تدوین الگوی پیشرفت سرآغازی برای پیمودن راهی طولانی است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، این مرکز در خصوص الگوی پیشرفت که روز گذشته از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب منتشر شد، بیانیهای صادر کرد.
مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در این بیانیه آورده است: پیروزی انقلاب اسلامی ایران هنگامی کامل میشود که کشور به جایگاهی در خور ظرفیتهای بنیادین معنوی و مادیاش دست یابد. این ظرفیتها در مقایسه با ظرفیتهای بسیاری از کشورها چنان عظیم است که جایگاهی در خور آن فاصله زیادی با وضع فعلی کشور دارد.
این مرکز میافزاید: رسیدن به آن جایگاه شایسته با پیشرفت کشور بر طبق الگویی علمی و عملیاتی تحت تعالیم عالیه اسلامی و با استفاده از دستاوردهای متقن بشری و تجارب بومی و جهانی و متناسب با مقتضیات ایرانی میسر میشود که به ابتکار رهبر معظم انقلاب اسلامی بر طبق نقشه راه علمی و به همت بیش از سه هزار تن از متفکران و متخصصان و صاحبنظران و چند هزار تن از جوانان فرزانه تدوینشده و در معرض بررسی و ارتقا از سوی دستگاهها و نخبگان قرار گرفته است.
مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تصریح کرده است: واقعبینی و آرمانگرایی، صراحت و ایجاز، بالادستی و عملیاتی بودن، انسجام و تحولآفرینی از ویژگیهایی است که در طراحی الگو مطمح نظر بوده است. برای طراحی الگو مطالعات و تحقیقاتی ازجمله تحت عناوین سنتهای الهی، تحلیل تاریخ اسلام و ایران، تبیین پیشرفت از نگاه امام راحل و مقام معظم رهبری، معنویت در زندگی، تحلیل و ارزیابی نظریهها و تجربیات جهانی توسعه، آیندهپژوهی ایران و جهان، قابلیتهای ماندگار ملی، مسئله شناسی ایران، آسیبشناسی اسناد برنامهای کشور و گفتمان پیشرفت، انجام گرفته و بیش از یک هزار نشست تخصصی و راهبردی برگزار شده و نتایج آن مورداستفاده قرار گرفته است. تاکنون بیش از 90 هزار صفحه از این نتایج تدوینشده و قابلاستفاده محققان است.
این مرکز ابراز کرده است: بیش از یک هزار نقد و نظر از سوی استادان و صاحبنظران نسبت به نسخه ماقبل آخر الگوی پایه واصل و بررسی و عنداللزوم ترتیب اثر داده شده است. با این همه بررسی آن از سوی دستگاههای اصلی سیاستگذاری و قانونگذاری و برنامهریزی و اجرایی و نیز شمار بیشتری از متفکران و محققان و صاحبنظران کشور نسخه نهایی الگو را به ترازی رفیع نائل خواهد کرد.
مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اذعان کرده است: با مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی، دولت و شوراهای عالی مشورت به عمل خواهد آمد تا برنامه زمانی برای تشریح الگو در مراجع یادشده و استفاده از نظرات و پیشنهادهای آنها تنظیم و اجرا شود. مرکز آماده است نظرات و پیشنهادهای مشخص استادان و صاحبنظران و گروهها و دانشکدهها و پژوهشکدهها و انجمنها و حلقههای علمی دانشگاهی و حوزوی را نسبت به بخشها و فرازهای الگو که در قلمرو تخصصی آنها است دریافت و استفاده کند.
این مرکز اعتقاد دارد: تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تنها سرآغازی است برای پیمودن راهی طولانی و دشوار با عزمی استوار و تلاشی بیوقفه و نظارت و ارزیابی مداوم تا به اجرا درآید و به سرنوشت برخی سیاستها و برنامههای معطل مانده دچار نشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/