دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مهر 1397 - 15:39
معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان:

بنیاد ملی نخبگان از اختراعات نوآورانه حمایت می‌کند

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان بر حمایت و کمک این بنیاد از اختراعان نوآورانه تأکید کرد.
کد خبر : 317483
IMG_6648.JPG

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از سمنان، حسن سالاریه در  آیین اختتامیه جشنواره ابتکارات و اختراعات رویش خاوران و دماوند که در واحد سمنان برگزار شد، اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان وظیفه دارد تا به فرآیند شناسایی، توانمندسازی و هموارسازی مسیر جذب نخبگان کمک کند.


وی با اشاره به اینکه شناسایی استعدادهای برتر و رفع موانع و مشکلات برای اثرگذاری آنان برای رفع مشکلات کشور از دیگر اهداف بنیاد ملی نخبگان است، افزود: جشنواره اختراعات و ابتکارات یکی از راه‌های شناسایی این استعدادهای برتر است.


معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: صاحبان ایده و اختراع می‌توانند با بکار بردن قوانین و علوم مختلف آن را به محصول تجاری تبدیل کرده و آن را در اختیار جامعه قرار دهند.


سالاریه با بیان اینکه تجاری‌سازی ایده‌ها در دنیا بسیار مهم است، افزود: در دنیا تجاری‌سازی اختراع و ایده بسیار نهادینه شده و امروز خرید و فروش ایده‌ها وجود دارد و اختراعات برتر با هزینه‌ای بسیار بالا معامله می‌شود.


وی با تأکید بر اینکه بنیاد ملی نخبگان در ایران چند سالی است که در زمینه تجاری‌سازی ابداعات و اختراعات وارد شده و در این زمینه جوان است، اضافه کرد: جشنواره ایده‌ها به دنبال شناسایی ایده‌ها و اختراعات و کمک به تجاری‌سازی آن است.


معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه اگر بخواهیم مشکلات جامعه را حل کنیم نیازمندیم تا مهارت‌های مسئله یابی و حل مسائل و کار گروهی را افزایش دهیم تصریح کرد: متأسفانه امروز در دانشگاه‌ها در این زمینه با نقص روبرو هستیم. بنیاد ملی نخبگان در زمینه اختراعات و توسعه آن نهادی سیاست‌گذار بوده و برای کمک به این فرایند آمده است.


سالاریه نخستین رده اختراعات در این بنیاد را اختراعات سطح سوم عنوان کرد و با اشاره به اینکه این‌که اختراعات نوپدید و جدید است، افزود: در جشنواره ابداعات و اختراعات رویش، اختراعات بر اساس شاخص‌های مختلف از جمله نوآورانه بودن و نیز کاربردی بودن آن و به‌عنوان اختراعات سطح سه انتخاب می‌شوند و علاوه بر جوایز تعیین شده، تسهیلات حمایتی هم دریافت می‌کنند تا به سطح دوم ارتقا یافته و وارد بازار شوند.


وی با تأکید بر اینکه تجاری‌سازی اختراعات از جمله برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان در این زمینه است، خاطرنشان کرد: مخترعان برتر در این جشنواره‌ها با حضور در کارگاه‌های آموزشی برای ورود به عرصه تجاری اختراعات برای اختراعات خود بازار پیدا می‌کنند.


وی افزود: پس از انجام مراحل قانونی و علمی و ثبت شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی مخترعان، حمایت‌های لازم از آنان برای ورود به عرصه تجاری‌سازی انجام شده و اختراعات این افراد به سطح دوم می‌رسد و پس از آن نیز تسهیلات مالی کم‌بهره با هماهنگی معاونت فناوری ریاست جمهوری به مخترعان ارائه می‌شود تا اختراعات آنان آماده ورود به بازار شود.


معاون بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه در مرحله نهایی اختراعات به سطح یک می‌رسد افزود: «اختراعات مخترعان در این سطح فرایند تجاری‌سازی را طی کرده و وارد بازار شده است. در مرحله نخست جشنواره اختراعات، مخترعان پس از ثبت‌نام، پالایش شده و در نهایت و مرحله پایانی نیز اختراعات برگزیده با داوری نهایی انتخاب می‌شوند.


وی با تأکید بر لزوم حمایت و تعامل همه‌جانبه دیگر دستگاه‌ها با بنیاد ملی نخبگان برای حمایت از تولیدات علمی تصریح کرد: رسالت سنگینی را برعهده داریم که در این راه حمایت دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی لازم است.


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب