دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه مطرح کرد:

کاهش نرخ طلاق و دعاوی خانواده در کشور

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از کنترل نرخ رشد دعاوی خانواده و کاهش ثبت طلاق خبر داد.
کد خبر : 316802

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، محمدباقر الفت گفت: در طرح تقسیم کار ملی برنامه چهارم توسعه قضائی، 24 راهبرد از 65 راهبرد و  83 برنامه از 307 برنامه راهبردی، در راستای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در قوه قضائیه به آسیب‌های اولویتی اختصاص یافته است.

به گفته وی، در مجموع 2 هزار و 61 برنامه در سطوح ملی و استانی تدوین و پیاده‌سازی شده است که از این تعداد 591 برنامه به‌منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی و یک‌هزار و 470 برنامه با کاهش پرونده‌های قضائی و پیشگیری از وقوع جرم مرتبط است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه در برنامه‌های پیشگیرانه‌‌ قوه‌ قضائیه به‌ویژه در دو سال گذشته به کنترل و کاهش سه آسیب اولویتی طلاق، اعتیاد و مفاسد اخلاقی توجه ویژه‌ای شده است، اظهار کرد: دستگاه قضائی علاوه بر تمرکز و ایفای نقش در اجرای برنامه‌های مذکور، سایر محورهای طرح تقسیم کار ملی را نیز به‌عنوان یک اقدام پیش‌دستانه، در دستور کار قرارداده است.

وی ادامه داد: نتایج حاصل از اجرای برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در سیمای برخی از آسیب‌ها و پرونده‌های وارده به قوه قضائیه به‌صورت توقف نرخ رشد (روند کنترلی) و یا روند کاهشی، قابل مشاهده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تصریح کرد: قوه قضائیه در راستای وظایف ذاتی و قانونی و تکالیف در نظرگرفته شده در طرح تقسیم کار ملی برای کنترل و کاهش طلاق مجموعاً 309 برنامه تدوین و در سطوح ملی و استانی، در سال‌های 95 و 96  اجرا کرده که 162 عنوان در برنامه‌های مصوب قوه قضائیه و 147 عنوان برنامه مشترک با شورای اجتماعی کشور بوده است.

وی مهمترین برنامه‌ها و گزارش اهمّ اقدامات انجام شده در این بخش را برگزاری کارگاه تربیت مربی به منظور نهادینه‌سازی آموزش‌های پیش از ازدواج، پیگیری اجرای شیوه‌نامه یا دستورالعمل مرکز مشاوره خانواده در کشور موضوع قانون حمایت خانواده، برگزاری کارگاه‌های ارتقای مهارت ارتباطی مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی ویژه زوجین متقاضی طلاق و اجرای مدل مصلحین و حکمین قرآنی برشمرد.

الفت درباره نتایج حاصل از اجرای این طرح‌ها در سال 96 به نسبت سال 95 گفت: با اجرای این طرح‌ها، کنترل نرخ رشد دعاوی خانواده، کنترل نرخ رشد و افزایش تنها دو درصدی پرونده‌های دعاوی خانواده در استان‌های سراسر کشور، کاهش 1.7 درصدی نرخ دادخواست مطالبه مهریه و کاهش 3.9 درصدی نرخ دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش به درخواست زوج را شاهد بوده‌ایم.

وی ادامه داد: دعاوی حوزه خانواده طی سال‌های 90 تا 92 روند افزایشی،  از سال 92 تا 94 روند کنترلی و در سال 95 روند کاهشی داشته است. با وجود افزایش 6/2 درصدی دعاوی حوزه خانواده در سال 96، می‌توان گفت روند دعاوی حوزه خانواده، همچنان روند کنترلی خود را حفظ کرده است.

معاون قوه قضائیه تصریح کرد: در برخی استان‌ها مانند خراسان رضوی، قم و البرز، ثبت واقعه طلاق کاهش یافت. ثبت واقعه طلاق در استان البرز در سال گذشته، 3 هزار و 262 مورد بود که در سال 96 به 3 هزار 132 مورد کاهش یافت. همچنین در سال 95 در استان البرز 6 هزار و 893 واقعه طلاق ثبت شده است  که این آمار در سال 96 حدود 6 هزار و 311 واقعه بود.

انتهای پیام/4076/ن

انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
لیلا معصومی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۹
۰
به سلامتی فکر کنم این کاهش بیشتر از طرف آقایون بوده چون نرخ سکه ترمز یکه تازی آقایون را کشیده
قالیشویی ادیب