طرح مجازات جایگزین حبس شامل چه افرادی میشود؟
بهمن رنجبر در گفتگو با خبرنگار حوزه قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در پاسخ به سوالی درباره اینکه مجازاتهای جایگزین حبس چه مقدار میتواند روی جامعه و خود فرد متخلف تاثیر بگذارد، اظهار کرد: مجازاتهای جایگزین حبس در برخی موارد مفید و در برخی موضوعها موثر نخواهد بود. از طرفی برخی از مجرمان دارای استعدادهایی هستند که میشود از توانایی آنها در جاهای دیگر استفاده کرد لذا مزیتهای این طرح از معایب آن بیشتر است. مجازاتهای جایگزین حبس در مادههای 64 تا 87 قانون مجازات اسلامی آمده است.
وکیل پایه یک دادگستری ادامه داد: هر نهادی در صورتی که بهجا و بهمناسب از روشهای جایگزین حبس استفاده کند به طور قطع این طرح میتواند موثر باشد، در غیر این صورت تاثیر چندانی روی کاهش جرم نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه این طرح برای جامعه مفید خواهد بود، گفت: از طرفی با این کار در هزینههای نگهداری بیهوده افراد متخلف در زندان صرفهجویی میشود. امروزه افرادی که بیهوده در زندان بهسر میبرند از لحاظ اخلاقی نیز مورد لطمه قرار میگیرند و این تاثیری که دیگر زندانیان روی زندانی جدید میگذارند، میتواند تاثیر خطرناکی روی جامعه نیز داشته باشد.
رنجبر در پاسخ بهسوال دیگری در خصوص اینکه طرح مجازات جایگزین حبس شامل چه افرادی میشود، ادامه داد: دادگاههای ما در برخی از جرمها ملزم به صدور مجازاتهای جایگزین حبس هستند. بهعنوان مثال برای افرادی که حداکثر مجازات آنها 3 ماه است میتوان از این طرح استفاده کرد. از طرفی مرتکبان جرائم غیرعمدی که مجازات قانونی آنها تا 2 سال حبس است نیز شامل طرح مجازات جایگزین حبس میشوند.
وی افزود: در مواردی نیز صدور مجازات جایگزین حبس اختیاری است. بهعنوان مثال در مورد مرتکبان جرائم غیرعمدی که مجازات آنها بیش از 2 سال حبس است، دادگاهها مختار هستند که از طرح جایگزین حبس استفاده کنند.
وکیل پایه یک دادگستری در خصوص مواردی که شامل این طرح نمیشود، توضیح داد: در مواردی که افراد با کارها و اقدامات خود امنیت داخلی کشور را بر هم میزنند، طرح مجازات جایگزین حبس برای آنها اجرا نمیشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/