از شایعه تا واقعیت پوست آویخته در اتاق مسئول مازنی
به گزارش خبرنگار محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در روزهای گذشته تصویری در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد پنج نفر از مسئولان و مدیران استان مازندران در یک دورهمی غیررسمی در منزل شخصی در کنار یکدیگر نشستهاند و به نظر میرسید قبل یا بعد از جلسه تصویری را به یادگار ثبت کردهاند.
در این عکس یادگاری تروفهای از یک حیوان به دیوار پشت سر مسئولان نصب شده بود که بسیاری از مخاطبان با این تصور که این تصویر جلسه مدیران سازمان محیط زیست بوده و حیوان پوست کنده و نصب شده به دیوار یک گوزن کمیاب است نسبت به این تصویر واکنش نشان دادند، این خبر در حالی در فضای مجازی دست به دست میچرخید که از اساس اشتباه بود.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل محیط زیست استان مازندران در گفتگو با آنا در خصوص عکس منتشره این جلسه در فضای مجازی و نوع حیوان آویخته به دیوار توضیح داد و افزود: در این تصویر هیچیک از مسئولان محیطزیست حضور ندارند و فرماندار آمل، رئیس اداره کل منابع طبیعی مازندران و رئیس اتحادیه مرتعداران استان در این تصویر دیده میشوند که در مورد موضوع مرتعداری در استان صحبت میکردند.
وی با اشاره به اینکه پوست حیوان آویخته به دیوار مربوط به بزکوهی یا کل است، افزود: متأسفانه در فضای مجازی بزکوهی را به عنوان گوزن معرفی کرده بودند در حالی که چنین نیست و حتی در بررسیهای صورتگرفته مشخص شد این حیوان در اوایل دهه 80 با مجوز قانونی شکار شده است و در منازل برخی دوستداران طبیعت چنین تروفههایی وجود دارد و موضوع عجیبی نیست.
کارنامی در مورد نحوه انتشار این تصویر در فضای مجازی نیز یادآور شد: به نظر میرسد نوه صاحبخانه برای یادگاری این تصویر را گرفته و پس از انتشار در پروفایل و صفحه اینستاگرام خود ناخواسته باعث بروز این حواشی شده است.
مدیرکل محیط زیست استان مازندران از مردم و رسانهها درخواست کرد: پیش از اطمینان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی آن را برای سایر مخاطبان ارسال نکنند زیرا بسیاری از مردم که مسئولان و مدیران محیطزیست را نمیشناسند به اظهارات نادرست آنان اعتماد کرده و نسبت به مسئولان واقعی واکنش نشان میدهند.
وی از مردم درخواست کرد: تروفههای موجود در منزل را به موزه حیات وحش تحویل دهند زیرا ما هم نمیپسندیم که پوست و سر این حیوانات در منازل مردم در معرض دید باشد.
براساس گزارش آنا، در حالی که هزاران قبضه سلاح مجاز و غیر مجاز در دست عموم مردم وجود دارد و شکار نیز یکی از قدیمیترین تفریحات و فرهنگهای مردم برخی مناطق به شمار میآید نمی توانیم از مردم توقع داشته باشیم که شکار نکنند، همچنین در صورتی که شکار براساس مطالعات کارشناسی و مدیریت صحیح در مراتع اجرا شود به نفع جوامع محلی و بومی است.
همچنین وجود و نصب تروفه در منازل افراد جرم محسوب نمیشود؛ زیرا ممکن است شکار با مجوز قانونی صورت گرفته باشد یا آن را از مرکزی خریداری کرده باشند، یا حتی شکار مربوط به سالیان دور بوده باشد بر همین اساس مردم باید پیش از قضاوت و انتشار تصاویر در فضای مجازی نسبت به صحت و سقم آن اطلاع پیدا کنند.
انتهای پیام/4044/4076
انتهای پیام/