دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مهر 1397 - 06:00
برخلاف دستور امام خمینی(ره) درباره نهضت آزادی؛

محمود صادقی برای حیات مجدد جریانی مرتد زمینه‌سازی می‌کند

محمود صادقی نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی خلاف دستور امام‌خمینی (ره) خواستار بازگشت نهضت آزادی و جبهه ملی به عرصه سیاسی شد.
کد خبر : 319339
n-a.jpg

گروه سیاسی خبرگزاری آنا- محمدعلی حسن‌نیا؛ «نهضت آزادی و جبهه ملی هم باید بتوانند کنگره انتخاباتی برگزار کنند. امام مسائلی را گفتند بعد از زمان گذشته است.» این صحبت‌های تعجب‌برانگیز محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در کنگره حزب اراده ملت است که خود را در مقام قضاوت درباره یک جناح مخالف جمهوری اسلامی قرار می‌دهد.


این صحبت‌ها در ذهن‌ مردم این شبهه را ایجاد می‌کند که مگر جبهه ملی و نهضت آزادی که غیرقانونی هستند کنگره برگزار نکرده‌اند. در حالی که شورای مرکزی جبهه ملی ایران در تاریخ‌های ۲۸ مهر ۱۳۹۰ و ۲۱ اردیبهشت‌ ۱۳۹۴،  با برگزاری جلساتی اعضای خود را معرفی کرد و در سال‌های 92 و 96 نیز روحانی را به‌عنوان نامزد حزب خود برگزیدند.


از این موضوع که بگذریم، خیانت و خبط‌هایی که جبهه ملی انجام داده است بر هیچکسی پوشیده نیست؛ از تکیه مصدق به آمریکا و قضیه کودتای 28 مرداد که بگذریم، جبهه ملی و نهضت آزادی که منشق شده از این جبهه است، در اوایل انقلاب با لایحه قصاص مخالفت کرد و تظاهرات به راه‌ انداخت تا اینکه امام خمینی(ره) در سخنرانی اعلام کردند: 


«من مى‏‌خواهم ببینم که این راهپیمایى که امروز اعلام شده است، اساس این راهپیمایى چه هست؟ من دو تا اعلامیه از «جبهه ملى» که دعوت به راهپیمایى کرده است، دیدم. در یکى از این دو اعلامیه، جزو انگیزه‌‏اى که براى راهپیمایى قرار داده‌‏اند، لایحه قصاص است، یعنى مردم ایران را دعوت کردند که مقابل لایحه قصاص بایستند. در اعلامیه دیگرى که منتشر کرده بودند، تعبیر این بود که لایحه غیرانسانى ملت مسلمان را دعوت می‌کنند که در مقابل لایحه قصاص راهپیمایى کنند، یعنى چه؟ یعنى در مقابل نص قرآن کریم راهپیمایى کنند؟ شما را دعوت به قیام و استقامت و راهپیمایى مى‏‌کنند در مقابل قرآن کریم. نص قرآن کریم.»


امام می‌افزایند:«آقایان تمام تکلیف‌ها را به جا آوردند و عمل کردند، فقط یک تکلیف مانده و آن جمهورى اسلامى را به هم زدن؟ تمام تکلیف‌هایى که بر ما و شما متوجه است، چه از قشر نویسندگان و روشنفکران و جبهه‏‌ها و نهضت‌ها و سایرین، تمام تکالیف فقط منحصر به این شده است که این جمهورى اسلامى را در خارج از کشور طور دیگرى که هست، نمایش بدهید و مردم را دعوت کنید که برخلاف جمهورى اسلامى شورش کنند؟ دیگر همه چیز درست شده است، فقط این یکى مانده؟ ... من باید متأسف باشم، من باید بسیار متأسف باشم، از اینکه غیب نمى‏‌دانم؛ نمى‏‌دانستم در چنته اینها چه هست. من بعضى از اینها را مى‏‌پذیرفتم؛ به ایشان هم محبت مى‏‌کردم، لیکن نمى‏‌دانستم که اینها بر ضد قرآن هم قیام مى‏‌کنند.


بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با «مرتد» اعلام کردن اعضای جبهه ملی گفتند: اینها مرتدند. جبهه ملی از امروز محکوم به ارتداد است. بله، جبهه ملی هم ممکن است بگویند که ما این اعلامیه را نداده‌ایم. اگر آمدند در رادیو امروز بعدازظهر آمدند در رادیو اعلام کردند به اینکه این اعلامیه‌ای که حکم ضروری مسلمین، جمیع مسلمین را غیر‌انسانی خوانده، این اطلاعیه از ما نبوده؛ اگر اینها اعلام کنند که از ما نبوده، از آنها هم ما می‌پذیریم.»


از طرفی دیگر صادقی باید بهتر بداند که همین افراد جبهه ملی و نهضت آزادی در بحبوحه جنگ عراق علیه ایران با نوشتن نامه سرگشاده به امام راحل ادامه جنگ بعد از آزادسازی خرمشهر برای بازپس‌گیری مناطق اشغالی را امری بیهوده قلمداد کردند و در آخر جنگ نیز با هم‌پیمانی با منتظری از ابتدا جنگ را درست نمی‌دانستند.


یکی از مواردی که در نقد جدی و مخالفت نهضت آزادی و جبهه ملی می‌توان نوشت این است که با نزدیکی انتخابات مجلس سوم علی‌اکبر محتشمی‌پور اصلاح‌طلب فعلی که وزیر کشور بود درباره ورود نهضت آزادی به انتخابات به امام (ره) نامه‌ای می‌نویسند و خواستار تعیین تکلیف ایشان می‌شوند.


امام‌خمینی(ره) در نامه‌ای به وی این گونه جواب می‌دهند:


بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم 


جناب حجت‌الاسلام آقای محتشمی، وزیر محترم کشور 


در موضوع نهضت به اصطلاح آزادی مسائل فراوانی است که بررسی آن محتاج به وقت زیاد است.


آنچه باید اجمالاً گفت آن است که پرونده این نهضت و همین‌طور عملکرد آن در دولت موقت اول انقلاب شهادت می‌دهد که نهضت به اصطلاح آزادی طرفدار جدی وابستگی کشور ایران به آمریکا است، و در این‌باره از هیچ کوششی فروگذار نکرده است و حمل به صحت اگر داشته باشد، آن است که شاید آمریکای جهانخوار را، که هرچه بدبختی ملت مظلوم ایران و سایر ملت‌های تحت سلطه او دارند از ستمکاری اوست، بهتر از شوروی ملحد می‌دانند و این از اشتباهات آنهاست. در هر صورت، به حسب این پرونده‌های قطور و نیز ملاقات‌های مکرر اعضای نهضت، چه در منازل خودشان و چه در سفارت آمریکا و به حسب آنچه من مشاهده کردم از انحرافات آنها، که اگر خدای متعال عنایت نفرموده بود و مدتی در حکومت موقت باقی مانده بودند ملتهای مظلوم به‌ویژه ملت عزیز ما اکنون در زیر چنگال آمریکا و مستشاران او دست و پا می‌زدند و اسلام عزیز چنان سیلی از این ستمکاران می‌خورد که قرن‌ها سر بلند نمی‌کرد، و به حسب امور بسیار دیگر، نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یا قانونگذاری یا قضایی را ندارند، و ضرر آنها، به اعتبار آنکه متظاهر به اسلام هستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بی‌مورد در تفسیر قرآن کریم و احادیث شریفه و تأویلهای جاهلانه، موجب فساد عظیم ممکن است بشوند، از ضرر گروهک‌های دیگر حتی منافقین این فرزندان مهندس بازرگان، بیشتر و بالاتر است. «نهضت آزادی» و افراد آن از اسلام اطلاعی ندارند و با فقه اسلامی آشنا نیستند. از این جهت، گفتارها و نوشتارهای آنها که منتشر کرده‌اند مستلزم آن است که دستورات حضرت مولی‌الموالی امیرالمومنین را در نصب ولات و اجرای تعزیرات حکومتی که گاهی برخلاف احکام اولیه و ثانویه اسلام است، برخلاف اسلام دانسته و آن بزرگوار را نعوذبالله تخطئه، بلکه مرتد بدانند! و یا آنکه همه این امور را از وحی الهی بدانند که آن هم بر خلاف ضرورت اسلام است. نتیجه آنکه نهضت به اصطلاح آزادی و افراد آن چون موجب گمراهی بسیاری از کسانی که بی‌اطلاع از مقاصد شوم آنان هستند می‌گردند، باید با آنها برخورد قاطعانه شود، و نباید رسمیت داشته باشند./روح‌الله الموسوی الخمینی


من با نخست‌وزیری بازرگان مخالف بودم


امام خمینی(ره) در نمونه‌ای دیگر علیه این گروه در وصیت‌نامه خودشان می‌آورند: «والله قسم، من با نخست‌وزیری بازرگان مخالف بودم ولی او را هم آدم خوبی می‌دانستم.» این جمله را می‌توان صریح‌ترین سخن حضرت امام خمینی(ره) درباره مهدی بازرگان دانست.


یکی دیگر از کارهای نهضت آزادی راجع به «حکومت و ولایت مطلقه» است که در اطلاعیه‌ای منتشر می‌کنند که در آن آمده است: این چه فرمانی است و چه انقلابی در ایران و اسلام‌، که حکومت را در موضع بالاتر از فرستاده خدا قرار داده به او اختیار می‌دهد برخلاف نص صریح و شاورهم فی‌الامر و بدون مشورت با امت تصمیم‌گیری در مصالح دولت و امور ملت نماید.


با این وضعیت و سوابق بسیار تاریک این نهضت علیه ایران، انقلاب اسلامی و خانواده‌های شهدا، باید دید صادقی منظور از بازگشت این افراد را در چه می‌داند.


انتهای پیام/4082/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب