی وزیرانی به نمایندگان معرفی و در صحن علنی مجس اعلام وصول می‌شوند، نمایندگان یک هفته فرصت دارند تا صلاحیت وزرا را به رأی بگذارند.


معاون پارلمانی رئیس جمهوری درباره معرفی مجدد شریعتمداری به مجلس توضیح داد: انتخاب وزیر به پیشنهاد رئیس جمهوری انجام می شود و مجلس هم نهایتاً حق دارد که به آنان رأی اعتماد بدهند یا خیر.


امیری اضافه کرد: افرادی که از سوی دولت معرفی می‌شوند در فراکسیون‌های مجلس و کمیسیون‌ها و حتی مجامع استانی حاضر شده و به ابهام‌ها و سؤال های نمایندگان پاسخ می‌دهند. بنابراین نباید «دو دوی» برخی نمایندگان را ملاک عمل قرار دهیم. با گفتگوهای دولت و مجلس به تصمیم نهایی امیدوارم.


امیری درپاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه بنا بود تغییرات در دولت سازنده باشد، در حالی که برخی وزرای پیشنهاد شده قبلاً مورد سؤال و انتقاد نمایندگان مجلس بودند، گفت: سؤال از وزرا جزو اختیارات مجلس است و همیشه اینگونه نیست که سؤال ها منجر به برکناری وزیر شود. بنابراین وزیری که استیضاحش مطرح بوده در کمیسیون تخصصی حاضر شد اما در نهایت با شرایطی که وجود داشت این جابه‌جایی صورت گرفت.


معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری درباره جلسات دولت در شورای نگهبان هم گفت: طی دو ماه گذشته دولت در سطوح مختلف نسبت به لایحه CFT توضیحات را ارائه کرده است و در نهایت خوشبختانه این لایحه در مجلس به تصویب رسید که به اعتقاد من نشان از بلوغ سیاسی مجلس، دولت و نخبگان سیاسی داشت.


وی با تأکید براینکه این کنوانسیون فرآیند تقنینی خود را طی می‌کند، گفت: با اعضای شورای نگهبان مکاتبه کردم که اجازه دهند دولت برای پاسخگویی به شبهات شورای نگهبان جلسه ای را داشته باشیم. زمانی که این مصوبه در دستور کار شورا قرار گرفت، آنان به درخواست دولت پاسخ مثبت دادند و من به همراه جهانگیری، ظریف و همتی در شورای نگهبان حاضر شدیم و درباره ضرورت الحاق به این کنوانسیون توضیحاتی را دادیم و اعضای شورا هم سؤالاتی داشتند که به تناسب هر چهارنفرمان پاسخ دادیم.


امیری گفت: جلسه در فضای صمیمی برگزار شد و گفتگوها سازنده بود و امیدواریم این لایحه در شورای نگهبان تأیید و مشکلات و خلأهای قانونی که وجود دارد حل شود.


وی خاطرنشان کرد: رئیس جمهوری در جلسه رأی پیشنهاد وزرا حضور خواهد داشت.


انتهای پیام/4071/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب